OIE

EUSEW: Počelo prijavljivanje za Dane održive energetike i Energetski sajam

evropska nedelja odrzive energije prijave

Foto: EUSEW

Objavljeno

20.02.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.02.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Dani održive energetike su događaji i manifestacije u okviru Nedelje održive energetike u Evropskoj uniji (EUSEW), koju od 2007. organizuje Evropska komisija, a ove godine se održava od 20. do 22. juna. Prijava događaja, koji mogu da se organizuju od marta do juna, otvorena je do 15. juna, dok se aplikacije za Sajam energetike, koji se održava paralelno sa konferencijom o energetskoj politici u Briselu, primaju do 2. marta.

EUSEW je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i efikasnoj upotrebi energije u Evropi. Tada se organizuje niz aktivnosti sa ciljem da se okupe ljudi i organizacije kojima je stalo do bezbedne i čiste energetske budućnosti.

Od 2021. EUSEW organizuje Evropska izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu (CINEA), uz blisku saradnju sa Generalnim direktoratom za energetiku.

Dani održive energetike

Događaji u okviru Dana održive energetike mogu se održati bilo gde u svetu, i nema ograničenja ko to može da uradi, ali aktivnosti moraju jasno da ističu važnost obnovljive energije i energetske efikasnosti.

Prijave za zaineteresovane organizatore su otvorene do 15. juna, a sam događaj se mora održati u periodu od marta do juna. Postupak registracije funkcioniše tako što se prvo kreira nalog na EUSEW platformi za događaje, a zatim registruje Dan održive energetike popunjavanjem onlajn obrasca.

Dosad je prijavljeno 113 događaja

Registracija događaja ili aktivnosti znači da te aktivnosti postaju deo EUSEW-a 2023. i biće posebno istaknuti na internet stranici manifestacije i mapi. Dosad je prijavljeno ukupno 113 događaja, naveli su organizatori.

Kako je 2023. Evropska godina veština, Dani održive energetike koji budu posvećeni ovoj temi, koja, između ostalog, podrazumeva ulaganje u obuku, usavršavanje ljudi, pomaganje da se energetska tranzicija učini razumljivim za sve generacije, biće posebno relevantni.

Dani održive energetike su prilika za sve zainteresovane da podele svoje ideje i rešenja, pokrenu debatu sa svojom zajednicom i donosiocima odluka, istakli su organizatori i dodali da je ovo je ujedno i odlična prilika da se pokaže kako zajednica može da utiče na postizanje energetskih i klimatskih ciljeva EU.

Sajam energije

Na Sajmu energije EUSEW učesnici mogu postaviti sopstveni štand kako bi predstavili svoje aktivnosti. Na ovaj način, učesnici mogu  međusobno da se povežu u cilju unapređenja i razvoja ideja.

Prijave za učešće na sajmu i postavljanje štanda moguće je podneti do 2. marta 2023. Prijave za štand su otvorene za predstavnike institucija i tela EU, kao i za zainteresovane strane koje doprinose razvoju i implementaciji politike održive energije u Evropi.

Sajam energije nudi ograničen broj štandova za optimalnu vidljivost izlagača. Organizatori štandova imaju obavezu da budu prisutni na sajmu tokom celog trajanja EUSEW-a.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bogdanovic EBRD BEF 2023 Dekarbonizaciji urbanih sredina grejanje obnovljive izvore

Bogdanović (EBRD): Dekarbonizaciji urbanih sredina najviše doprinosi grejanje na obnovljive izvore

20. februar 2023. - U dekarbonizaciji urbanih sredina najviše mogu da pomognu sistemi na obnovljive izvore energije, kazao je na konferenciji BEF 2023 Bojan Bogdanović iz EBRD-a

procesing 23 medjunarodni kongres o procesing industriji

36. Međunarodni kongres o procesnoj industriji – Procesing ‘23. održava se 1. i 2. juna u Šapcu

20. februar 2023. - Cilj konferencije je inoviranje znanja inženjera u procesnoj industriji, energetici, rudarstvu, komunalnom sektoru, kao i podrška istraživačima u predstavljanju rezultata njihovih projekata

Đedović: u toku je javni poziv za dodelu sredstava za unapređenje energetske efikasnosti javnih zgrada, prijavite svoje projekte

Đedović: U toku javni poziv za sredstva za unapređenje energetske efikasnosti javnih zgrada

20. februar 2023. - Ministarka Đedović je pozvala opštine i gradove da se prijave za sredstva za mere energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja

BEF 2023: Infrastruktura, tehnologije i finansiranje za ugljeničnu neutralnost do 2050: šanse i izazovi za region Zapadnog Balkana

BEF 2023: Infrastruktura, tehnologije i finansiranje za ugljeničnu neutralnost do 2050: šanse i izazovi za region Zapadnog Balkana

20. februar 2023. - Kako bi energetski sistemi u regionu Zapadnog Balkana postigli ugljeničnu neutralnost ključni preduslovi su infrastruktura, dostupnost tehnologije i finansiranja.