OIE

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Foto: EUSEW

Objavljeno

22.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Osamnaesta Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Registracija učesnika je u toku, a broj mesta za one koji će doći u Brisel je ograničen.

EUSEW je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima i efikasnom korišćenju energije u Evropi. Organizuje ga Evropska agencija za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu (CINEA) u saradnji sa Generalnim direktoratom za energetiku Evropske unije.

EUSEW 2024 će obuhvatiti niz dešavanja, počev od konferencije na visokom nivou koja se održava u Briselu od 11. do 13. juna.

Okupljanja će biti u zgradi Evropske komisije Charlemagne i obližnjem hotelu Martin. Sve sesije će biti prenošene putem namenske platforme za onlajn događaje.

S obzirom na to da je fizički broj mesta ograničen, organizatori pozivaju sve zainteresovane da se registruju što pre kako bi lično mogli da prisustvuju događaju u Briselu.

Geslo ovogodišnjeg EUSEW-a glasi – Energetska rešenja sa neto nula emisija za konkurentnu Evropu

Ovogodišnji slogan je ‘Energetska rešenja sa neto nula emisija za konkurentnu Evropu’. Teme koje će biti obrađene na sesijama uključuju jačanje tehnologija sa neto nula emisija radi povećanja konkurentnosti Evrope i klimatske tranzicije, zatim značaj veštačke inteligencije u energetskom sektoru, naplata emisija ugljenika i geotermalni potencijal Evrope.

Među drugim temama su međunarodna saradnja, planiranje održive lokalne proizvodnje toplotne energije u gradovima i vidljivost mladih profesionalaca u energetskom sektoru.

Na konferenciji će nastupiti preko tri stotine istaknutih govornika

Više od 300 istaknutih govornika učestvovaće na 60 sesija. Među njima su energetski stručnjaci, istraživači i predstavnici civilnog društva. Govoriće evropska komesarka za energetiku Kadri Simson, ministarka energetike Belgije Tine van der Straeten, Kler Rume iz zajednice Energy Cities i čelnica Generalnog direktorata Evropske unije za energetiku (DG Energy) Dite Juul Jergensen.

Nakon otvaranja konferencije, biće dodeljene Evropske nagrade za održivu energiju EUSEW za 2024. godinu za pojedinačne i kolektivne poduhvate koji su pokazali izuzetne rezultate u oblasti energetske efikasnosti i zelene energije.

EUSEW će biti i prilika za neformalno umrežavanje tokom Sajma energetike. Ove godine mladi će ponovo moći da se povežu tokom Evropskog dana energije mladih.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

22. april 2024. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

Uskoro poziv subvencije domacinstva energetsku efikasnost 137 gradova opstina Srbije

Uskoro poziv za subvencije za domaćinstva za energetsku efikasnost u 137 gradova i opština Srbije

22. april 2024. - Odziv lokalnih samouprava na poziv za subvencije za mere povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima veći je nego prošle godine

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

22. april 2024. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

22. april 2024. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja