Životna sredina

clim@ takmičenje za održivu budućnost – prijavljivanje do 15.aprila

clim@ takmicenje za odrzivu buducnost - prijavljivanje do 15.aprila

Slika: ggf-climat.com

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (GGF) pokrenuo je clim@ – takmičenje za inovativne firme i projekte, koji imaju potencijal da promene uobičajene načine poslovanja i ostvare pozitivan uticaj na klimu.

Sa idejom da podstakne smanjenje potrošnje energije, obnovljive izvore energije (OIE) i efikasnost resursa, kao ključne elemente za održivu budućnost, GGF poziva firme, startapove sa iskustvom, nevladine organizacije i sve druge relevantne organizacije, koje rade na plasiranju i razvoju koncepata spremnih za tržište u oblasti održive energetike i efikasnosti resursa – uključujuće energetsku efikasnost, smanjenje emisije CO2 i poboljšanje upravljanja vodama i otpadom, kao i upravljanja materijalima – da se prijave na takmičenje.

clim@ traži inovativne pristupe finansiranju, nove poslovne modele ili koncepte, koji utiču na podizanje svesti i mobilizaciju novih ciljnih grupa, koje bi preduzele akcije u oblasti klimatskih promena, navodi se u saopštenju GGF-a, i dodaje da prijavljivanje traje do 15. aprila 2018. godine.

Svi koji se prijave, imaju šansu da dobiju profesionalno mentorstvo u razvoju projekta, da svoju ideju predstave potencijalnim sponzorima i investitorima, i dobiju deo nagradnog fonda u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra.

Petnaest najboljih kandidata biće odabrano da predstavi svoje projekte u Frankfurtu, i da prisustvuje Forumu za održivu budućnost – skupu 200 svetskih lidera u klimatskoj i oblasti finansiranja održivog razvoja. Na samom događaju, tri od 15 projekata biće odabrano za finale i novu rundu predstavljanja projekata. Pobedniku je namenjeno 15.000 evra, a drugom i trećeplasiranom deset odnosno pet hiljada evra.

clim@ takmičenje organizuje Finance in Motion GmbH u ime GGF Technical Assistance Facility (TAF), a sponzorišu Evropska komisija i nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Fond za zeleni razvoj začet je kao javno-privatno partnerstvo u decembru 2009. godine, a u njegovom stvaranju učestvovali su nemačka KfW razvojna banka i Evropska investiciona banka (EIB), uz finansijsku podršku Evropske komisije (EK), nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Evropske banke za obnovu i razvoj Razvoj (EBRD) i austrijske razvojne banke OeEB.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Suvoborska greda trazi da se hitno zabrani istrazivanje litijuma kod Gornjeg Milanovca

Suvoborska greda traži da se hitno zabrani istraživanje litijuma kod Gornjeg Milanovca

26 July 2021 - Ekološko udruženje je saopštilo da su Prostornim planom Opštine radovi omogućeni firmi "Jadar Lithium d.o.o." iz Beograda.

Crna Gora i Republika Srpska formiraju ekspertski tim za ocenu uticaja HE Buk Bijela na Taru

Crna Gora i Republika Srpska formiraju ekspertski tim za ocenu uticaja HE Buk Bijela na Taru

26 July 2021 - Ministarstva ekologije Crne Gore i RS dogovorila su osnivanje ekspertskog tima koji će ispitati mogući uticaj HE Buk Bijela na reku Taru.

EU-strategija-sume-stabla-3-milijarde-sadnja

Strategija za šume EU predviđa sadnju 3 milijarde stabala do 2030.

23 July 2021 - Nova Strategija za šume EU sadrži plan za sadnju 3 milijarde stabala do 2030. godine, čime će se postići da broj novih stabala bude duplo veći nego što bi inače bio.

peticija-karlovacki-vinogradi-ciglana

Peticija za zaštitu karlovačkih vinograda: zabraniti prljave energente i proširenje ciglane

22 July 2021 - Udruženje građana Karlovački vinogradi pokrenulo je peticiju za očuvanje prirode i zaštitu vinogradarstva, voćarstva, pčelarstva i organske proizvodnje u Sremskim Karlovcima.