Električna energija

Nikolaj Pavlov imenovan za ministra energetike u prelaznoj Vladi Bugarske

www.me.government.bg

Objavljeno

01.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Novi bugarski ministar energetike Nikolaj Pavlov kaže da će nastavak procesa liberalizacije tržišta električne energije i diversifikacija izvora i puteva energenata biti glavni prioriteti u njegovom radu.

Pavlov, koji je od Temenužke Petkove preuzeo funkciju kao ministar u tehničkoj Vladi, rekao je da će glavni cilj njegovog rada biti da održi stabilnost zemlje i pravilno funkcionisanje sektora, prenosi Ministarstvo energetike na svom sajtu.

U prvoj izjavi medijima novi ministar je rekao da će očuvanje i poboljšanje finansijske stabilnosti državnih preduzeća u energetskom sektoru takođe biti jedan od njegovih prioriteta.

Ministar Pavlov primio je izveštaj Svetske banke o liberalizaciji tržišta električne energije od bivše ministarke Petkove i obavezao se da će da održi javnu raspravu o njegovom sadržaju.

„Moje dosadašnje iskustvo mi je pokazalo da nas aktivan dijalog sa potrošačima čini boljim, na dobrobit svih,“ rekao je Pavlov.

Temenužka Petkova je izjavila da je „kontinuitet u sektoru garancija za sigurno i mirno funkcionisanje energetskog sistema“ i izrazila zadovoljstvo činjenicom da će osoba iz tima preuzeti funkciju ministra energetike.

Nikolaj Pavlov imenovan je za ministra energetike ukazom predsednika Rumena Radeva. Od početka 2016. godine Pavlov je bio na poziciji direktora državne kompanije Bulgargaz.

Bio je i finansijski direktor i član Upravnog odbora državne kompanije Natsionalna Elektricheska Kompania (NEK), kao i član Upravnog odbora Contour Global Maritsa Iztok 3 i Nadzornog odbora HEC Gorna Arda.

Bugarska Vlada podnela je ostavku u novembru prošle godine kada je parlament prihvatio ostavku premijera Bojka Borisova. On je podneo ostavku posle ubedljive pobede Rumena Radeva na predsedničkim izborima. Temenužka Petkova bila je ministar energetike u drugoj vladi Bojka Borisova od novembra 2014. godine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

1. februar 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

1. februar 2017. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

1. februar 2017. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

1. februar 2017. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane