Energetska efikasnost

Resalta ušla na tržište Makedonije energetskom revizijom farmaceutske kompanije Alkaloid

Foto: Pixabay

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Slovenačka Resalta, jedna of vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, zvanično je pokrenula poslovanje u Makedoniji – prvi projekat u zemlji je sveobuhvatna energetska revizija farmaceutske kompanije Alkaloid AD Skopje, navodi se u saopštenju ESCO kompanije.

Resalta d.o.o.e.l., deo slovenačke Resalte, registrovana je u septembru 2018. godine, a nedugo zatim ugovorena je energetska revizija. Makedonija je osmo tržište na kom je Resalta počela da posluje u skladu sa jačanjem međunarodnog prisustva kompanije.

Cilj kompanije je da nastavi da doprinosi unapređenju energetske efikasnosti u regionu i pomogne dinamičnom industrijskom i ugostiteljskom sektoru Makedonije da nastave da rastu na održiv način, uz brigu o životnoj sredini, navodi se u saopštenju. Da bi to postigla, Resalta je svoje veliko iskustvo na projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije (OIE) stavila na raspolaganje lokalnim kompanijama, sa kojima deli svoja tehnička i finansijska znanja, navodi se u saopštenju.

Resalta će predložiti najisplativija rešenja na osnovu energetske revizije

Iscrpna energetska revizija Alkaloida, Resaltin prvi projekat energetske efikasnosti u Makedoniji, obuhvatiće šest postrojenja – pet u Skoplju i jedno u Dorjanu.

Kao jedan od vodećih farmaceutskih kompanija u regionu, Alkaloid konzumira značajne količine energije. Resaltini inženjeri će izvršiti merenja i analize svih energetskih sistema da bi identifikovali potencijale za energetske uštede i optimizaciju.

Resalta će na osnovu energetske revizije predložiti najisplativija rešenja za uštedu energije, čime će se smanjiti emisije CO2 i troškovi.

Energetska revizija je neophodan prvi korak ka efikasnijoj upotrebi energije u kompanijama i institucijama. Od osnivanja, Resalta je sprovela više od 150 energetskih revizija u sektoru industrije, komercijalnom i javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bitolj toplovod daljinsko grejanje termoelektrane na ugalj

Bitolj dobija toplovod za daljinsko grejanje iz termoelektrane na ugalj

09 децембра 2021 - Skoro 40 godina od otvaranja termoelektrane, kod termoenergetskog kompleksa REK Bitola krenula je izgradnja toplovoda za daljinsko grejanje

LDK energetski i klimatski plan

EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP)

08 децембра 2021 - EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP) od 2021. do 2030. sa vizijom do 2050. godine

Konferencija RES fondacije Siromasni subvencije ubrza dekarbonizacija grejanja

Konferencija RES fondacije: Siromašni moraju dobiti veće subvencije da se ubrza dekarbonizacija grejanja

03 децембра 2021 - Ugrožena domaćinstva u regionu mahom ne mogu da priušte renoviranje stambenog prostora i zamenu grejnih tela, čak ni uz subvenciju od 50 odsto

Ne-to.-0- konferencija RES Fondacija

Gledajte UŽIVO konferenciju RES Fondacije Grejanje na 0!

02 децембра 2021 - Ne to. 0! Grejanje na 0! je druga godišnja konferencija RES Fondacije na temu balkanskog vazduha “između dve vatre”. Gledajte uživo na našem portalu.