OIE

Kandidati na zelenom konkursu clim@ dolaze iz 60 zemalja

Kandidati clima konkurs 60 zemalja

Foto: Ggf-climat.com

Objavljeno

27.02.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.02.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Glavni finalisti će dobiti poziv da se 3. juna u Frankfurtu, na GGF Sustainable Future Forumu, nadmeću u idejama. Finance in Motion je odgovoran za takmičenje clim@ u ime fonda. Evropska komisija i Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Nemačke su mu sponzori.

Preko pola prijava došlo je iz ciljnih regiona, saopštio je Zeleni fond za razvoj – GGF nakon što je istekao rok za njegov konkurs za inovativne poslovne zamisli. Takmičenje clim@ usredsređeno je na borbu protiv klimatskih promena i na zaštitu životne sredine u četiri široke oblasti: energiji iz obnovljivih izvora, energetskoj efikasnosti, rešenjima za cirkularnu privredu i unapređivanju upravljanja resursima.

GGF finansira firme i domaćinstva na 19 tržišta u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi. Ovog puta je stiglo više od dve stotine prijava iz 60 zemalja.

Ideje zrele za tržište su u rasponu od uznapredovalih startapa do etabliranog biznisa. Finalisti će 2. juna doći da ih predstave u finalu u Frankfurtu.

Glavni finalisti će zatim dobiti poziv da se sledećeg dana nadmeću na GGF Sustainable Future Forumu u istom gradu. U publici će biti lideri zelene sfere, koji oblikuju budućnost klimatske akcije i održivih ulaganja, obećali su organizatori.

Takmičenje clim@ organizuje Finance in Motion u ime GGF Technical Assistance Facilityja. Pokrovitelji su mu Evropska komisija, u okviru inicijative EU4Energy, i nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Fondova finansijska struktura je slojevita. On operiše preko lokalnih partnerskih institucija. Takmičenje se promoviše s tagovima @ggf_climat i #GGFclimat.

GGF uparuje ponudu za finansiranje s prilagođenom tehničkom pomoći zarad izgradnje kapaciteta i guranja mera energetske efikasnosti, energije iz obnovljivih izvora i štednje resursa u glavne tokove, dodato je u saopštenju. Pored toga, on je istakao svoje upravljanje rizicima koje investicije izazivaju u životnoj sredini i društvu kao referencu za partnere.

Episome Biotechnologies, startap sa sedištem u Turskoj i finalista na prethodnom konkursu clim@, objavio je Balkan Green Energy Newsu da je zatim počeo da privlači više klijenata za svoja rešenja za preradu otpadnog papirnog mulja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU

Tuzla dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

Tuzla će dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

20 октобра 2021 - Tuzla namerava da do 2040. spusti emisije iz grejanja na četiri odsto sadašnjeg obima putem desumporizacije, uvođenja obnovljivih izvora i širenja mreže

Zlatiborac visokoefikasna oprema za slajsovanje i narezivanje

Nabavkom visokoefikasne mašine Zlatiborac smanjio potrošnju električne energije, emisije CO2

14 октобра 2021 - Zlatiborac je nedavno preko GEFF finansijske linije za lizing nabavio visokoefikasnu opremu za narezivanje i slajsovanje suvomesnatih proizvoda, po kojima je poznat u Srbiji i regionu.

Akcioni plan Zelenu agendu Zapadni Balkan rok EU ETS 2024

Usvojeni Akcioni plan za Zelenu agendu za Zapadni Balkan donosi devet milijardi evra grantova, rok za usklađivanje s EU ETS-om 2024. godine

06 октобра 2021 - EU je pripremila investicioni paket od 30 milijardi evra, a vlade Zapadnog Balkana moraju da sprovedu klimatske reforme iz Akcionog plana za Zelenu agendu