OIE

Startup firme sa Balkana mogu se prijaviti na Innoenergy konkurs za inovacije u održivoj energetici

Innoenergy-competition-2017_web

Slika: Innoenergy

Objavljeno

11.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Firma Innoenergy i ove godine je organizovala takmičenje PowerUp! za najbolje projekte u oblasti održive energije koje autorima pobedničkih projekata može da donese novčanu nagradu i pristup startap akceleratoru Highway® by InnoEnergy. Novčane nagrade za prva tri mesta se kreću od 5.000 do 20.000 evra a postoji i mogućnost investicije u projekat do sume od 150.000 evra.

Projekti se prijavljuju na Internet sajtu powerup.innoenergy.com do 11. septembra. Ovo je treći put da Innoenergy organizuje ovo takmičenje za startapove u 23 zemlje Evrope, Baltika i Mediterana.

Za „PowerUp! takmičenje kroz koje se predstavljaju inovativne ideje u sektoru održive energije se mogu prijaviti projekti iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Estonije, BJR Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Letonija, Litvanije, Srbije, Turske, Ukrajine, Poljske, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Prošlogodišnji pobednički projekti su se bavili solarnom energijom, toplotnim pumpama i energetskom efikasnošću. Oni su osim nagrada dobili mogućnost da steknu nova, neophodna znanja za dalje poslovanje, podršku za razvoj i zaštitu svojih proizvoda, ulazak na tržište, pristup finansiranju i kontakte sa drugim kompanijama iz oblasti obnovljive energije.

Organizator takmičenje i direktor InnoEnergy Poland Plus Jakub Miler je ocenio da projekti koji učestvuju na takmičenju mogu postati deo napora da se zaštiti životna sredina u Evropi, a posle komercijalizacije mogu da dobiju globalni uticaj uz pomoć InnoEnergy-ja.

On je dodao da je glavni cilj pružanje podrške inovacijama u energetici na svim nivoima razvoja, od ideje do predstavljanja konačnog proizvoda korisnicima i investitorima.

Takmičenje će se odvijati u tri faze. U prvoj fazi će se prijavljivati projekti putem Internet sajta do 11. septembra. U drugoj fazi će timovi koji realizuju izabrane projekte učestovati u radionicama u kojim će steći nova poslovna znanja dok će žiri birati projekte koji ulaze u prvu rundu finala. U trećoj fazi će biti organizovane radionice i prezentacije a učesnici će imati priliku da se sastanu sa mentorim iz vodećih energetskih kompanija i ljudima iz drugih startapova na Gala Finalu u Budimpešti.

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

11. jul 2017. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

11. jul 2017. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

11. jul 2017. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

11. jul 2017. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.