Energetska efikasnost

Takmičari u održivoj energetici šalju prijave EUSEW-u do 27. januara

eusew-odrziva-energetika-prijave

Objavljeno

18.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Nedelja održive energetike u Evropskoj uniji ili EUSEW održaće se u Briselu od 22. do 26. juna. Najistaknutiji projekti u održivoj energetici dobiće priznanja na ceremoniji 23. juna. Takmičari mogu da se prijave na konkurs do 27. januara u kategorijama angažmana, inovacija i omladine u obnovljivim izvorima i energetskoj efikasnosti.

Objavljene su smernice u cilju informisanja o pojedinostima vezanim za kvalifikacije, kriterijume ocenjivanja i postupak pristupa konkursu EU Sustainable Energy Awards. Traže se nedavni projekti, od lokalnih inicijativa do granskih programa, što pomažu građanima, industriji i javnom sektoru da uspostave energetsku uniju, kažu organizatori EUSEW-a.

Za svaki od segmenata biće odabrano troje finalista, od kojih će žiri odabrati po jednog. Pored toga, jedan od devet takmičara dobiće nagradu građana posle javnog onlajn glasanja.

Potencijalni učesnici su pozvani da pripreme dinamičnu sesiju na trodnevnoj EUSEW konferenciji o politici. Ona počinje 23. juna, kada će se dodeliti nagrade za održivu energetiku. Okupljeni će imati prilike da predstave svoj rad, raspravljaju o poslednjim promenama politike u kontekstu ciljeva EU u ovom sektoru i da razmotre kako da izgrade čistu i održivu budućnost, stoji u najavi.

Glavna uprava za energetiku i Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) Evropske komisije spremaju se  za svoj petnaesti godišnji skup. Zainteresovani šalju prijave do 20. januara. Promotivni haštag je #EUSEW2020.

Krovni događaj ovog puta uključuje Networking Village odnosno selo za umrežavanje, kao i Dane energetike. Javne i privatne organizacije preuzimaju odgovornost za ovaj poslednji segment, koji je zakazan za maj i jun i dešavaće se širom Evrope.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU milijardu evra grantovima Zapadnom Balkanu podrsku energetici

EU odobrila milijardu evra u grantovima za podršku Zapadnom Balkanu u energetici

18. decembar 2019. - EU će podržati šest projekata zelene energetske infrastrukture na Zapadnom Balkanu iz paketa grantova za investicije vrednog 500 miliona evra

HERMANN Petr_intervju_Schneider Electric BGEN

Budućnost uspešnih firmi leži u njihovoj digitalnoj transformaciji

18. decembar 2019. - Digitalizacija menja sve zato što povezuje sve procese i obezbeđuje kompletan uvid u sve podatke, ističe na početku razgovora Petr Herman, predsednik Schneider Electric klastera za jugoistočnu Evropu

energija iz otpada insineratori bec spalionica otpada

Energija iz otpada – realna briga ili prilika za ekološko-klimatsko-energetsku dobit

18. decembar 2019. - U nastavku serijala  "Srbija od smetlišta do cirkularne ekonomije" o korišćenju otpada za dobijanje energije razgovarli smo sa profesorom Vladimirom Pavićevićem, Igorom Jezdimirovićem i Helgom Štojber

EU brze odobravati projekte zelene energije olabaviti ekoloske propise

EU će brže odobravati projekte zelene energije, olabaviti ekološke propise

18. decembar 2019. - Evropska komisija traži da se pojednostavi izdavanje dozvola za projekte zelene energije, ali i da se ublaže propisi za zaštitu okoline