Energetska efikasnost

Međunarodni dani energetike i investicija u Novom Sadu 1. i 2. marta

Medjunarodni dani energetike i investicija u Novom Sadu 1. i 2. marta

Slika: CEDEF

Objavljeno

06.02.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.02.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U Novom Sadu će 1. i 2. marta ove godine biti održani sedmi Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI) čiji će fokus biti na aktuelnim temama iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine.

Ovaj najveći forum za inostrane i domaće projekte i jedini te vrste u Vojvodini koji organizuju Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, gradjevinarsto i saobraćaj, omogućava učesnicima predstavljanje projekata i pronalaženje adekvatnih finansijskih i stručnih partnera za njihovu realizaciju, stimuliše veća ulaganja u sektor, jača konkurentnost lokalnih sredina i podstiče lokalni razvoj širom regiona.

Upravljanje vodama, zelena energija, javno-privatno partnerstvo i ESCO, održiva i zelena gradnja, energetska efikasnost i klimatske promene ključne su teme o kojima će raspravljati i deliti iskustva više od 2.000 učesnika iz desetak zemalja, među njima i 70 najavljenih govornika.

Tokom dvodnevnog skupa na kome će se predstaviti  40 kompanija-izlagača, planirano je 25 konferencija, radionica i drugih događaja. Skupu će, kako najavljuju organizatori prisustvovati predstavnici vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, agencija, mladih inovatora i medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Cilj Međunarodnih dana energetike i investicija je da, između ostalog, podstakne poslovne kontakte i saradnju svih aktera u oblastima kojima je skup posvećen, da omogući upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i tako stimuliše sve veće investiranje u energetski sektor, industrijske parkove i izgradju prečistača otpadnih voda, da predstavi napredne tehnologije i oblike finansiranja energetskiih projekata.

Kao i svake godine, ova manifestacija bi trebalo da doprinese većoj primeni obnovljivih izvora energije i mera energetske efikasnosti, ekološki savesnoj izgradnji objekata, stimuliše primenu ESCO ugovora i javno-privatnih partnerstava u Srbiji i regionu, i da utiče na smanjenje posledica klimatskih promena.

Prošlogodišnji Međunarodni dani energetike i investicija održani su neposredno nakon što su Elektroprivreda Srbije i Agencija za zaštitu životne sredine potpisale ugovor o saradnji sa ciljem da EPS uskladi svoje poslovanje sa EU standardima, tako da su i teme održivog razvoja u energetici, kao i zaštita životne sredine dominirale skupom.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

6. februar 2018. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike

U Bjelom Polju i Pljevljima pokrenuti posebni programi energetske efikasnosti

Građani Bijelog Polja i Pljevalja dobiće subvencije za energetsku efikasnost

6. februar 2018. - Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović inicirao je posebne programe za energetsku efikasnost u opštinama Pljevlja i Bjelo Polje

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeca

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeća

6. februar 2018. - Mala i srednja preduzeća iz zemalja koje učestvuju u Programu jedinstvenog tržišta EU mogu da se prijave za savetodavnu i finansijsku podršku

solarni paneli reciklaza startap Solar Materials

Revolucionarna tehnologija za recikliranje 98 odsto materijala iz solarnih panela

6. februar 2018. - Solar Materials osvojio je nagradu Solar Startup Award 2024 za svoje pionirsko rešenje za reciklažu solarnih panela