Projekti

Otvoren konkurs za 20 miliona dolara za energetske projekte u regionu

dolar-usaid-projekat-investicije-u-energetiku

Foto: Foto-RaBe/Pixabay

Objavljeno

16.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) pozvala je zainteresovane da dostave početne informacije o potencijalnim projektima za učešće u regionalnom projektu Investicije u energetiku, čiji je cilj da podrži projekte koji su tehnički, ekonomski i ekološki održivi i pomogne im da dođu do potencijalnih investitora i finansijskih institucija.

Svrha poziva koji je uputio USAID je da se uzmu u razmatranje potencijalni projekti za izradu studija predizvodljivosti i izvodljivosti, dok će se oni za dalju procenu birati na osnovu konkursa, navodi se u pozivu. Početne informacije treba poslati na sledeće adrese: energyinvestmentDIR@bv.com ili energyinvest@bv.com, a rok za dostavu je 10. februar 2023. godine.

Projekti za dalju procenu će se birati na osnovu konkursa

Regionalni projekat Investicije u energetiku, čiji je početak u Srbiji obeležen u oktobru, će se fokusirati na unapređenje investicionog potencijala ekološki prihvatljive proizvodnje, prenosa i distribucije toplotne i električne energije, na centralizovane sisteme grejanja, vodosnabdevanja i kanalizacije, kao i na unapređenje energetske efikasnosti stambenih i poslovnih zgrada, navodi se u pozivu.

USAID je za ovaj projekat obezbedio 20 miliona dolara.

Izbor projekata za finansiranje vršiće se u saradnji sa bankama, međunarodnim finansijskim institucijama i investitorima

Projekti će se birati u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama, bankarskim sektorom, investitorima i korisnicima. Minimalni iznos investicije u projekat je 10 miliona američkih dolara, s tim što će se, kao posebni slučajevi, razmatrati i projekti ispod 10 miliona dolara ukoliko postoji dovoljno interesovanja od strane međunarodnih finansijskih institucija, navodi se u pozivu.

Minimalni iznos investicije je 10 miliona dolara

Podrška se odnsi na projekte u Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Gruziji, Grenlandu, Kosovu*, Moldaviji, Severnoj Makedoniji i Srbiji, a moguće i u drugim zemljama regiona u kojima bi projekti, posredno ili neposredno, mogli koristiti prethodno nabrojanim korisnicima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Projekat A1 kompanije „niklo kao ja“, malim koracima ka održivom poslovanju

Niklo kao ja – A1 pravi kišne bašte za sprečavanje poplava u gradovima Srbije

16. januar 2023. - Niklo kao ja je najnoviji društveno odgovorni projekat kompanije A1 za pravljenje kišnih bašti u 10 gradova u Srbiji

dolar-usaid-projekat-investicije-u-energetiku

Otvoren konkurs za 20 miliona dolara za energetske projekte u regionu

16. januar 2023. - Cilj USAID-a je da se pronađu investitori i finansijeri za ekonomski i ekološki održive projekte iz oblasti energetike.

Zajednicki frizider

Zajednički frižider na Dorćol plazu: Ne bacajmo hranu, pomozimo gladnima

16. januar 2023. - U vreme kada se toliko hrane baca, a istovremeno mnogo dece gladuje širom planete, dve vredne devojke osmislile su Zajednički frižider.

BOS konkurs Zeleni inkubator

Prijave za konkurs Snažno zeleno otvorene do kraja januara

16. januar 2023. - Snažno zeleno je konkurs za dodelu finansijske podrške lokalnim udruženjima građana za rešavanje problema životne sredine u svom okruženju