x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

clim@ takmičenje za održivu budućnost – prijavljivanje do 15.aprila

20.02.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: ggf-climat.com
clim@ takmičenje za održivu budućnost – prijavljivanje do 15.aprila

Fond za zeleni razvoj (GGF) pokrenuo je clim@ – takmičenje za inovativne firme i projekte, koji imaju potencijal da promene uobičajene načine poslovanja i ostvare pozitivan uticaj na klimu.

Sa idejom da podstakne smanjenje potrošnje energije, obnovljive izvore energije (OIE) i efikasnost resursa, kao ključne elemente za održivu budućnost, GGF poziva firme, startapove sa iskustvom, nevladine organizacije i sve druge relevantne organizacije, koje rade na plasiranju i razvoju koncepata spremnih za tržište u oblasti održive energetike i efikasnosti resursa – uključujuće energetsku efikasnost, smanjenje emisije CO2 i poboljšanje upravljanja vodama i otpadom, kao i upravljanja materijalima – da se prijave na takmičenje.

clim@ traži inovativne pristupe finansiranju, nove poslovne modele ili koncepte, koji utiču na podizanje svesti i mobilizaciju novih ciljnih grupa, koje bi preduzele akcije u oblasti klimatskih promena, navodi se u saopštenju GGF-a, i dodaje da prijavljivanje traje do 15. aprila 2018. godine.

Svi koji se prijave, imaju šansu da dobiju profesionalno mentorstvo u razvoju projekta, da svoju ideju predstave potencijalnim sponzorima i investitorima, i dobiju deo nagradnog fonda u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra.

Petnaest najboljih kandidata biće odabrano da predstavi svoje projekte u Frankfurtu, i da prisustvuje Forumu za održivu budućnost – skupu 200 svetskih lidera u klimatskoj i oblasti finansiranja održivog razvoja. Na samom događaju, tri od 15 projekata biće odabrano za finale i novu rundu predstavljanja projekata. Pobedniku je namenjeno 15.000 evra, a drugom i trećeplasiranom deset odnosno pet hiljada evra.

clim@ takmičenje organizuje Finance in Motion GmbH u ime GGF Technical Assistance Facility (TAF), a sponzorišu Evropska komisija i nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Fond za zeleni razvoj začet je kao javno-privatno partnerstvo u decembru 2009. godine, a u njegovom stvaranju učestvovali su nemačka KfW razvojna banka i Evropska investiciona banka (EIB), uz finansijsku podršku Evropske komisije (EK), nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Evropske banke za obnovu i razvoj Razvoj (EBRD) i austrijske razvojne banke OeEB.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.