x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

ELENA obezbedila 1.7 miliona evra za energetsku obnovu javnih zgrada u Slovenji

17.11.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
ELENA obezbedila 1.7 miliona evra za energetsku obnovu javnih zgrada u Slovenji

Slovenačko ministarstvo infrastrukture dobilo je kroz ELENA program 1.7 miliona evra bespovratne pomoći za energetsku rekonstrukciju i obnovu zgrada u javnom sektoru.

ELENA (European Local Energy Assistance) je zajednička inicijativa Evropske investicione banke (EIB) i Evropske komisije u okviru programa Horizon 2020. Program pruža bespovratna sredstva za tehničku pomoć u implementaciji programa i projekata energetske efikasnosti, obnovljive energije i gradskog prevoza.

Evropska komisija je nedavno objavila da je grant od 1.7 miliona evra slovenačkom Ministarstvu infrastrukture dodeljen za projekte energetske obnove čiji je cilj smanjenje potrošnje energije u zgradama u javnom sektoru.

Ministarstvo je proletos raspisalo poziv za projekte namenjene energetskoj rekonstrukciji i obnovi za period 2017-2019, u kojima je sufinansijer Evropski kohezioni fond u okviru sedmogodišnjeg programa koji ističe 2020.godine.

Grad Ljubljana je u aprilu uspostavio javno-privatno partnerstvo (JPP) sa konzorcijumom koji čine GGE d.o.o. i Petrol d.d. za energetsku obnovu javnih zgrada u vlasništvu lokalne samouprave.To je do sada najveći posao te vrste u Sloveniji na polju usluga u energetici. Investicija je vredna 14.9 miliona evra. Deo sredstava za ovaj projekat biće obezbeđen kroz ELENA program.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.