Energetska efikasnost

Resalta ušla na tržište Makedonije energetskom revizijom farmaceutske kompanije Alkaloid

Foto: Pixabay

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.11.2018.

Komentari

0

Podeli

Slovenačka Resalta, jedna of vodećih ESCO kompanija specijalizovanih za energetske usluge u regionu jugoistočne Evrope, zvanično je pokrenula poslovanje u Makedoniji – prvi projekat u zemlji je sveobuhvatna energetska revizija farmaceutske kompanije Alkaloid AD Skopje, navodi se u saopštenju ESCO kompanije.

Resalta d.o.o.e.l., deo slovenačke Resalte, registrovana je u septembru 2018. godine, a nedugo zatim ugovorena je energetska revizija. Makedonija je osmo tržište na kom je Resalta počela da posluje u skladu sa jačanjem međunarodnog prisustva kompanije.

Cilj kompanije je da nastavi da doprinosi unapređenju energetske efikasnosti u regionu i pomogne dinamičnom industrijskom i ugostiteljskom sektoru Makedonije da nastave da rastu na održiv način, uz brigu o životnoj sredini, navodi se u saopštenju. Da bi to postigla, Resalta je svoje veliko iskustvo na projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije (OIE) stavila na raspolaganje lokalnim kompanijama, sa kojima deli svoja tehnička i finansijska znanja, navodi se u saopštenju.

Resalta će predložiti najisplativija rešenja na osnovu energetske revizije

Iscrpna energetska revizija Alkaloida, Resaltin prvi projekat energetske efikasnosti u Makedoniji, obuhvatiće šest postrojenja – pet u Skoplju i jedno u Dorjanu.

Kao jedan od vodećih farmaceutskih kompanija u regionu, Alkaloid konzumira značajne količine energije. Resaltini inženjeri će izvršiti merenja i analize svih energetskih sistema da bi identifikovali potencijale za energetske uštede i optimizaciju.

Resalta će na osnovu energetske revizije predložiti najisplativija rešenja za uštedu energije, čime će se smanjiti emisije CO2 i troškovi.

Energetska revizija je neophodan prvi korak ka efikasnijoj upotrebi energije u kompanijama i institucijama. Od osnivanja, Resalta je sprovela više od 150 energetskih revizija u sektoru industrije, komercijalnom i javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

nemacka ulaganja Srbiji najbitniji pristup struji obnovljivih izvora

Pristup struji iz obnovljivih izvora je ključan za nemačka ulaganja u Srbiji

02 октобра 2022 - Franciska Brantner iz nemačke vlade izjavila je da je zelena tranzicija zajednički cilj njene zemlje i Srbije

Dve cetiri Evropske nagrade za odrzivu energiju Jugoistocnu Evropu

Dve od četiri Evropske nagrade za održivu energiju otišle u Jugoistočnu Evropu

27 септембра 2022 - Timea Farkas iz Rumunije i energetska zajednica Minoan Energy Community s Krita su dobili Evropske nagrade za održivu energiju s još dva laureata

11 gradova opstina Srbiji cistije daljinsko grejanje

Čistije daljinsko grejanje za 11 gradova, opština u Srbiji

20 септембра 2022 - U Kragujevcu su sa 11 lokalnih samouprava potpisani memorandumi o razumevanju o projektima dekarbonizacije daljinskog grejanja

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju