OIE

Kandidati na zelenom konkursu clim@ dolaze iz 60 zemalja

Kandidati clima konkurs 60 zemalja

Foto: Ggf-climat.com

Objavljeno

27.02.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.02.2020.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Glavni finalisti će dobiti poziv da se 3. juna u Frankfurtu, na GGF Sustainable Future Forumu, nadmeću u idejama. Finance in Motion je odgovoran za takmičenje clim@ u ime fonda. Evropska komisija i Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Nemačke su mu sponzori.

Preko pola prijava došlo je iz ciljnih regiona, saopštio je Zeleni fond za razvoj – GGF nakon što je istekao rok za njegov konkurs za inovativne poslovne zamisli. Takmičenje clim@ usredsređeno je na borbu protiv klimatskih promena i na zaštitu životne sredine u četiri široke oblasti: energiji iz obnovljivih izvora, energetskoj efikasnosti, rešenjima za cirkularnu privredu i unapređivanju upravljanja resursima.

GGF finansira firme i domaćinstva na 19 tržišta u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi. Ovog puta je stiglo više od dve stotine prijava iz 60 zemalja.

Ideje zrele za tržište su u rasponu od uznapredovalih startapa do etabliranog biznisa. Finalisti će 2. juna doći da ih predstave u finalu u Frankfurtu.

Glavni finalisti će zatim dobiti poziv da se sledećeg dana nadmeću na GGF Sustainable Future Forumu u istom gradu. U publici će biti lideri zelene sfere, koji oblikuju budućnost klimatske akcije i održivih ulaganja, obećali su organizatori.

Takmičenje clim@ organizuje Finance in Motion u ime GGF Technical Assistance Facilityja. Pokrovitelji su mu Evropska komisija, u okviru inicijative EU4Energy, i nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Fondova finansijska struktura je slojevita. On operiše preko lokalnih partnerskih institucija. Takmičenje se promoviše s tagovima @ggf_climat i #GGFclimat.

GGF uparuje ponudu za finansiranje s prilagođenom tehničkom pomoći zarad izgradnje kapaciteta i guranja mera energetske efikasnosti, energije iz obnovljivih izvora i štednje resursa u glavne tokove, dodato je u saopštenju. Pored toga, on je istakao svoje upravljanje rizicima koje investicije izazivaju u životnoj sredini i društvu kao referencu za partnere.

Episome Biotechnologies, startap sa sedištem u Turskoj i finalista na prethodnom konkursu clim@, objavio je Balkan Green Energy Newsu da je zatim počeo da privlači više klijenata za svoja rešenja za preradu otpadnog papirnog mulja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

27. februar 2020. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

27. februar 2020. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

27. februar 2020. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

27. februar 2020. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike