Električna energija

Nikolaj Pavlov imenovan za ministra energetike u prelaznoj Vladi Bugarske

www.me.government.bg

Objavljeno

01.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Novi bugarski ministar energetike Nikolaj Pavlov kaže da će nastavak procesa liberalizacije tržišta električne energije i diversifikacija izvora i puteva energenata biti glavni prioriteti u njegovom radu.

Pavlov, koji je od Temenužke Petkove preuzeo funkciju kao ministar u tehničkoj Vladi, rekao je da će glavni cilj njegovog rada biti da održi stabilnost zemlje i pravilno funkcionisanje sektora, prenosi Ministarstvo energetike na svom sajtu.

U prvoj izjavi medijima novi ministar je rekao da će očuvanje i poboljšanje finansijske stabilnosti državnih preduzeća u energetskom sektoru takođe biti jedan od njegovih prioriteta.

Ministar Pavlov primio je izveštaj Svetske banke o liberalizaciji tržišta električne energije od bivše ministarke Petkove i obavezao se da će da održi javnu raspravu o njegovom sadržaju.

„Moje dosadašnje iskustvo mi je pokazalo da nas aktivan dijalog sa potrošačima čini boljim, na dobrobit svih,“ rekao je Pavlov.

Temenužka Petkova je izjavila da je „kontinuitet u sektoru garancija za sigurno i mirno funkcionisanje energetskog sistema“ i izrazila zadovoljstvo činjenicom da će osoba iz tima preuzeti funkciju ministra energetike.

Nikolaj Pavlov imenovan je za ministra energetike ukazom predsednika Rumena Radeva. Od početka 2016. godine Pavlov je bio na poziciji direktora državne kompanije Bulgargaz.

Bio je i finansijski direktor i član Upravnog odbora državne kompanije Natsionalna Elektricheska Kompania (NEK), kao i član Upravnog odbora Contour Global Maritsa Iztok 3 i Nadzornog odbora HEC Gorna Arda.

Bugarska Vlada podnela je ostavku u novembru prošle godine kada je parlament prihvatio ostavku premijera Bojka Borisova. On je podneo ostavku posle ubedljive pobede Rumena Radeva na predsedničkim izborima. Temenužka Petkova bila je ministar energetike u drugoj vladi Bojka Borisova od novembra 2014. godine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

McKinsey - za dekarbonizaciju ekonomije potrebno više od 9 biliona dolara

McKinsey: Za dekarbonizaciju ekonomije potrebno preko devet biliona dolara godišnje

27 јануара 2022 - Kako bi se dostigli ciljevi za 2050, neophodna su ulaganja na globalnom nivou od 9,2 biliona dolara godišnje, 3,5 biliona više od trenutnih

Energetska zajednica regionalni sistem garancije porekla struje

Energetska zajednica pravi regionalni sistem za garancije porekla struje

26 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice je pokrenuo projekat za uvođenje integrisanog elektronskog sistema za garancije porekla kupljene struje

Agora dekarbonizacija Zapadnom Balkanu prekogranicnog poreza CO2 EU

Agora: Brža dekarbonizacija na Zapadnom Balkanu bi ublažila teret prekograničnog poreza EU na CO2

25 јануара 2022 - Zemlje Zapadnog Balkana treba da ubrzaju integraciju svojih tržišta električne energije i da počnu da naplaćuju ispuštanje CO2, poručuje Agora Energiewende

Albanija udesetostruciti kapacitet vetra, solara 2023

Albanija će udesetostručiti kapacitet iz vetra, solara do kraja 2023. godine

25 јануара 2022 - Operator prenosnog sistema Albanije OST veruje da će 2023. kapacitet solarnih i vetroelektrana vezanih na mrežu dostići 220,4 megavata