Električna energija

GEN-I obezbedio 20 miliona evra preko obveznica izdatih na Ljubljanskoj berzi

Slika: Pexels

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenački trgovac električnom energijom i gasom saopštio je da je uspešno obavio emitovanje obveznica i komercijalnih zapisa na Ljubljanskoj berzi.

Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je imala ulogu brokera, na svojoj internet stranici navela je da je emitovanjem obveznica GEN-I prikupio 20 miliona evra.

GEN-I je izdao obveznicu sa rokom od 45 meseci i godišnjom kamatnom stopom od 2,4 odsto i komercijalne zapise sa rokom od 360 dana i kamatnom stopom od 1,1 odsto, saopštila je ova kompanija.

Svrha izdavanja obveznica i komercijalnih zapisa, kako je navela, je finansiranje kratkoročnog i stalnog obrtnog kapitala kompanije, kao i diversifikacija strukture izvora u odnosu na kreditiranje banaka, naveo je slovenački trgovac energijom.

Obe emisije su bile izuzetno dobro prihvaćene, jer je vrednost ponuda zainteresovanih investitora bila dvostruko veća od planiranog iznosa zaduživanja na tržištu kapitala, istakao je GEN-I, i dodao da je ovo prvi put da Ljubljanska berza listira njihove obveznice.

Banke NLB i Nova KBM, kao brokeri, pružile su sve usluge kompaniji i obavile inicijalnu javnu ponudu (IPO) i emisiju obveznica odnosno komercijalnih zapisa.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Industrija vetra do 2025 rekordno rasti preti zagusenje

Industrija vetra će do 2025. rekordno rasti, ali joj preti zagušenje

10. jul 2018. - Nakon usporavanja ekspanzije prošle godine, sektor vetroelektrana može da do 2025. očekuje uzastopno obaranje rekorda, objavio je GWEC

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

10. jul 2018. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost

interenergo salonit anhovo solarni paneli ugovor

Interenergo će za Salonit Anhovo instalirati još 1,5 MW solarnih panela

10. jul 2018. - Cemantara će svu struju proizvedenu iz solarne energije otkupljivati direktno od Interenerga i koristiti je u procesu proizvodnje

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

10. jul 2018. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana