OIE

Kineski Sinomach zainteresovan za projekte obnovljive energije u Srbiji

sinomach-kineske-kompanije-srbija

Slika: Facebook/Zorana Mihajlović

Objavljeno

11.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je posle sastanka s predstavnicima konglomerata Sinomach da su sve kineske kompanije dobrodošle u Srbiji, posebno kada su u pitanju veliki infrastrukturni projekti u oblasti elektroenergetike i obnovljivih izvora, a da oni predstavljaju najveći deo planiranih ulaganja u energetiku i rudarstvo od 17 milijardi evra.

Predstavnik kompanije Sinomach izrazio je nadu da će saradnja u oblasti energetike biti ostvarena, s obzirom na spremnost kompanije da proširi svoje poslovanje u ovom delu Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

U Srbiji postoje velike mogućnosti u oblasti vetroelektrana, hidroelektrana i rudarstva

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoje velike mogućnosti kada je reč o vetroelektranama, hidroelektranama i rudarstvu. “Naša kompanija je jedna od 500 najboljih u svetu u oblasti transportne, vojne i elektroenergetske infrastrukture,” rekao je.

CMEC, koji posluje u okviru konglomerata Sinomach, će graditi glavni pogon za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu

Gradska uprava Beograda je pre skoro dve godine sklopila sporazum o saradnji s kineskim partnerima u finansiranju sistema sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda.

Drugi potpisani ugovor u okviru te saradnje ovlašćuje kinesku kompaniju China Machinery Engineering Corp. (CMEC), koja posluje u okviru konglomerata Sinomach, da počne s istražnim radovima za projekat procenjene vrednosti do 771 milion evra uključujući beogradski centralni kolektor, vredan 271 milion evra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Baterija napravljena od cinka i lignina

Ekološki prihvatljiva baterija napravljena od cinka i lignina

11. novembar 2021. - Istraživači sa Univerziteta u Linćepingu u Švedskoj napravili su novu vrstu baterije, od cinka i lignina. Jeftina je i reciklabilna.

Dvostruko vece subvencije ove godine energetsku sanaciju domacinstava Beogradu

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu

11. novembar 2021. - Ministarka Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore gradskim opštinama o sredstvima za energetsku sanaciju za domaćinstva

statkraft neoen hrvatska Arnaud Bellange Christophe Desplats-Redier

Statkraft preuzeo projekte firme Neoen u Hrvatskoj

11. novembar 2021. - Kako je za Balkan Green Energy News rekao Arno Belanže, direktor norveške kompanije za Hrvatsku i Francusku, reč je o desetak projekata

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

11. novembar 2021. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost