OIE

Kineski Sinomach zainteresovan za projekte obnovljive energije u Srbiji

sinomach-kineske-kompanije-srbija

Slika: Facebook/Zorana Mihajlović

Objavljeno

11.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je posle sastanka s predstavnicima konglomerata Sinomach da su sve kineske kompanije dobrodošle u Srbiji, posebno kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti u oblasti elektroenergetike i obnovljivih izvora, a da oni predstavljaju najveći deo planiranih ulaganja u energetiku i rudarstvo od 17 milijardi evra.

Predstavnik kompanije Sinomach izrazio je nadu da će saradnja u oblasti energetike biti ostvarena, s obzirom na spremnost kompanije da proširi svoje poslovanje u ovom delu Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

U Srbiji postoje velike mogućnosti u oblasti vetroelektrana, hidroelektrana i rudarstva

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoje velike mogućnosti kada je reč o vetroelektranama, hidroelektranama i rudarstvu. “Naša kompanija je jedna od 500 najboljih u svetu u oblasti transportne, vojne i elektroenergetske infrastrukture,” rekao je.

CMEC, koji posluje u okviru konglomerata Sinomach, će graditi glavni pogon za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu

Gradska uprava Beograda je pre skoro dve godine sklopila sporazum o saradnji s kineskim partnerima u finansiranju sistema sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda.

Drugi potpisani ugovor u okviru te saradnje ovlašćuje kinesku kompaniju China Machinery Engineering Corp. (CMEC), koja posluje u okviru konglomerata Sinomach, da počne s istražnim radovima za projekat procenjene vrednosti do 771 milion evra uključujući beogradski centralni kolektor, vredan 271 milion evra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Panorama-Grude0-Hercegovina-web

Norvežani grade prvu veliku solarnu elektranu u BiH

27 маја 2022 - Posle više najava domaćih i stranih firmi da će investirati u solarnu energiju, u Bosni...

srbija madjarska mali sijarto gas dalekovod saradnja energetska kriza

Mađarska i Srbija dogovorile jačanje energetske saradnje

26 маја 2022 - Dve zemlje planiraju da ojačaju energetske veze kako bi obezbedile stabilno snabdevanje energijom u vremenu energetske krize

garancije porekla energetska zajednica registri trgovina

Sve je spremno da zemlje Energetske zajednice izdaju garancije porekla

26 маја 2022 - Potrebno je da nacionalna izdavačka tela potpišu ugovore o korišćenju registara sa specijalizovanom firmom Grexel, kaže Naida Taso

DEM, Petrol, Nafta Lendava geotermalna elektrana iscrpljeno nalaziste nafte i gasa

Slovenci započinju pilot projekat geotermalne elektrane na napuštenim bušotinama nafte i gasa

25 маја 2022 - Inovativnost projekta ogleda se u tome što će se koristiti geotermalna gravitaciona toplotna cev - tehnologija koju je patentirala Slovenija