Električna energija

GEN-I obezbedio 20 miliona evra preko obveznica izdatih na Ljubljanskoj berzi

Slika: Pexels

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenački trgovac električnom energijom i gasom saopštio je da je uspešno obavio emitovanje obveznica i komercijalnih zapisa na Ljubljanskoj berzi.

Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je imala ulogu brokera, na svojoj internet stranici navela je da je emitovanjem obveznica GEN-I prikupio 20 miliona evra.

GEN-I je izdao obveznicu sa rokom od 45 meseci i godišnjom kamatnom stopom od 2,4 odsto i komercijalne zapise sa rokom od 360 dana i kamatnom stopom od 1,1 odsto, saopštila je ova kompanija.

Svrha izdavanja obveznica i komercijalnih zapisa, kako je navela, je finansiranje kratkoročnog i stalnog obrtnog kapitala kompanije, kao i diversifikacija strukture izvora u odnosu na kreditiranje banaka, naveo je slovenački trgovac energijom.

Obe emisije su bile izuzetno dobro prihvaćene, jer je vrednost ponuda zainteresovanih investitora bila dvostruko veća od planiranog iznosa zaduživanja na tržištu kapitala, istakao je GEN-I, i dodao da je ovo prvi put da Ljubljanska berza listira njihove obveznice.

Banke NLB i Nova KBM, kao brokeri, pružile su sve usluge kompaniji i obavile inicijalnu javnu ponudu (IPO) i emisiju obveznica odnosno komercijalnih zapisa.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Lancana-havarija-dalekovodima-bez-struje-Crnu-Goru-BiH-Albaniju-Dalmaciju

Lančana havarija na dalekovodima ostavila bez struje Crnu Goru, BiH, Albaniju, Dalmaciju

10. jul 2018. - Usled preopterećenja ključnih interkonektivnih vodova došlo je do prekida isporuke električne energije u velikom delu regiona

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

10. jul 2018. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije

Srbija-studiju-mogucnosti-izgradnje-nuklearnih-elektrana

Srbija naručuje studiju o mogućnosti izgradnje nuklearnih elektrana

10. jul 2018. - Ministarstvo prima prijave konsultanata za sprovođenje analize tehnologija za nuklearnu energiju uključujući male modularne reaktore

Masdar-3-2-milijarde-kupi-grcku-kompaniju-Terna-Energy

Masdar spremio 3,2 milijarde evra da kupi grčku kompaniju Terna Energy

10. jul 2018. - Masdar iz UAE kreće u ekspanziju u Grčkoj i Evropi preuzimanjem kompanije Terna Energy za 2,4 milijarde evra, odnosno 3,2 milijarde uključujući dugove i još neke stavke