OIE

Otvorene prijave za nagrade EUSEW 2023

Otvorene prijave nagrade EUSEW 2023

Foto: EUSEW

Objavljeno

11.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Otvorene su prijave za Evropske nagrade za održivu energiju za 2023. godinu. Biće dodeljene u okviru Nedelje održive energetike u Evropskoj uniji (EUSEW) od 20. do 22. juna. Takmičari mogu da se prijave na konkurs do 9. februara u kategorijama inovacija, lokalne energetske akcije i žene u energetici.

EUSEW je najveći događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i efikasnom korišćenju energije u Evropi, a ove godine se održava pod sloganom „Ubrzavanje tranzicije čiste energije – ka nižim računima i naprednijim veštinama“. (Accelerating the clean energy transition – towards lower bills and greater skills). Organizuje ga Evropska agencija za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu (CINEA) u saradnji sa Generalnim direktoratom za energetiku (DG ENER).

Ove godine će događaj biti organizovan u hibridnom režimu. Učesnici i govornici će moći da prisustvuju putem interneta i uživo u Briselu.

Nedelja održive energetike u EU će okupiti predstavnike institucija vlasti, privatnih kompanija, nevladinih organizacija i partnera na EU projektima kao i istraživače i potrošače, kako bi promovisali zelene inicijative za energetsku tranziciju Evrope.

Mogu biti prijavljene inicijative, projekti završeni od početka 2022. ili oni koji još traju

Evropske nagrade za održivu energiju EUSEW 2023 dodeljuju se sa ciljem isticanja uspeha projekata, pojedinačnih i kolektivnih poduhvata s izuzetnim rezultatima u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Za takmičenje se mogu prijaviti radovi, aktivnosti i akcije iz zemalja Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora koji su u toku ili su završeni nakon 31. decembra 2021. Nepotpune prijave i inicijative koje još uvek nisu dale rezultate neće biti kvalifikovane, kao ni oni projekti koji su ranijih godina bili među finalistima.

Pobednici se biraju glasanjem preko interneta

Zainteresovani se mogu direktno prijaviti ili nominovati nekoga ko ima izuzetan uticaj u energetskoj tranziciji u jednoj od tri kategorije: inovacije, lokalna energetska akcija i žena u energetici.

Prijave će se bodovati po tri kriterijuma: koncept, implementacija i uticaj. Maksimalna ocena po kriterijumu nosi deset bodova.

Izbor tri finalista po kategoriji vršiće stručni žiri. Pobednici će biti izabrani putem internet glasanja i objavljeni na ceremoniji dodele nagrada EUSEW 2023 koja će se održati u Briselu 20. juna. Na prošlogodišnjem takmičenju izabrano je četvoro pobednika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

11. januar 2023. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

11. januar 2023. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

11. januar 2023. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

11. januar 2023. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora