Otpad

Konkurs za dodelu 75 miliona dinara za uklanjanje nelegalnih deponija

Rapisan konkurs za raspodelu 75 miliona dinara za uklanjanje nelegalnih deponija

Slika: Gerardo Gómez from Pixabay

Objavljeno

09.06.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.06.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za dodelu 75 miliona dinara lokalnim samoupravama i gradskim opštinama u Srbiji u cilju prevencije nelegalnog odlaganja otpada i i uklanjanje divljih deponija.

Rok za prijavljivanje počeo je da teče 7. juna i trajaće do 22. juna, saopštilo je Ministarstvo.

Lokalne samouprave i gradske opštine mogu da dobiju do 80 odsto vrednosti projekta, koji prijave, što znači da će same morati da investiraju najmanje 20 odsto.

Troškovi koji mogu biti finansirani na konkursu su oni neophodni za realizaciju projekta, kao i oni nastali tokom realizacije projekta, dok se ne priznaju rashodi koji su nastali pre potpisivanja ugovora o dodeli sredstava, kao i stavke koje se već finansiraju iz drugih javnih izvora.

Svaki projekat može da dobije najviše 80 odsto sredstava potrebnih za planirane radove

Glavni kriterijumi za dodelu sredstava biće stepen opšteg uticaja i značaj projekta za životnu sredinu, zatim spremnost projekata i održivost rezultata projekta, navelo je Ministarstvo, i dodalo da su planirane i pojačane kontrole, kako jednom očišćene i revitalizovane lokacije, ne bi ponovo postajale deponije.

Sredstva za prevenciju obezbeđena su iz Zelenog fonda Republike Srbije.

Ministarstvo zaštite životne sredine je prethodnih godina dodeljivalo novac lokalnim samoupravama i gradskim opštinama za izradu projekata sanacije i remedijacije postojećih nesanitarnih gradskih i opštinskih deponija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

9. jun 2021. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

9. jun 2021. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

9. jun 2021. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

9. jun 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja