OIE

GGF otvara konkurs clim@ za inovacije u ublažavanju klimatskih promena

clim@ konkurs SFF GGF

Foto: Ggf-climat.com

Objavljeno

17.12.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

17.12.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Firme ili projekti koji mogu da doprinesu budućnosti životne sredine imaju vremena da se zaključno sa 16. februarom prijave na takmičenje clim@ 2020 i dobiju priliku da osvoje deo fonda od 30.000 evra namenjenog za tri glavna finalista, saopštio je Fond za zeleni razvoj, poznatiji po akronimu GGF. Nadmetanje će se održati 2. juna u okviru Foruma o održivoj budućnosti (SFF) u Frankfurtu, a organizatori su obećali da će publika biti visokog ranga – stotine međunarodnih investitora, finansijske institucije, savetnici i specijalisti.

Konkurs clim@ je za ideje koje mogu da ublaže posledice klimatskih promena, navedeno je u uslovima. One uključuju i efikasnost korišćenja resursa, piše u saopštenju, uz poziv kompanijama i iskusnim startapovima u svetu koji imaju rešenja spremna za izbacivanje na tržište i uvereni su da mogu da preoblikuju konvencionalne metode.

Idealni kandidati imaju relevantne rezultate, proizvod sa barem minimumom održivosti i početne klijente

Predlozi treba da pokažu snažan i pozitivan klimatski uticaj, isto kao što je bilo u prvom navratu. Koncept je lansiran lane, kada je primljeno gotovo tri stotine prijava iz 80 zemalja, a 15 odabranih učesnika je otišlo na GGF SFF. Ovog puta, nakon što se predstavi pet sudionika, pobednici će biti izabrani 3. juna. Idealni kandidati imaju relevantne rezultate, proizvod sa barem minimumom održivosti i početne klijente, naglasila je organizacija.

Plan je da lista finalista bude objavljena u martu, nakon čega će dobiti stručno vođenje, kažu u GGF-u. Preostale glavne teme su energija iz obnovljivih izvora, energetska efikasnost i cirkularna privreda. Polje efikasnosti u resursima usredsređeno je na upravljanje otpadom i vodom.

Glavne teme su energija iz obnovljivih izvora, energetska efikasnost, cirkularna privreda in efikasnost u korišćenju resursa – konkretno, upravljanje otpadom i vodom

Prošlog puta, najistaknutije ideje bile su za recikliranje stajnjaka i njegovo pretvaranje u bio-tekstil, plastiku i papir, zatim održiva ambalaža od micelije pečuraka i preispitivanje urbane elektromobilnosti u segmentu poslednje etape transporta. Takmičenje se promoviše s tagovima @ggf_climat i #GGFclimat.

Finance in Motion je pokrenuo konkurs clim@ u ime GGF Technical Assistance Facilityja. Pokrovitelji su mu Evropska komisija, u okviru inicijative EU4Energy, i nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

GGF finansira firme i domaćinstva na 19 tržišta u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi. Ovo javno-privatno partnerstvo osnovale su pre deset godina nemačka razvojna banka KfW i Evropska investiciona banka, uz finansijsku podršku Evropske komisije, nemačkog BMZ-a, Evropske banke za obnovu i razvoj i Austrijske razvojne banke (OeEB). Kasnije su se priključili donatori, druge međunarodne finansijske institucije i institucionalni privatni investitori, uključujući Međunarodnu finansijsku korporaciju (IFC), holandsku razvojnu banku FMO i nemačku etičku banku GLS.

Komentara: (1)
Zlata Petrović / 15.01.2020.

Sve ovo me je oduševilo.Omladino ne propustite šansu.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

17. decembar 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

17. decembar 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

17. decembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

17. decembar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.