Električna energija

CEDIS traži izvođača za posao obnove distributivne mreže vredan 20 miliona evra

cedis tender revitalizacija mreze

Slika: CEDIS

Objavljeno

08.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) raspisao je javni poziv za drugu fazu revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže vredan 19,8 miliona evra.

Revitalizacija mreže na celoj teritoriji Crne Gore predviđa izgradnju trafostanica, kao i radove na niskonaponskim instalacijama.

CEDIS je krajem 2018. godine započeo Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji je deo Plana investicija za period od 2019. do 2021. godine. Ovaj Plan predviđa investicije vredne 81,6 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu je 11. februar 2021, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Odluka o najpovoljnijoj ponudi biće doneta u roku od 60 dana od dana otvaranja ponuda.

CEDIS namerava da sa izabranim izvođačem potpiše okvirni sporazum u trajanju od dve godine, što je ista praksa koju je primenio i pre dve godine kada je u decembru 2018. potpisao ugovor sa konzorcijumom tri crnogorske firme.

Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže predviđa da se u srednjenaponskoj mreži adaptirati oko 480 kilometara mreže i oko 8.000 stubova, a u niskonaponskoj mreži 990 kilometara mreže i oko 28.000 stubova.

Tokom prve godine realizacije projekta sprovedeni radovi vredni 14 miliona evra

CEDIS je u decembru prošle godine saopštio da je završio prvu godinu projekta revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže. Radovi izvedeni u prvoj godini vredni su oko 14 milona evra.

Radovi su usmereni na rekonstrukciju mreže na seoskom području, u koju CEDIS ukupno planira da investira oko 50 miliona evra.

U okviru prve godine obezbeđeno je kvalitetnije napajanje za više od 10 hiljada korisnika tako što je rekonstruisano oko 420 kilometara mreže, zamenjeno je više od 4.000 stubova i rekonstruisano preko 210 stubnih trafostanica, saopštio je CEDIS.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

Zorana Mihajlovic prva aukcija za premije za vetroparkove i solarne elektrane u decembru

Mihajlović: prve aukcije za solar i vetar u decembru

15 September 2021 - Ministarstvo rudarstva i energetike je najavilo da će do februara sledeće godine Srbija objaviti trogodišnji plan aukcija.

Termoelektrana-Sostanj-TES-trazi-drzavnu-pomoc-jer-je-cene-CO2-guraju-u-bankrot.jpg

Cene CO2 guraju slovenačku termoelektranu u bankrot

13 September 2021 - Termoelektrarna Šoštanj je u finansijskim problemima izazvanim visokim troškovima za emisije CO2, zbog čega traži državnu pomoć.