OIE

Vizija 2025 kompanije HELLENiQ Energy – posvećenost čistoj energiji

Generalni-direktor-EKO-Serbia-Aris-Karousos-i-Izvrsni-direktor-Grupe-HELLENiQ-Energy-Andreas-Shiamishis

Aris Karousos i Andreas Shiamishis (foto: HELLENiQ Energy)

Objavljeno

17.11.2022.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.11.2022.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Hellenic Petroleum, jedna od najvećih energetskih kompanija u Grčkoj i regionu Jugoistočne Evrope, predstavila je javnosti svoj novi naziv, HELLENiQ Energy, u sklopu ambiciozne poslovne strategije orijentisane ka održivoj budućnosti. Kompanija će ulagati značajna sredstva u korišćenje obnovljivih izvora i zelene energije, kao i u digitalizaciju i modernizaciju rafinerija, navodi se u saopštenju.

Rebrendiranjem kompanije HELLENiQ Energy obeležen je kraj opsežnog procesa poslovne transformacije, što predstavlja prvu fazu ambicioznog strateškog plana pod nazivom Vizija 2025, saopštila je kompanija. Na ceremoniji predstavljanja novog korporativnog identiteta i logoa u Beogradu obeleženo je i 20 godina poslovanja lanca benzinskih stanica EKO Srbija, koji je deo grupe HELLENiQ Energy.

HELLENiQ Energy planira da prepolovi svoje emisije CO2 do 2030. i dostigne nultu stopu emisija do 2050.

Cilj kompanije HELLENiQ Energy je da smanji svoj ekološki otisak i savlada izazove koje nose klimatske promene. Plan je da se do 2030. smanje emisije CO2 za 50%, rekao je izvršni direktor Andreas Shiamishis, dodavši da kompanija za prelazak na čistu energiju koristi inovativnost, nove tehnologije i napredna znanja i veštine.

Krajnji cilj kompanije HELLENiQ Energy je dostizanje nulte stope emisija CO2 do 2050. godine, dodaje se u saopštenju.

Sve veći fokus na čistu energiju i obnovljive izvore

Kompanija je osnovana 1998. godine i posluje u celom energetskom lancu vrednosti u šest zemalja, baveći se proizvodnjom, snabdevanjem i trgovanjem svim vrstama energije, sa sve većim fokusom na čistu energiju i obnovljive izvore.

Njene aktivnosti uključuju preradu, snabdevanje i trgovanje naftom i petrohemijskim proizvodima, istraživanje i proizvodnju ugljovodonika i plasiranje goriva. Zahvaljujući zajedničkim poduhvatima i učešćima, HELLENiQ Energy ima i značajno prisustvo u oblasti proizvodnje električne energije i snabdevanja i trgovanja prirodnim gasom i električnom energijom.

EKO Srbija je investirala preko 100 miliona evra, a njena mreža broji 56 benzinskih pumpi

Kompanija EKO Srbija, koja već 20 godina uspešno posluje na tržištu Srbije, ima mrežu od 56 benzinskih stanica pod brendom EKO i preko 700 zaposlenih. Kompanija je do sada u Srbiju uložila više od 100 miliona evra, rekao je generalni direktor EKO Srbija Aris Karusos. On je dodao da smatra da će nove poslovne vizije kompanije HELLENiQ Energy, u saradnji sa lokalnim institucijama, postati sinonim za obnovljivu energiju i zaštitu životne sredine u Srbiji i regionu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

17. novembar 2022. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

17. novembar 2022. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

17. novembar 2022. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

17. novembar 2022. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage