Električna energija

Vasko Kovačevski novi direktor makedonske državne elektroprivrede ESM

Vasko Kovačevski

Slika: REK Bitola (ESM)

Objavljeno

24.07.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.07.2019.

Komentari

0

Podeli

Vasko Kovačevski je novi generalni direktor i predsednik Upravnog odbora makedonske državne elektroprivrede Elektrani na Severna Makedonija (ESM – bivši ELEM), saopštila je ova kompanija.

Nadzorni odbor kompanije AD ESM, kako je navedeno, odlučio je da Vasko Kovačevski bude izabran za predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora.

Odluka je doneta posle preporuke Vlade Severne Makedonije, koja je pre nedelju dana razrešila oko 40 direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u državnim firmama, agencijama i institucijama.

Vasko Kovačevski je na mestu predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora ESM-a zamenio Dragana Minovskog, koji je vodio ESM od avgusta 2017. godine.

Kovačevski je, kako je saopštio ESM, diplomirani inženjer termoenergetike i na ovu funkciju dolazi sa mesta direktora REK Bitola, najveće ogranka kompanije i najvećeg proizvođača električne energije u kompaniji.

Novi direktor REK Bitola biće naknadno određen od strane Upravnog odbora.

Inače, Kovačevski je direktor REK Bitola postao u decembru 2017. godine

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

24. jul 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

24. jul 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

24. jul 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

24. jul 2019. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane