OIE

Otvorene prijave za nagrade EUSEW 2023

Otvorene prijave nagrade EUSEW 2023

Foto: EUSEW

Objavljeno

11.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Otvorene su prijave za Evropske nagrade za održivu energiju za 2023. godinu. Biće dodeljene u okviru Nedelje održive energetike u Evropskoj uniji (EUSEW) od 20. do 22. juna. Takmičari mogu da se prijave na konkurs do 9. februara u kategorijama inovacija, lokalne energetske akcije i žene u energetici.

EUSEW je najveći događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i efikasnom korišćenju energije u Evropi, a ove godine se održava pod sloganom „Ubrzavanje tranzicije čiste energije – ka nižim računima i naprednijim veštinama“. (Accelerating the clean energy transition – towards lower bills and greater skills). Organizuje ga Evropska agencija za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu (CINEA) u saradnji sa Generalnim direktoratom za energetiku (DG ENER).

Ove godine će događaj biti organizovan u hibridnom režimu. Učesnici i govornici će moći da prisustvuju putem interneta i uživo u Briselu.

Nedelja održive energetike u EU će okupiti predstavnike institucija vlasti, privatnih kompanija, nevladinih organizacija i partnera na EU projektima kao i istraživače i potrošače, kako bi promovisali zelene inicijative za energetsku tranziciju Evrope.

Mogu biti prijavljene inicijative, projekti završeni od početka 2022. ili oni koji još traju

Evropske nagrade za održivu energiju EUSEW 2023 dodeljuju se sa ciljem isticanja uspeha projekata, pojedinačnih i kolektivnih poduhvata s izuzetnim rezultatima u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Za takmičenje se mogu prijaviti radovi, aktivnosti i akcije iz zemalja Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora koji su u toku ili su završeni nakon 31. decembra 2021. Nepotpune prijave i inicijative koje još uvek nisu dale rezultate neće biti kvalifikovane, kao ni oni projekti koji su ranijih godina bili među finalistima.

Pobednici se biraju glasanjem preko interneta

Zainteresovani se mogu direktno prijaviti ili nominovati nekoga ko ima izuzetan uticaj u energetskoj tranziciji u jednoj od tri kategorije: inovacije, lokalna energetska akcija i žena u energetici.

Prijave će se bodovati po tri kriterijuma: koncept, implementacija i uticaj. Maksimalna ocena po kriterijumu nosi deset bodova.

Izbor tri finalista po kategoriji vršiće stručni žiri. Pobednici će biti izabrani putem internet glasanja i objavljeni na ceremoniji dodele nagrada EUSEW 2023 koja će se održati u Briselu 20. juna. Na prošlogodišnjem takmičenju izabrano je četvoro pobednika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

11. januar 2023. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

11. januar 2023. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

11. januar 2023. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

11. januar 2023. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike