Voda

EBRD tender za nadzor projekta vodosnabdevanja u Visokom

EBRD tender Visoko vodovod

Objavljeno

19.10.2016.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.10.2016.

Komentari

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender okvirne vrednosti od 250.000 evra (bez poreza) za nadzor projekta unapređenja i proširenja vodovodne mreže u Visokom, Bosna i Hercegovina.

Očekuje se da projekat počne u prvom kvartalu 2017. godine, sa procenjenim rokom trajanja od 36 meseci, ne uključujući vremenski period za otklanjanje nedostataka.

Kako je navedeno na sajtu EBRD-a, zainteresovane kompanije ili grupe kompanija, mogu dostaviti svoje Prijave o zainteresovanosti (EOI).

O projektu

Projekat unapređenja i proširenja vodovoda u Visokom, ukupne vrednosti EUR 6 miliona, biće finansiran iz kredita EBRD-a u visini od EUR 4,5 miliona, i dodatnih EUR 1,5 miliona od strane međunarodnih donatora.

Konačna cena investicije biće određena nakon dobijanja rezultata iz studije održivosti čija je izrada trenutno u toku.

Korisnik kredita je JKP Visoko d.o.o, uz podršku opštine Visoko. Očekuje se da će nakon završetka projekta dodatnih 3.000 domaćinstava, odnosno 10.000 ljudi biti priključeno na vodovodnu mrežu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

19. oktobar 2016. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

19. oktobar 2016. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

19. oktobar 2016. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

19. oktobar 2016. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika