Životna sredina

Konkurs Ministarstva poljoprivrede za projekte u oblasti životne sredine

pixabay

Objavljeno

26.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2017. godini.

Cilj konkursa je unapređenje zaštite životne sredine kroz jačanje svesti javnosti o značaju zaštite životne sredine.

Prioritetne tematske oblasti su zaštita prirodnih vrednosti, zaštita zemljišta, zaštita voda, upravljanje otpadom, promocija Arhuske konvencije, promocija zelene ekonomije i finansiranje životne sredine.

Za finansiranje ovih projekata izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara, a projekti će pojedinačno biti sufinansirani sa najviše 900.000 dinara. U prijavi se može tražiti najviše 80% ukupnih sredstava koja su potrebna za projekat.

Konkurs je objavljen 24. maja a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana njegovog objavljivanja na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i životne sredine i portalu e-Uprava.

Tekst javnog konkursa, smernice za podnosioce predloga projekata i obrasci mogu se preuzeti na sajtu Ministarstva poljoprivrede i životne sredine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Subvencije stara dizel vozila Srbija Euro 3

Srbija će za zamenu starih dizel vozila izdvojiti 102 miliona evra

26. maj 2017. - U Programu zaštite vazduha u Srbiji od 2022. do 2030. su i subvencije za zamenu najstarijih dizel vozila novijim

dri revizija upravljanje opasnim otpadom

Izveštaj revizora o opasnom otpadu u Srbiji: ne zna se koliko ga ima, ko ga stvara, kako se tretira

26. maj 2017. - Izveštaj o reviziji "Upravljanje opasnim otpadom" Državna revizorska institucija pripremila je za period 2020-2021.

Električni i elektronski otpad

Električni i elektronski otpad: Gde u Srbiji reciklirati i može li se od starih uređaja zaraditi

26. maj 2017. - Suočeni sa nedostatkom informacija, većina ljudi odustane od reciklaže, tako da stari uređaj završi u komunalnom otpadu ili u podrumu

Otpad je resurs: EU uvodi strožiju regulativu i zabranjuje izvoz plastičnog otpada

Otpad je resurs: EU uvodi strožiju regulativu i zabranjuje izvoz plastičnog otpada

26. maj 2017. - Evropski parlament je podržao predlog o uvođenju strožijih pravila o otpremanju otpada iz zemlja Evropske...