Energetska efikasnost

Resalta ušla na tržište Makedonije energetskom revizijom farmaceutske kompanije Alkaloid

Foto: Pixabay

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Slovenačka Resalta, jedna of vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, zvanično je pokrenula poslovanje u Makedoniji – prvi projekat u zemlji je sveobuhvatna energetska revizija farmaceutske kompanije Alkaloid AD Skopje, navodi se u saopštenju ESCO kompanije.

Resalta d.o.o.e.l., deo slovenačke Resalte, registrovana je u septembru 2018. godine, a nedugo zatim ugovorena je energetska revizija. Makedonija je osmo tržište na kom je Resalta počela da posluje u skladu sa jačanjem međunarodnog prisustva kompanije.

Cilj kompanije je da nastavi da doprinosi unapređenju energetske efikasnosti u regionu i pomogne dinamičnom industrijskom i ugostiteljskom sektoru Makedonije da nastave da rastu na održiv način, uz brigu o životnoj sredini, navodi se u saopštenju. Da bi to postigla, Resalta je svoje veliko iskustvo na projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije (OIE) stavila na raspolaganje lokalnim kompanijama, sa kojima deli svoja tehnička i finansijska znanja, navodi se u saopštenju.

Resalta će predložiti najisplativija rešenja na osnovu energetske revizije

Iscrpna energetska revizija Alkaloida, Resaltin prvi projekat energetske efikasnosti u Makedoniji, obuhvatiće šest postrojenja – pet u Skoplju i jedno u Dorjanu.

Kao jedan od vodećih farmaceutskih kompanija u regionu, Alkaloid konzumira značajne količine energije. Resaltini inženjeri će izvršiti merenja i analize svih energetskih sistema da bi identifikovali potencijale za energetske uštede i optimizaciju.

Resalta će na osnovu energetske revizije predložiti najisplativija rešenja za uštedu energije, čime će se smanjiti emisije CO2 i troškovi.

Energetska revizija je neophodan prvi korak ka efikasnijoj upotrebi energije u kompanijama i institucijama. Od osnivanja, Resalta je sprovela više od 150 energetskih revizija u sektoru industrije, komercijalnom i javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategija niskougljenicnog razvoja srbije

Usvojena Strategija niskougljeničnog razvoja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. sa projekcijama do 2050.

28. novembar 2018. - Strategija predviđa da se Akcioni plan za njeno sprovođenje u periodu 2024- 2030. usvoji u roku od godinu dana

CAN Europe Zapadni Balkan nacionalni energetski i klimatski planovi

CAN Europe: Zapadni Balkan uradio malo ili ništa u pripremi nacionalnih energetskih i klimatskih planova

28. novembar 2018. - Članice Energetske zajednice imaju manje od mesec dana do isteka roka da dostave nacrte NEKP-ova Sekretarijatu Energetske zajednice

Abazovic Crna Gora 2030 energetski nezavisna

Abazović obećao da će Crna Gora 2030. postati energetski nezavisna

28. novembar 2018. - Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da njegova koalicija zalaže za to da Crna Gora 2030. postane energetski nezavisna.

Ovih 18 energetskih kompanija su među 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Ovih 18 energetskih kompanija je među 50 najinovativnijih na svetu

28. novembar 2018. - Svedoci smo četvrte tehnološke revolucije – inovacije nikada nisu bile važnije. BCG je objavio listu 50 najinovativnijih kompanija na svetu.