Životna sredina

clim@ takmičenje za održivu budućnost – prijavljivanje do 15.aprila

clim@ takmicenje za odrzivu buducnost - prijavljivanje do 15.aprila

Slika: ggf-climat.com

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (GGF) pokrenuo je clim@ – takmičenje za inovativne firme i projekte, koji imaju potencijal da promene uobičajene načine poslovanja i ostvare pozitivan uticaj na klimu.

Sa idejom da podstakne smanjenje potrošnje energije, obnovljive izvore energije (OIE) i efikasnost resursa, kao ključne elemente za održivu budućnost, GGF poziva firme, startapove sa iskustvom, nevladine organizacije i sve druge relevantne organizacije, koje rade na plasiranju i razvoju koncepata spremnih za tržište u oblasti održive energetike i efikasnosti resursa – uključujuće energetsku efikasnost, smanjenje emisije CO2 i poboljšanje upravljanja vodama i otpadom, kao i upravljanja materijalima – da se prijave na takmičenje.

clim@ traži inovativne pristupe finansiranju, nove poslovne modele ili koncepte, koji utiču na podizanje svesti i mobilizaciju novih ciljnih grupa, koje bi preduzele akcije u oblasti klimatskih promena, navodi se u saopštenju GGF-a, i dodaje da prijavljivanje traje do 15. aprila 2018. godine.

Svi koji se prijave, imaju šansu da dobiju profesionalno mentorstvo u razvoju projekta, da svoju ideju predstave potencijalnim sponzorima i investitorima, i dobiju deo nagradnog fonda u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra.

Petnaest najboljih kandidata biće odabrano da predstavi svoje projekte u Frankfurtu, i da prisustvuje Forumu za održivu budućnost – skupu 200 svetskih lidera u klimatskoj i oblasti finansiranja održivog razvoja. Na samom događaju, tri od 15 projekata biće odabrano za finale i novu rundu predstavljanja projekata. Pobedniku je namenjeno 15.000 evra, a drugom i trećeplasiranom deset odnosno pet hiljada evra.

clim@ takmičenje organizuje Finance in Motion GmbH u ime GGF Technical Assistance Facility (TAF), a sponzorišu Evropska komisija i nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Fond za zeleni razvoj začet je kao javno-privatno partnerstvo u decembru 2009. godine, a u njegovom stvaranju učestvovali su nemačka KfW razvojna banka i Evropska investiciona banka (EIB), uz finansijsku podršku Evropske komisije (EK), nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Evropske banke za obnovu i razvoj Razvoj (EBRD) i austrijske razvojne banke OeEB.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dan ekološkog duga 2024

Dan ekološkog duga 2024: Slovenija od 25. maja živi na kredit

20. februar 2018. - Dan ekološkog duga je godišnji pokazatelj početka našeg života preko količine resursa koje imamo u datoj godini

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

20. februar 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

20. februar 2018. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

20. februar 2018. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine