OIE

Kandidati na zelenom konkursu clim@ dolaze iz 60 zemalja

Kandidati clima konkurs 60 zemalja

Foto: Ggf-climat.com

Objavljeno

27.02.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.02.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Glavni finalisti će dobiti poziv da se 3. juna u Frankfurtu, na GGF Sustainable Future Forumu, nadmeću u idejama. Finance in Motion je odgovoran za takmičenje clim@ u ime fonda. Evropska komisija i Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Nemačke su mu sponzori.

Preko pola prijava došlo je iz ciljnih regiona, saopštio je Zeleni fond za razvoj – GGF nakon što je istekao rok za njegov konkurs za inovativne poslovne zamisli. Takmičenje clim@ usredsređeno je na borbu protiv klimatskih promena i na zaštitu životne sredine u četiri široke oblasti: energiji iz obnovljivih izvora, energetskoj efikasnosti, rešenjima za cirkularnu privredu i unapređivanju upravljanja resursima.

GGF finansira firme i domaćinstva na 19 tržišta u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi. Ovog puta je stiglo više od dve stotine prijava iz 60 zemalja.

Ideje zrele za tržište su u rasponu od uznapredovalih startapa do etabliranog biznisa. Finalisti će 2. juna doći da ih predstave u finalu u Frankfurtu.

Glavni finalisti će zatim dobiti poziv da se sledećeg dana nadmeću na GGF Sustainable Future Forumu u istom gradu. U publici će biti lideri zelene sfere, koji oblikuju budućnost klimatske akcije i održivih ulaganja, obećali su organizatori.

Takmičenje clim@ organizuje Finance in Motion u ime GGF Technical Assistance Facilityja. Pokrovitelji su mu Evropska komisija, u okviru inicijative EU4Energy, i nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Fondova finansijska struktura je slojevita. On operiše preko lokalnih partnerskih institucija. Takmičenje se promoviše s tagovima @ggf_climat i #GGFclimat.

GGF uparuje ponudu za finansiranje s prilagođenom tehničkom pomoći zarad izgradnje kapaciteta i guranja mera energetske efikasnosti, energije iz obnovljivih izvora i štednje resursa u glavne tokove, dodato je u saopštenju. Pored toga, on je istakao svoje upravljanje rizicima koje investicije izazivaju u životnoj sredini i društvu kao referencu za partnere.

Episome Biotechnologies, startap sa sedištem u Turskoj i finalista na prethodnom konkursu clim@, objavio je Balkan Green Energy Newsu da je zatim počeo da privlači više klijenata za svoja rešenja za preradu otpadnog papirnog mulja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMS konsultanta dalekovoda Obrenovac Bajina Basta

EMS traži konsultanta za izgradnju dalekovoda Obrenovac – Bajina Bašta

01 August 2021 - EMS će odabrati konsultantsku firmu za projekat dvosistemskog nadzemnog dalekovoda od 400 kilovolti između Obrenovca i Bajine Bašte

Konkurs za solarne panele u septembru, priprema se vodic za instalaciju za gradjane i firme

Konkurs za subvencije za solarne panele u septembru, priprema se vodič za instalaciju

27 July 2021 - Početkom septembra biće raspisan javni poziv za subvencije za solarne panele, a do kraja godine i drugi poziv za zamenu stolarije.

energetika 2021 zlatibor savez energeticara

Poruka stručnjaka sa konferencije Energetika 2021: napuštanje uglja i prelaz na obnovljive izvore rešenje za razvoj energetike Srbije

22 July 2021 - Optimalno rešenje je hibridni model koji znači napuštanje uglja uz okretanje obnovljivim izvorima energije, i korišćenje gasa i vodonika.

Konkursi za gradjane za subvencije za energetsku efikasnost krajem avgusta i pocetkom septembra

Konkursi za građane za subvencije za energetsku efikasnost krajem avgusta i početkom septembra

19 July 2021 - Javni pozivi za firme nisu isti u svim lokalnim samoupravama, i sadrže dosta detalja koji se odnose i na konkurse za građane.