Klimatske promene

Naftašima iz Teksasa North Face odbio da proda jakne kao božićni poklon za radnike

naftasi teksas North Face odbio da proda jakne bozcni poklon za radnike

Slika: North Face

Objavljeno

17.12.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.12.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetski poznati brend North Face odbio je da isporuči jakne kompaniji iz naftnog sektora, koja je htela da ih pokloni radnicima kao božićni poklon, jer je reč o industriji fosilnih goriva, koja se ne uklapa u njihove standarde o održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

Teksaška kompanija Innovex Downhole Solutions, koja nudi servisne usluge naftnim i gasnim firmama, želela je da svojim radnicima za Božić pokloni jakne globalnog brenda North Face sa svojim logotipom, ali je ovaj prozvođač odeće i obuće odlučio da odbije narudžbinu.

Adam Anderson: Rekli su da ne mogu da nam isporuče jakne jer smo deo sektora nafte i gasa

Slučaj je otkriven kada je Adam Anderson, direktor kompanije registrovane u Hjustonu, objavio pismo upućeno kolegi Stivu Rendlu, koji predvodi kompaniju VF Corporation, vlasnika brenda North Face.

Rekli su da ne mogu da nam isporuče jakne jer smo servisna kompanija u sektoru nafte i gasa, naveo je Anderson u pismu.

Odluka brenda je ironična, jer su jakne izrađene od naftnih i gasnih proizvoda

On je istakao da je odluka brenda ironična, jer su jakne izrađene od naftnih i gasnih proizvoda, kao i da iza svega stoji namera ovog proizvođača obuće i odeće da se promoviše u javnosti.

Trebalo bi da budemo zahvalni na onome što nam omogućavaju nafta i gas jer bez njih ne bi bilo tržišta za vaše proizvode, poručio je direktor ove firme iz naftnog sektora.

Klimatski katastrofičari ne shvataju kako nam jeftina energija, kakvu pružaju nafta i gas, može pomoći da se prilagodimo na klimatske promene koje se stalno dešavaju

On je naveo da su ljudi zabrinuti zbog emisija CO2 izazvanih sagorevanjem fosilnih goriva, i priznao da je ovo gas sa efektom staklene bašte. Ali, kako je dodao, male emisije CO2 izazivaju mali porast globalnih temperatura.

Klimatski katastrofičari koji tvrde da ćemo trpeti dramatične posledice ovih promena strašno greše i ne shvataju kako nam jeftina energija, kakvu pružaju nafta i gas, može pomoći da se prilagodimo na klimatske promene koje se stalno dešavaju, poručio je on.

North Face: Vodimo računa kome prodajemo naše proizvode

North Face nije komentarisao ovo pismo, ali je, kako prenose svetski mediji, naveo da detaljno analizira narudžbine kako bi se osiguralo da su u skladu sa njihovim ciljevima i obavezama u vezi sa održivim razvojem i zaštitom životne sredine.

U odeljku u kojem objašnjava šta shvata kao odgovornost kompanije, na zvaničnom sajtu, North Face je obećao da će štititi sredinu u kojoj živimo, igramo se i radimo, kao i da će promeniti svoj način prozvodnje kroz poboljšanje ekoloških performansi i društvene odgovornosti u lancu snabdevanja.

U svojim promotivnim materijalima, ova kompanija navodi da zabranjuje prodaju odeće industriji oružja, duvana i industriji zabave za odrasle kako bi zaštitila identitet brenda.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

17. decembar 2020. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

17. decembar 2020. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

17. decembar 2020. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena

zeleni krediti severna makedonija narodna banka podaci

Zeleni krediti u Severnoj Makedoniji povećani 30 odsto, ali udeo u ukupnim zajmovima zanemarljiv

17. decembar 2020. - Narodna banka je objavila podatke o zelenim kreditima za četvrti kvartal 2023, u kojem je zabeležen rast od pet odsto, dok je na godišnjem nivou rast 29,1 odsto