Električna energija

Vasko Kovačevski novi direktor makedonske državne elektroprivrede ESM

Vasko Kovačevski

Slika: REK Bitola (ESM)

Objavljeno

24.07.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.07.2019.

Komentari

0

Podeli

Vasko Kovačevski je novi generalni direktor i predsednik Upravnog odbora makedonske državne elektroprivrede Elektrani na Severna Makedonija (ESM – bivši ELEM), saopštila je ova kompanija.

Nadzorni odbor kompanije AD ESM, kako je navedeno, odlučio je da Vasko Kovačevski bude izabran za predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora.

Odluka je doneta posle preporuke Vlade Severne Makedonije, koja je pre nedelju dana razrešila oko 40 direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u državnim firmama, agencijama i institucijama.

Vasko Kovačevski je na mestu predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora ESM-a zamenio Dragana Minovskog, koji je vodio ESM od avgusta 2017. godine.

Kovačevski je, kako je saopštio ESM, diplomirani inženjer termoenergetike i na ovu funkciju dolazi sa mesta direktora REK Bitola, najveće ogranka kompanije i najvećeg proizvođača električne energije u kompaniji.

Novi direktor REK Bitola biće naknadno određen od strane Upravnog odbora.

Inače, Kovačevski je direktor REK Bitola postao u decembru 2017. godine

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPS najavio investicije u zelenu energiju

EPS najavio investicije u zelenu energiju

15 октобра 2021 - EPS namerava da do kraja decenije instalira solarne elektrane ukupne snage 240 megavata i još 100 megavata u vetroparkovima

Deset drzava EU proglasi nuklearke niskougljenicnom tehnologijom

Deset država traži da EU proglasi nuklearke niskougljeničnom tehnologijom

13 октобра 2021 - Deset država uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju i Bugarsku traži da EU proglasi nuklearne elektrane niskougljeničnom tehnologijom

Bugarska mogucnosti 2040 prekine upotrebu uglja

Bugarska razmatra mogućnosti da najkasnije 2040. prekine upotrebu uglja

12 октобра 2021 - Nakon predstojećih izbora, Narodno sobranje Bugarske će odlučivati između tri roka za obustavljanje korišćenja uglja: 2035, 2038. i 2040. godine

nuklearna-elektrana-dozvola-krsko

Podneta tužba zbog energetske dozvole za drugi blok nuklearke Krško

12 октобра 2021 - Pored energetske dozvole, ove tri NVO tvrde i da je klimatska strategija Slovenije delom protivzakonita i neustavna.