OIE

Kineski Sinomach zainteresovan za projekte obnovljive energije u Srbiji

sinomach-kineske-kompanije-srbija

Slika: Facebook/Zorana Mihajlović

Objavljeno

11.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je posle sastanka s predstavnicima konglomerata Sinomach da su sve kineske kompanije dobrodošle u Srbiji, posebno kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti u oblasti elektroenergetike i obnovljivih izvora, a da oni predstavljaju najveći deo planiranih ulaganja u energetiku i rudarstvo od 17 milijardi evra.

Predstavnik kompanije Sinomach izrazio je nadu da će saradnja u oblasti energetike biti ostvarena, s obzirom na spremnost kompanije da proširi svoje poslovanje u ovom delu Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

U Srbiji postoje velike mogućnosti u oblasti vetroelektrana, hidroelektrana i rudarstva

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoje velike mogućnosti kada je reč o vetroelektranama, hidroelektranama i rudarstvu. “Naša kompanija je jedna od 500 najboljih u svetu u oblasti transportne, vojne i elektroenergetske infrastrukture,” rekao je.

CMEC, koji posluje u okviru konglomerata Sinomach, će graditi glavni pogon za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu

Gradska uprava Beograda je pre skoro dve godine sklopila sporazum o saradnji s kineskim partnerima u finansiranju sistema sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda.

Drugi potpisani ugovor u okviru te saradnje ovlašćuje kinesku kompaniju China Machinery Engineering Corp. (CMEC), koja posluje u okviru konglomerata Sinomach, da počne s istražnim radovima za projekat procenjene vrednosti do 771 milion evra uključujući beogradski centralni kolektor, vredan 271 milion evra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

11. novembar 2021. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana

Novo poglavlje za francuske nuklearke: dostupnost vode utiče na bezbednost reaktora

Klimatske promene ugrožavaju rad i bezbednost francuskih nuklearki

11. novembar 2021. - Revizorski sud je upozorio da se bezbednost 56 postojećih reaktora, kao i novih projekata, mora sagledati u kontekstu klimatskih promena

virtuelne elektrane bih agregatori pandurevci nosbih pandurevic

Bum virtuelnih elektrana u BiH: sedam agregatora upravlja elektranama snage 120 MW

11. novembar 2021. - Virtuelne elektrane omogućile su malim proizvođačima zelene energije da skuplje prodaju svoju struju nego u sistemu fid-in tarifa

peter sijarto energetska zajednica madjarska srbija republika srpska

Sijarto: Pozdravljam formiranje energetske zajednice Mađarske, Republike Srpske i Srbije

11. novembar 2021. - Peter Sijarto, koji je posetio BiH, je istakao da je Mađarskoj, kao zemlji koja nema izlaz na more, regionalna saradnja jako važna