GGF_Green for Growth Fund_zeleno finansiranje
Energetska efikasnost

ELENA obezbedila 1.7 miliona evra za energetsku obnovu javnih zgrada u Slovenji

ELENA obezbedila 1.7 miliona evra za energetsku obnovu javnih zgrada u Slovenji

Slika: Pixabay

Objavljeno

17.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenačko ministarstvo infrastrukture dobilo je kroz ELENA program 1.7 miliona evra bespovratne pomoći za energetsku rekonstrukciju i obnovu zgrada u javnom sektoru.

ELENA (European Local Energy Assistance) je zajednička inicijativa Evropske investicione banke (EIB) i Evropske komisije u okviru programa Horizon 2020. Program pruža bespovratna sredstva za tehničku pomoć u implementaciji programa i projekata energetske efikasnosti, obnovljive energije i gradskog prevoza.

Evropska komisija je nedavno objavila da je grant od 1.7 miliona evra slovenačkom Ministarstvu infrastrukture dodeljen za projekte energetske obnove čiji je cilj smanjenje potrošnje energije u zgradama u javnom sektoru.

Ministarstvo je proletos raspisalo poziv za projekte namenjene energetskoj rekonstrukciji i obnovi za period 2017-2019, u kojima je sufinansijer Evropski kohezioni fond u okviru sedmogodišnjeg programa koji ističe 2020.godine.

Grad Ljubljana je u aprilu uspostavio javno-privatno partnerstvo (JPP) sa konzorcijumom koji čine GGE d.o.o. i Petrol d.d. za energetsku obnovu javnih zgrada u vlasništvu lokalne samouprave.To je do sada najveći posao te vrste u Sloveniji na polju usluga u energetici. Investicija je vredna 14.9 miliona evra. Deo sredstava za ovaj projekat biće obezbeđen kroz ELENA program.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nova vladajuca koalicija Nemackoj prekine korišcenje uglja devet godina

Nova vladajuća koalicija u Nemačkoj planira da prekine korišćenje uglja za devet godina

26 новембра 2021 - Po koalicionom sporazumu, kabinet Olafa Scholza će u idealnom slučaju 2030. ukinuti korišćenje uglja u Nemačkoj, umesto 2038. godine

EUKI sredstva projekte za klimatsku akciju uslovima

EUKI nudi sredstva za projekte za klimatsku akciju – evo pod kojim uslovima

25 новембра 2021 - Neprofitne organizacije i institucije mogu da dobiju i po milion evra od EUKI-ja za projekte za ublažavanje klimatskih promena

GGF mikrokreditna institucija Partner energetske efikasnosti BiH

GGF i mikrokreditna institucija Partner pomažu unapređenje energetske efikasnosti u BiH

20 новембра 2021 - Uz GGF-ovu podršku, Partner je postao jedna od najvećih mikrokreditnih institucija u Bosni i Hercegovini

Kosovo cilja udeo obnovljivih izvora energije 30 2030

Kosovo* uskoro određuje ciljani udeo obnovljivih izvora energije za 2031. godinu

19 новембра 2021 - Ministarka ekonomije Artane Rizvanolli kaže da je cilj da se udeo obnovljivih izvora u potrošnji struje podigne sa pet na 25 do 30 odsto