Električna energija

GEN-I obezbedio 20 miliona evra preko obveznica izdatih na Ljubljanskoj berzi

Slika: Pexels

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Slovenački trgovac električnom energijom i gasom saopštio je da je uspešno obavio emitovanje obveznica i komercijalnih zapisa na Ljubljanskoj berzi.

Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je imala ulogu brokera, na svojoj internet stranici navela je da je emitovanjem obveznica GEN-I prikupio 20 miliona evra.

GEN-I je izdao obveznicu sa rokom od 45 meseci i godišnjom kamatnom stopom od 2,4 odsto i komercijalne zapise sa rokom od 360 dana i kamatnom stopom od 1,1 odsto, saopštila je ova kompanija.

Svrha izdavanja obveznica i komercijalnih zapisa, kako je navela, je finansiranje kratkoročnog i stalnog obrtnog kapitala kompanije, kao i diversifikacija strukture izvora u odnosu na kreditiranje banaka, naveo je slovenački trgovac energijom.

Obe emisije su bile izuzetno dobro prihvaćene, jer je vrednost ponuda zainteresovanih investitora bila dvostruko veća od planiranog iznosa zaduživanja na tržištu kapitala, istakao je GEN-I, i dodao da je ovo prvi put da Ljubljanska berza listira njihove obveznice.

Banke NLB i Nova KBM, kao brokeri, pružile su sve usluge kompaniji i obavile inicijalnu javnu ponudu (IPO) i emisiju obveznica odnosno komercijalnih zapisa.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

solarna stara dojkinci temska solarne elektrane elektropionir

Prve zadružne solarne elektrane u Srbiji puštene u rad na Staroj planini

10. jul 2018. - Godišnji prihodi od prodaje električne energije biće iskorišćeni za projekte koje će predložiti lokalna zajednica staroplaninskih sela

slovenija zeleznica solarne elektrane prozjumeri

Slovenija postavlja solarne elektrane pored pruga kako bi domaćinstva u zgradama postala prozjumeri

10. jul 2018. - Posle lokacija pored auto-puteva, Slovenija namerava da za solarne elektrane iskoristi i zemljište koje je u vlasništvu Slovenskih železnica

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan 2030

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan do 2030. godine

10. jul 2018. - Srbija se uskladila sa vizijom Evrope, izjavila je ministarka Đedović Handanović nakon što je vlada usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan

Energetski koridor Istok Zapad Turske Crne Gore

Energetski koridor Istok-Zapad proći će od Turske do Crne Gore

10. jul 2018. - Bugarski ESO je od SAD dobio grant za studiju za Energetski koridor Istok-Zapad između Turske i Crne Gore, uz moguće povezivanje sa Italijom