Energetska efikasnost

Međunarodni dani energetike i investicija u Novom Sadu 1. i 2. marta

Medjunarodni dani energetike i investicija u Novom Sadu 1. i 2. marta

Slika: CEDEF

Objavljeno

06.02.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.02.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U Novom Sadu će 1. i 2. marta ove godine biti održani sedmi Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI) čiji će fokus biti na aktuelnim temama iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine.

Ovaj najveći forum za inostrane i domaće projekte i jedini te vrste u Vojvodini koji organizuju Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, gradjevinarsto i saobraćaj, omogućava učesnicima predstavljanje projekata i pronalaženje adekvatnih finansijskih i stručnih partnera za njihovu realizaciju, stimuliše veća ulaganja u sektor, jača konkurentnost lokalnih sredina i podstiče lokalni razvoj širom regiona.

Upravljanje vodama, zelena energija, javno-privatno partnerstvo i ESCO, održiva i zelena gradnja, energetska efikasnost i klimatske promene ključne su teme o kojima će raspravljati i deliti iskustva više od 2.000 učesnika iz desetak zemalja, među njima i 70 najavljenih govornika.

Tokom dvodnevnog skupa na kome će se predstaviti  40 kompanija-izlagača, planirano je 25 konferencija, radionica i drugih događaja. Skupu će, kako najavljuju organizatori prisustvovati predstavnici vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, agencija, mladih inovatora i medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Cilj Međunarodnih dana energetike i investicija je da, između ostalog, podstakne poslovne kontakte i saradnju svih aktera u oblastima kojima je skup posvećen, da omogući upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i tako stimuliše sve veće investiranje u energetski sektor, industrijske parkove i izgradju prečistača otpadnih voda, da predstavi napredne tehnologije i oblike finansiranja energetskiih projekata.

Kao i svake godine, ova manifestacija bi trebalo da doprinese većoj primeni obnovljivih izvora energije i mera energetske efikasnosti, ekološki savesnoj izgradnji objekata, stimuliše primenu ESCO ugovora i javno-privatnih partnerstava u Srbiji i regionu, i da utiče na smanjenje posledica klimatskih promena.

Prošlogodišnji Međunarodni dani energetike i investicija održani su neposredno nakon što su Elektroprivreda Srbije i Agencija za zaštitu životne sredine potpisale ugovor o saradnji sa ciljem da EPS uskladi svoje poslovanje sa EU standardima, tako da su i teme održivog razvoja u energetici, kao i zaštita životne sredine dominirale skupom.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije