Voda

Poziv EBRD-a za konsultantske ponude za projekat obnove sistema vodosnabdevanja u Sarajevu

Poziv EBRD-a za konsultantske ponude za projekat obnove sistema vodosnabdevanja u Sarajevu

Photo: Pixabay

Objavljeno

23.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je poziv za podnošenje izjava zainteresovanosti za pružanje konsultantskih usluga komunalnoj firmi Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u okviru programa obnove sistema vodosnabdevanja u Kantonu Sarajevo Federacije Bosne i Hercegovine. Konsultantske firme čije ponude budu prihvaćene radiće na pripremi operativnog i finansijskog programa sa ciljem podizanja nivoa efikasnosti i poboljšanja kvaliteta svih usluga vodosnabdevanja na području Sarajeva.

U oglasu objavljenom na sajtu EBRD-a, se kaže da će ta banka obezbediti 25 miliona evra za finansiranje projekta obnove sistema vodosnabdevanja u pojedinim delovima Kantona Sarajevo. Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo i kantonalne vlasti su od EBRD-a tražili pomoć u pripremi i finansiranju tog investicionog projekta.

Oglas u okviru tog investicionog projekta je raspisan da bi se obezbedila podrška u obnovi sistema vodosnabdevanja prioritetnih područja u okviru celog tog sistema u Sarajevu, odnosno da bi se smanjio gubitak vode kroz curenje zamenom cevi i rekonstrukcijom crpnih stanica kao i postavljanjem novih vodomera.

Cilj projekta je da se poboljša ukupna operativna i finansijska efikasnost Vodovoda i Kanalizacije, ojačaju njeni kapaciteti, i otplaćuje zajam, kaže se u oglasu EBRD-a.

Odabrani konsultanti treba da pomognu da to sarajevsko javno komunalno preduzeće podigne nivo efikasnosti u radu kroz program poboljšanja rada i unapređenje finansija, pruži podršku u izradi poslovnih planova, preporuči mere za dalji razvoj firme, izradi ugovor koji bi definisao prava i obaveze kantonalnih vlasti i rukovodstva kompanije i nadgleda plan implementacije projekta.

Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo će na osnovu ponuda izabrati konsultantsku firmu ili grupu firmi koje imaju iskustva sa sličnim projektima i poznaje pravne okvire za javna komunalna preduzeća u Bosni i Hercegovini, kaže se u pozivu za ponude.

Izabrana konsultantska firma mora da obezbedi ključne stručnjake u 4 oblasti – rukovodioca projekta sa 10 godina iskustva u vodosnabdevanju, vođu tima sa 10 godina iskustva u vodosnabdevanju, finansijskog stručnjaka i grupu pravnih, socijalnih i stručnjaka za obuku, životnu sredinu.

Pisane izjave o zainteresovanosti se dostavljaju najkasnije do 15:00 časova, 10. novembra 2017. godine Aidi Sadagić, direktorki za investicije i razvoj KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo ulica J. Černija 8, 71000 Sarajevo ili na email aidas@viksa.ba i aida.sadagic@gmail.com, ili Ivanu Kutlesi EBRD One Exchange Square London EC2A 2JN ili na email: kutlesai@ebrd.com.

U pozivu se kaže da će firme koje ispunjavaju kriterijume biti pozvane da podnesu ponude a da će izbor konsultanta i njihovo ugovaranje zavisiti od finansija. Planirani početak rada je u prvom kvartalu 2018. godine sa trajanjem od 12 meseci.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Naucnici kisnica nigde nije bezbedna za pice

Naučnici upozorili da kišnica nigde nije bezbedna za piće

11 августа 2022 - Ako se gleda po najstrožim standardima, kišnica svuda na svetu sadrži previše večnih hemikalija (PFAS), čiji štetni uticaj još nije dovoljno poznat

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Klimatske-promene-u-Italiji-ekstremna-susa-ugrozavaju-vina-maslina

Klimatske promene i ekstremna suša u Italiji ugrožavaju proizvodnju vina i maslina

20 јула 2022 - Italijanski način života bi mogao drastično da se promeni, pogotovo u dolini reke Po, koju je nezapamćena suša pretvorila u potok.