Životna sredina

Mihail Dimovski, novi izvršni direktor REC-a

rec_dimovski_szigeti-bonifert

Slika: REC

Objavljeno

05.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.12.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) objavio je da je Mihail Dimovski izabran za novog izvršnog direktora i da će dužnost preuzeti 1. februara 2017. godine.

Mihail Dimovski je izabran jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora REC-a, i to kao stručnjak koji je pre ovoga u oganizaciji bio od 1999. godine. U REC se vratio posle nekoliko godina provedenih u Agenciji za životnu sredinu Austrije kao i drugim multinacionalnim konsultantskim kućama, gde je obavljao poslove planiranja projekata, nabavke i implementacije.

„Dimovski poseduje veštine i znanja, koja su od suštinskog značaja za strateške izazove i prilike u regionu koji čini REC portfolio “ rekao je Jari Vilen, predsednik Upravnog odbora REC-a. Vilen, koji je i ambasador i šef Delegacije Evropske Unije u Savetu Evrope u Strazburu, dodao je: „Dimovski ima široko znanje, ne samo o regionu već i o REC-u, u kome je proveo skoro 14 godina, na mestu rukovodioca i senior eksperta u tematskoj oblasti koja se bavi zakonima i njihovim sprovođenjem i poštovanjem.“

„Neophodno je da se kontinuirano razvijamo i postajemo konkurentniji. Kako bismo bili u prilici da uradimo veliki i značajan posao, neophodno je da povećamo naš ekonomski, profesionalni i tehnički kapacitet,“ rekao je Mihail Dimovski u obraćanju Generalnoj skupštini REC-a, prihvatajući imenovanje.

On će zameniti odlazeću izvršnu direktorku Martu Sigeti Bonifert, koja je na tom položaju bila od 2003. godine. Ona je bila na čelu REC-a u vreme kada su unapređeni struktura i menadžment, pre svega u oblasti obrazovanja o održivom razvoju, klimatskoj diplomatiji, učešću javnosti i upravljanju vodama.

„Ovde vidim partnere i prijatelje koji su to već godinama i nadam se da će ostati i partneri i prijatelji i u godinama koje dolaze,“ rekla je Marta Sigeti Bonifert u obraćanju Generalnoj skupštini REC-a.

Tokom njenog 13-godišnjeg upravljanja, REC je izrastao u punopravnu međunarodnu organizaciju, uz značajnu podršku svojih osnivača – Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske i Evropske komisije, kao i uz političku podršku država potpisinica Povelje REC-a. Tokom tog perioda, REC je implementirao projekte i programe u ukupnoj vrednosti od EUR 170 miliona.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

5. decembar 2016. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

5. decembar 2016. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

5. decembar 2016. - Pored ostrva Ki vest u blizini Floride, sve više riba se izvrće naglavačke i vrti u krug dok ne ugine, a naučnici još nisu pronašli zašto

zeleni krediti severna makedonija narodna banka podaci

Zeleni krediti u Severnoj Makedoniji povećani 30 odsto, ali udeo u ukupnim zajmovima zanemarljiv

5. decembar 2016. - Odobravanje zelenih kredita povećano je u Severnoj Makedoniji 2,8 puta od 2019. godine. Rast ove...