Energetska efikasnost

Resalta ušla na tržište Makedonije energetskom revizijom farmaceutske kompanije Alkaloid

Foto: Pixabay

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Slovenačka Resalta, jedna of vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, zvanično je pokrenula poslovanje u Makedoniji – prvi projekat u zemlji je sveobuhvatna energetska revizija farmaceutske kompanije Alkaloid AD Skopje, navodi se u saopštenju ESCO kompanije.

Resalta d.o.o.e.l., deo slovenačke Resalte, registrovana je u septembru 2018. godine, a nedugo zatim ugovorena je energetska revizija. Makedonija je osmo tržište na kom je Resalta počela da posluje u skladu sa jačanjem međunarodnog prisustva kompanije.

Cilj kompanije je da nastavi da doprinosi unapređenju energetske efikasnosti u regionu i pomogne dinamičnom industrijskom i ugostiteljskom sektoru Makedonije da nastave da rastu na održiv način, uz brigu o životnoj sredini, navodi se u saopštenju. Da bi to postigla, Resalta je svoje veliko iskustvo na projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije (OIE) stavila na raspolaganje lokalnim kompanijama, sa kojima deli svoja tehnička i finansijska znanja, navodi se u saopštenju.

Resalta će predložiti najisplativija rešenja na osnovu energetske revizije

Iscrpna energetska revizija Alkaloida, Resaltin prvi projekat energetske efikasnosti u Makedoniji, obuhvatiće šest postrojenja – pet u Skoplju i jedno u Dorjanu.

Kao jedan od vodećih farmaceutskih kompanija u regionu, Alkaloid konzumira značajne količine energije. Resaltini inženjeri će izvršiti merenja i analize svih energetskih sistema da bi identifikovali potencijale za energetske uštede i optimizaciju.

Resalta će na osnovu energetske revizije predložiti najisplativija rešenja za uštedu energije, čime će se smanjiti emisije CO2 i troškovi.

Energetska revizija je neophodan prvi korak ka efikasnijoj upotrebi energije u kompanijama i institucijama. Od osnivanja, Resalta je sprovela više od 150 energetskih revizija u sektoru industrije, komercijalnom i javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

28. novembar 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

28. novembar 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

28. novembar 2018. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

28. novembar 2018. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.