Energetska efikasnost

Međunarodni dani energetike i investicija u Novom Sadu 1. i 2. marta

Medjunarodni dani energetike i investicija u Novom Sadu 1. i 2. marta

Slika: CEDEF

Objavljeno

06.02.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.02.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U Novom Sadu će 1. i 2. marta ove godine biti održani sedmi Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI) čiji će fokus biti na aktuelnim temama iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine.

Ovaj najveći forum za inostrane i domaće projekte i jedini te vrste u Vojvodini koji organizuju Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, gradjevinarsto i saobraćaj, omogućava učesnicima predstavljanje projekata i pronalaženje adekvatnih finansijskih i stručnih partnera za njihovu realizaciju, stimuliše veća ulaganja u sektor, jača konkurentnost lokalnih sredina i podstiče lokalni razvoj širom regiona.

Upravljanje vodama, zelena energija, javno-privatno partnerstvo i ESCO, održiva i zelena gradnja, energetska efikasnost i klimatske promene ključne su teme o kojima će raspravljati i deliti iskustva više od 2.000 učesnika iz desetak zemalja, među njima i 70 najavljenih govornika.

Tokom dvodnevnog skupa na kome će se predstaviti  40 kompanija-izlagača, planirano je 25 konferencija, radionica i drugih događaja. Skupu će, kako najavljuju organizatori prisustvovati predstavnici vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, agencija, mladih inovatora i medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Cilj Međunarodnih dana energetike i investicija je da, između ostalog, podstakne poslovne kontakte i saradnju svih aktera u oblastima kojima je skup posvećen, da omogući upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i tako stimuliše sve veće investiranje u energetski sektor, industrijske parkove i izgradju prečistača otpadnih voda, da predstavi napredne tehnologije i oblike finansiranja energetskiih projekata.

Kao i svake godine, ova manifestacija bi trebalo da doprinese većoj primeni obnovljivih izvora energije i mera energetske efikasnosti, ekološki savesnoj izgradnji objekata, stimuliše primenu ESCO ugovora i javno-privatnih partnerstava u Srbiji i regionu, i da utiče na smanjenje posledica klimatskih promena.

Prošlogodišnji Međunarodni dani energetike i investicija održani su neposredno nakon što su Elektroprivreda Srbije i Agencija za zaštitu životne sredine potpisale ugovor o saradnji sa ciljem da EPS uskladi svoje poslovanje sa EU standardima, tako da su i teme održivog razvoja u energetici, kao i zaštita životne sredine dominirale skupom.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana