OIE

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Foto: EUSEW

Objavljeno

22.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Osamnaesta Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Registracija učesnika je u toku, a broj mesta za one koji će doći u Brisel je ograničen.

EUSEW je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima i efikasnom korišćenju energije u Evropi. Organizuje ga Evropska agencija za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu (CINEA) u saradnji sa Generalnim direktoratom za energetiku Evropske unije.

EUSEW 2024 će obuhvatiti niz dešavanja, počev od konferencije na visokom nivou koja se održava u Briselu od 11. do 13. juna.

Okupljanja će biti u zgradi Evropske komisije Charlemagne i obližnjem hotelu Martin. Sve sesije će biti prenošene putem namenske platforme za onlajn događaje.

S obzirom na to da je fizički broj mesta ograničen, organizatori pozivaju sve zainteresovane da se registruju što pre kako bi lično mogli da prisustvuju događaju u Briselu.

Geslo ovogodišnjeg EUSEW-a glasi – Energetska rešenja sa neto nula emisija za konkurentnu Evropu

Ovogodišnji slogan je ‘Energetska rešenja sa neto nula emisija za konkurentnu Evropu’. Teme koje će biti obrađene na sesijama uključuju jačanje tehnologija sa neto nula emisija radi povećanja konkurentnosti Evrope i klimatske tranzicije, zatim značaj veštačke inteligencije u energetskom sektoru, naplata emisija ugljenika i geotermalni potencijal Evrope.

Među drugim temama su međunarodna saradnja, planiranje održive lokalne proizvodnje toplotne energije u gradovima i vidljivost mladih profesionalaca u energetskom sektoru.

Na konferenciji će nastupiti preko tri stotine istaknutih govornika

Više od 300 istaknutih govornika učestvovaće na 60 sesija. Među njima su energetski stručnjaci, istraživači i predstavnici civilnog društva. Govoriće evropska komesarka za energetiku Kadri Simson, ministarka energetike Belgije Tine van der Straeten, Kler Rume iz zajednice Energy Cities i čelnica Generalnog direktorata Evropske unije za energetiku (DG Energy) Dite Juul Jergensen.

Nakon otvaranja konferencije, biće dodeljene Evropske nagrade za održivu energiju EUSEW za 2024. godinu za pojedinačne i kolektivne poduhvate koji su pokazali izuzetne rezultate u oblasti energetske efikasnosti i zelene energije.

EUSEW će biti i prilika za neformalno umrežavanje tokom Sajma energetike. Ove godine mladi će ponovo moći da se povežu tokom Evropskog dana energije mladih.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dvostruko vece subvencije ove godine energetsku sanaciju domacinstava Beogradu

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu

22. april 2024. - Ministarka Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore gradskim opštinama o sredstvima za energetsku sanaciju za domaćinstva

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

22. april 2024. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost

srbija toplane biomasa eu kfw projekat donacija djedovic miscevic vucevic konrad

Pet srpskih gradova prebacuje grejanje sa mazuta i uglja na biomasu

22. april 2024. - U okviru druge faze programa “Obnovljivi izvori energije - razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji” izgradiće se pet toplana na biomasu

Energetski intenzivna industrija u Srbiji se sprema za CBAM – za primenu rešenja za dekarbonizaciju traži podršku države

22. april 2024. - Privreda Srbije se ne boji dekarbonizacije i CBAM-a, ali je zabrinuta da država ne prepoznaje šta je sve potrebno da olakša poziciju pogođenim industrijama, poručili su na Beogradskom energetskom forumu veliki industrijski proizvođači