x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Nacrt zakona o klimatskim promenama poslat ministarstvu

11.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Nacrt zakona o klimatskim promenama poslat ministarstvu

Sekretarijat Energetske zajednice je saopštio da je poslao ministarstvu za životnu sredinu Kosova* nacrt zakona o klimatskim promenama.

Novi zakon o klimatskim promenama bi uskladio pravni okvir sa propisom EU (525/2013) o mehanizmu za monitoring i izveštavanje o smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte i preporukom Ministarskog saveta Energetske zajednice da se obave pripreme za razvoj integrisanih nacionalnih energetskih i klimatskih planova.

Sekretarijat očekuje da se razgovori o nacrtu obave na tehničkom nivou u narednim mesecima.

Tokom prošlogodišnjeg zasedanja Ministarskog saveta, članice Energetske zajednice su se obavezale da postave ciljeve za obnovljive izvore energije (OIE), energetsku efikasnost i smanjenje gasova sa efektom staklene bašte.

Sekretarijat se obavezao da podrži članice u radu na nacrtima zakona, posebno u kontekstu pripreme integrisanih nacionalnih energetskih i klimatskih planova, navodi se u saopštenju.

( * Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.)

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.