x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

GGF – novi kredit za energetsku efikasnost u Bosni i Hercegovini

19.02.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
GGF – novi kredit za energetsku efikasnost u Bosni i Hercegovini

Ugovorom o kreditu od 1.5 miliona evra koji su potpisali Fond za zeleni razvoj GGF i sarajevska Mikrokreditna fondacija Sunrise (MCF Sunrise), GGF nastavlja da ulaže u podršku merama za energetsku efikasnost i podizanje svesti o energetskoj efikasnosti u Bosni i Hercegovini.

GGF i MCF Sunrise Sarajevo podržavaju energetsku efikasnost u mikrofinansijskom sektoru Bosne i Hercegovine. Preko mreže MCF Sunrise, koja se neprekidno šiti, i Fond za zeleni razvoj stiže do novih regiona u kojima može investirati u sektore stanovanja, poljoprivrede i mikro i malih preduzeća (MSE), navodi se u saopštenju Fonda.

Kredit od 1,5 miliona evra biće iskorišćen za finansiranje novog kreditnog proizvoda za energetsku efikasnost za klijente MCF Sunrise fondacije, preko njene 43 filijale širom BiH.

Uz podršku daljem razvoju MCF Sunrise fondacije u ruralnim područjima i ambicije da edukuje klijente o merama i prednostima energetske efikasnosti, pomoć u internoj izgradnji kapaciteta i podršku marketingu obezbediće Tehnička podrška GGF-a.

MCF Sunrise, fondacija osnovana 1996, u okviru projekta lokalnih inicijativa Svetske banke, izuzetno je fokusirana na preduzetnike sa niskim primanjima i mirko i mala preduzeća u urbanim i polu-urbanim područjima BiH, čime pruža priliku i GGF-u da dalje dosegne i produbi svoje prisustvo u mikrofinansijskom sektoru, navodi se u saopštenju Fonda.

Samir Bajrović, direktor sarajevske Fondacije, rekao je prilikom potpisivanja Ugovora o kreditu, da je MCF posvećen kontinuiranoj podršci programima i aktivnostima koje za cilj imaju smanjenje energetskog siromaštva, poboljšanje kvaliteta vazduha i smanjenje emisije CO2, i dodao da će ovaj projekat pomoći poboljšanju životnog standarda klijenata Fondacije.

Dajući podršku investicijama u energetsku efikasnost u mikrofinansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini kroz partnerstvo sa MCF Sunrise fondacijom, GGF podržava “veća ulaganja u energetsku efikasnost i podizanje svesti mikro-preduzetnika i malih preduzeća u Bosni i Hercegovini”, rekao je predsednik GGF Kristofer Nouls.

Mere energetske efikasnosti koje se finansiraju kreditima GGF projektovane su tako da rezultiraju godišnjim uštedama primarne energije od približno 5.500 MWh i smanjenjem emisije CO2 od oko 2.100 metričkih tona, saopštio je Fond za zeleni razvoj.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.