OIE

Startup firme sa Balkana mogu se prijaviti na Innoenergy konkurs za inovacije u održivoj energetici

Innoenergy-competition-2017_web

Slika: Innoenergy

Objavljeno

11.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Firma Innoenergy i ove godine je organizovala takmičenje PowerUp! za najbolje projekte u oblasti održive energije koje autorima pobedničkih projekata može da donese novčanu nagradu i pristup startap akceleratoru Highway® by InnoEnergy. Novčane nagrade za prva tri mesta se kreću od 5.000 do 20.000 evra a postoji i mogućnost investicije u projekat do sume od 150.000 evra.

Projekti se prijavljuju na Internet sajtu powerup.innoenergy.com do 11. septembra. Ovo je treći put da Innoenergy organizuje ovo takmičenje za startapove u 23 zemlje Evrope, Baltika i Mediterana.

Za „PowerUp! takmičenje kroz koje se predstavljaju inovativne ideje u sektoru održive energije se mogu prijaviti projekti iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Estonije, BJR Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Letonija, Litvanije, Srbije, Turske, Ukrajine, Poljske, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Prošlogodišnji pobednički projekti su se bavili solarnom energijom, toplotnim pumpama i energetskom efikasnošću. Oni su osim nagrada dobili mogućnost da steknu nova, neophodna znanja za dalje poslovanje, podršku za razvoj i zaštitu svojih proizvoda, ulazak na tržište, pristup finansiranju i kontakte sa drugim kompanijama iz oblasti obnovljive energije.

Organizator takmičenje i direktor InnoEnergy Poland Plus Jakub Miler je ocenio da projekti koji učestvuju na takmičenju mogu postati deo napora da se zaštiti životna sredina u Evropi, a posle komercijalizacije mogu da dobiju globalni uticaj uz pomoć InnoEnergy-ja.

On je dodao da je glavni cilj pružanje podrške inovacijama u energetici na svim nivoima razvoja, od ideje do predstavljanja konačnog proizvoda korisnicima i investitorima.

Takmičenje će se odvijati u tri faze. U prvoj fazi će se prijavljivati projekti putem Internet sajta do 11. septembra. U drugoj fazi će timovi koji realizuju izabrane projekte učestovati u radionicama u kojim će steći nova poslovna znanja dok će žiri birati projekte koji ulaze u prvu rundu finala. U trećoj fazi će biti organizovane radionice i prezentacije a učesnici će imati priliku da se sastanu sa mentorim iz vodećih energetskih kompanija i ljudima iz drugih startapova na Gala Finalu u Budimpešti.

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

11. jul 2017. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost

interenergo salonit anhovo solarni paneli ugovor

Interenergo će za Salonit Anhovo instalirati još 1,5 MW solarnih panela

11. jul 2017. - Cemantara će svu struju proizvedenu iz solarne energije otkupljivati direktno od Interenerga i koristiti je u procesu proizvodnje

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

11. jul 2017. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana

virtuelne elektrane bih agregatori pandurevci nosbih pandurevic

Bum virtuelnih elektrana u BiH: sedam agregatora upravlja elektranama snage 120 MW

11. jul 2017. - Virtuelne elektrane omogućile su malim proizvođačima zelene energije da skuplje prodaju svoju struju nego u sistemu fid-in tarifa