OIE

Startup firme sa Balkana mogu se prijaviti na Innoenergy konkurs za inovacije u održivoj energetici

Innoenergy-competition-2017_web

Slika: Innoenergy

Objavljeno

11.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Firma Innoenergy i ove godine je organizovala takmičenje PowerUp! za najbolje projekte u oblasti održive energije koje autorima pobedničkih projekata može da donese novčanu nagradu i pristup startap akceleratoru Highway® by InnoEnergy. Novčane nagrade za prva tri mesta se kreću od 5.000 do 20.000 evra a postoji i mogućnost investicije u projekat do sume od 150.000 evra.

Projekti se prijavljuju na Internet sajtu powerup.innoenergy.com do 11. septembra. Ovo je treći put da Innoenergy organizuje ovo takmičenje za startapove u 23 zemlje Evrope, Baltika i Mediterana.

Za „PowerUp! takmičenje kroz koje se predstavljaju inovativne ideje u sektoru održive energije se mogu prijaviti projekti iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Estonije, BJR Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Letonija, Litvanije, Srbije, Turske, Ukrajine, Poljske, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Prošlogodišnji pobednički projekti su se bavili solarnom energijom, toplotnim pumpama i energetskom efikasnošću. Oni su osim nagrada dobili mogućnost da steknu nova, neophodna znanja za dalje poslovanje, podršku za razvoj i zaštitu svojih proizvoda, ulazak na tržište, pristup finansiranju i kontakte sa drugim kompanijama iz oblasti obnovljive energije.

Organizator takmičenje i direktor InnoEnergy Poland Plus Jakub Miler je ocenio da projekti koji učestvuju na takmičenju mogu postati deo napora da se zaštiti životna sredina u Evropi, a posle komercijalizacije mogu da dobiju globalni uticaj uz pomoć InnoEnergy-ja.

On je dodao da je glavni cilj pružanje podrške inovacijama u energetici na svim nivoima razvoja, od ideje do predstavljanja konačnog proizvoda korisnicima i investitorima.

Takmičenje će se odvijati u tri faze. U prvoj fazi će se prijavljivati projekti putem Internet sajta do 11. septembra. U drugoj fazi će timovi koji realizuju izabrane projekte učestovati u radionicama u kojim će steći nova poslovna znanja dok će žiri birati projekte koji ulaze u prvu rundu finala. U trećoj fazi će biti organizovane radionice i prezentacije a učesnici će imati priliku da se sastanu sa mentorim iz vodećih energetskih kompanija i ljudima iz drugih startapova na Gala Finalu u Budimpešti.

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Prodaja toplotnih pumpi Evropi 2023 pala radnici otkaze

Prodaja toplotnih pumpi u Evropi 2023. pala, radnici dobijaju otkaze

11. jul 2017. - Prodaja toplotnih pumpi je prošle godine u grupi 14 evropskih zemalja smanjena 4,7 odsto, po evidenciji granske asocijacije EHPA

krizevci ZEZ Sunce solar gradska trznica

Krenula kampanja za ulaganje u prvu zadružnu solarnu elektranu u Hrvatskoj

11. jul 2017. - Građani Hrvatske od danas imaju mogućnost da postanu suvlasnici prve zadružne solarne elektrane koja će biti izgrađena u Križevcima

Janom Investments trziste Hrvatske solarne elektrane 30 megavata

Janom Investments ušao na tržište Hrvatske sa projektom solarne elektrane od 30 megavata

11. jul 2017. - Prva investicija kompanije janom Investments u Hrvatskoj biće solarna elektrana u Slavoniji planiranog kapaciteta 30 megavata

bih krovovi solar samir avdakovic ats

Avdaković: Krovovi bi mogli da obezbede polovinu godišnje potrošnje struje u BiH

11. jul 2017. - Potencijal za korišćenje solarne energije postoji, ne samo na krovovima, nego i u agraru i na jezerima, izjavio je profesor Samir Avdaković