Energetska efikasnost

Takmičari u održivoj energetici šalju prijave EUSEW-u do 27. januara

eusew-odrziva-energetika-prijave

Objavljeno

18.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.12.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Nedelja održive energetike u Evropskoj uniji ili EUSEW održaće se u Briselu od 22. do 26. juna. Najistaknutiji projekti u održivoj energetici dobiće priznanja na ceremoniji 23. juna. Takmičari mogu da se prijave na konkurs do 27. januara u kategorijama angažmana, inovacija i omladine u obnovljivim izvorima i energetskoj efikasnosti.

Objavljene su smernice u cilju informisanja o pojedinostima vezanim za kvalifikacije, kriterijume ocenjivanja i postupak pristupa konkursu EU Sustainable Energy Awards. Traže se nedavni projekti, od lokalnih inicijativa do granskih programa, što pomažu građanima, industriji i javnom sektoru da uspostave energetsku uniju, kažu organizatori EUSEW-a.

Za svaki od segmenata biće odabrano troje finalista, od kojih će žiri odabrati po jednog. Pored toga, jedan od devet takmičara dobiće nagradu građana posle javnog onlajn glasanja.

Potencijalni učesnici su pozvani da pripreme dinamičnu sesiju na trodnevnoj EUSEW konferenciji o politici. Ona počinje 23. juna, kada će se dodeliti nagrade za održivu energetiku. Okupljeni će imati prilike da predstave svoj rad, raspravljaju o poslednjim promenama politike u kontekstu ciljeva EU u ovom sektoru i da razmotre kako da izgrade čistu i održivu budućnost, stoji u najavi.

Glavna uprava za energetiku i Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) Evropske komisije spremaju se  za svoj petnaesti godišnji skup. Zainteresovani šalju prijave do 20. januara. Promotivni haštag je #EUSEW2020.

Krovni događaj ovog puta uključuje Networking Village odnosno selo za umrežavanje, kao i Dane energetike. Javne i privatne organizacije preuzimaju odgovornost za ovaj poslednji segment, koji je zakazan za maj i jun i dešavaće se širom Evrope.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

18. decembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

18. decembar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

18. decembar 2019. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

18. decembar 2019. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike