OIE

Otvorene prijave za osmu Letnju školu Energetske zajednice

Otvorene prijave za osmu Letnju školu Energetske zajednice

Foto: Energetska zajednica

Objavljeno

24.01.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.01.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Postdiplomci, istraživači iz svih oblasti energetike, mladi profesionalci iz vladinih institucija, kompanija i nevladinih organizacija, imamo lepe vesti za vas! Energetska zajednice i ove godine ogranizuje Letnju školu, koja će vam pružiti priliku da proširite svoje znanje iz oblasti energetike.

Osma Letnja škola Energetske zajednice će se održati od 20. do 27. jula na Tehničkom univerzitetu Moldavije u glavnom gradu Kišinjevu.

Kao i proteklih godina, fokus je na sektorima energetike koji prolaze kroz tranziciju, pogotovo u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. Program će obuhvatiti širi geografski kontekst u Evropi, a verovatno i preko toga.

Cilj škole je da omogući učesnicima da razumeju energetske sektore i promoviše razvoj veština u svim temama vezanim za energetiku. Program obuhvata kombinaciju kurseva, gostujućih predavanja, društvenih i kulturnih aktivnosti. Pored teorijskih elemenata, uključuje praktičnu obuku kroz studije slučaja i lažne slučajeve. Grupa koja bude najbolja, dobiće priznanje.

Prijave su otvorene do 31. marta

Ukoliko ste zainteresovani, možete da se prijavite do 31. marta. Popunićete prijavni formular i dostavićete ga sa kratkim radom na temu energetske politike. Kandidate će izabrati Sekretarijat Energetske zajednice u konsultaciji sa akademskim i istraživačkim institucijama zemalja učesnica.

Što se tiče kriterijuma, u obzir će biti uzete prijave studenata postdiplomskih studija (master i doktorskih), istraživača iz različitih oblasti, stručnjaka iz državnih institucija, energetskih kompanija i nevladinih organizacija. Kandidati ne mogu biti stariji od 35 godina.

Učešće je besplatno

Pored državljana Evropske unije, učestvovanje je besplatno za državljane Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova*, Moldavije, Crne Gore, Severne Makedonije, Norveške, Srbije, Ukrajine, Velike Britanije i Turske. Biće izabrano ukupno 48 polaznika.

Ovogodišnja Letnja škola se organizuje se u saradnji sa Višegradskim fondom, fondacijom Friedrich-Ebert-Stiftung – Dialogue Southeast Europe (FES SOE), Univerzitetom Polis i Tehničkim univerzitetom Moldavije.

Studenti koji budu prošli letnju školu će dobiti po tri ECTS poena.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

24. januar 2024. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

24. januar 2024. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

24. januar 2024. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

24. januar 2024. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar