Električna energija

GEN-I obezbedio 20 miliona evra preko obveznica izdatih na Ljubljanskoj berzi

Slika: Pexels

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenački trgovac električnom energijom i gasom saopštio je da je uspešno obavio emitovanje obveznica i komercijalnih zapisa na Ljubljanskoj berzi.

Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je imala ulogu brokera, na svojoj internet stranici navela je da je emitovanjem obveznica GEN-I prikupio 20 miliona evra.

GEN-I je izdao obveznicu sa rokom od 45 meseci i godišnjom kamatnom stopom od 2,4 odsto i komercijalne zapise sa rokom od 360 dana i kamatnom stopom od 1,1 odsto, saopštila je ova kompanija.

Svrha izdavanja obveznica i komercijalnih zapisa, kako je navela, je finansiranje kratkoročnog i stalnog obrtnog kapitala kompanije, kao i diversifikacija strukture izvora u odnosu na kreditiranje banaka, naveo je slovenački trgovac energijom.

Obe emisije su bile izuzetno dobro prihvaćene, jer je vrednost ponuda zainteresovanih investitora bila dvostruko veća od planiranog iznosa zaduživanja na tržištu kapitala, istakao je GEN-I, i dodao da je ovo prvi put da Ljubljanska berza listira njihove obveznice.

Banke NLB i Nova KBM, kao brokeri, pružile su sve usluge kompaniji i obavile inicijalnu javnu ponudu (IPO) i emisiju obveznica odnosno komercijalnih zapisa.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

Zorana Mihajlovic prva aukcija za premije za vetroparkove i solarne elektrane u decembru

Mihajlović: prve aukcije za solar i vetar u decembru

15 September 2021 - Ministarstvo rudarstva i energetike je najavilo da će do februara sledeće godine Srbija objaviti trogodišnji plan aukcija.

Termoelektrana-Sostanj-TES-trazi-drzavnu-pomoc-jer-je-cene-CO2-guraju-u-bankrot.jpg

Cene CO2 guraju slovenačku termoelektranu u bankrot

13 September 2021 - Termoelektrarna Šoštanj je u finansijskim problemima izazvanim visokim troškovima za emisije CO2, zbog čega traži državnu pomoć.