Energetska efikasnost

Resalta ušla na tržište Makedonije energetskom revizijom farmaceutske kompanije Alkaloid

Foto: Pixabay

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Slovenačka Resalta, jedna of vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, zvanično je pokrenula poslovanje u Makedoniji – prvi projekat u zemlji je sveobuhvatna energetska revizija farmaceutske kompanije Alkaloid AD Skopje, navodi se u saopštenju ESCO kompanije.

Resalta d.o.o.e.l., deo slovenačke Resalte, registrovana je u septembru 2018. godine, a nedugo zatim ugovorena je energetska revizija. Makedonija je osmo tržište na kom je Resalta počela da posluje u skladu sa jačanjem međunarodnog prisustva kompanije.

Cilj kompanije je da nastavi da doprinosi unapređenju energetske efikasnosti u regionu i pomogne dinamičnom industrijskom i ugostiteljskom sektoru Makedonije da nastave da rastu na održiv način, uz brigu o životnoj sredini, navodi se u saopštenju. Da bi to postigla, Resalta je svoje veliko iskustvo na projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije (OIE) stavila na raspolaganje lokalnim kompanijama, sa kojima deli svoja tehnička i finansijska znanja, navodi se u saopštenju.

Resalta će predložiti najisplativija rešenja na osnovu energetske revizije

Iscrpna energetska revizija Alkaloida, Resaltin prvi projekat energetske efikasnosti u Makedoniji, obuhvatiće šest postrojenja – pet u Skoplju i jedno u Dorjanu.

Kao jedan od vodećih farmaceutskih kompanija u regionu, Alkaloid konzumira značajne količine energije. Resaltini inženjeri će izvršiti merenja i analize svih energetskih sistema da bi identifikovali potencijale za energetske uštede i optimizaciju.

Resalta će na osnovu energetske revizije predložiti najisplativija rešenja za uštedu energije, čime će se smanjiti emisije CO2 i troškovi.

Energetska revizija je neophodan prvi korak ka efikasnijoj upotrebi energije u kompanijama i institucijama. Od osnivanja, Resalta je sprovela više od 150 energetskih revizija u sektoru industrije, komercijalnom i javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dvostruko vece subvencije ove godine energetsku sanaciju domacinstava Beogradu

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu

28. novembar 2018. - Ministarka Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore gradskim opštinama o sredstvima za energetsku sanaciju za domaćinstva

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

28. novembar 2018. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost

srbija toplane biomasa eu kfw projekat donacija djedovic miscevic vucevic konrad

Pet srpskih gradova prebacuje grejanje sa mazuta i uglja na biomasu

28. novembar 2018. - U okviru druge faze programa “Obnovljivi izvori energije - razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji” izgradiće se pet toplana na biomasu

Energetski intenzivna industrija u Srbiji se sprema za CBAM – za primenu rešenja za dekarbonizaciju traži podršku države

28. novembar 2018. - Privreda Srbije se ne boji dekarbonizacije i CBAM-a, ali je zabrinuta da država ne prepoznaje šta je sve potrebno da olakša poziciju pogođenim industrijama, poručili su na Beogradskom energetskom forumu veliki industrijski proizvođači