Životna sredina

clim@ takmičenje za održivu budućnost – prijavljivanje do 15.aprila

clim@ takmicenje za odrzivu buducnost - prijavljivanje do 15.aprila

Slika: ggf-climat.com

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (GGF) pokrenuo je clim@ – takmičenje za inovativne firme i projekte, koji imaju potencijal da promene uobičajene načine poslovanja i ostvare pozitivan uticaj na klimu.

Sa idejom da podstakne smanjenje potrošnje energije, obnovljive izvore energije (OIE) i efikasnost resursa, kao ključne elemente za održivu budućnost, GGF poziva firme, startapove sa iskustvom, nevladine organizacije i sve druge relevantne organizacije, koje rade na plasiranju i razvoju koncepata spremnih za tržište u oblasti održive energetike i efikasnosti resursa – uključujuće energetsku efikasnost, smanjenje emisije CO2 i poboljšanje upravljanja vodama i otpadom, kao i upravljanja materijalima – da se prijave na takmičenje.

clim@ traži inovativne pristupe finansiranju, nove poslovne modele ili koncepte, koji utiču na podizanje svesti i mobilizaciju novih ciljnih grupa, koje bi preduzele akcije u oblasti klimatskih promena, navodi se u saopštenju GGF-a, i dodaje da prijavljivanje traje do 15. aprila 2018. godine.

Svi koji se prijave, imaju šansu da dobiju profesionalno mentorstvo u razvoju projekta, da svoju ideju predstave potencijalnim sponzorima i investitorima, i dobiju deo nagradnog fonda u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra.

Petnaest najboljih kandidata biće odabrano da predstavi svoje projekte u Frankfurtu, i da prisustvuje Forumu za održivu budućnost – skupu 200 svetskih lidera u klimatskoj i oblasti finansiranja održivog razvoja. Na samom događaju, tri od 15 projekata biće odabrano za finale i novu rundu predstavljanja projekata. Pobedniku je namenjeno 15.000 evra, a drugom i trećeplasiranom deset odnosno pet hiljada evra.

clim@ takmičenje organizuje Finance in Motion GmbH u ime GGF Technical Assistance Facility (TAF), a sponzorišu Evropska komisija i nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Fond za zeleni razvoj začet je kao javno-privatno partnerstvo u decembru 2009. godine, a u njegovom stvaranju učestvovali su nemačka KfW razvojna banka i Evropska investiciona banka (EIB), uz finansijsku podršku Evropske komisije (EK), nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Evropske banke za obnovu i razvoj Razvoj (EBRD) i austrijske razvojne banke OeEB.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Njujorski startap Air Co pravi votku od ugljen dioksida

Njujorški startap Air Co. pravi votku od ugljen-dioksida

22 октобра 2021 - Air Co. iz Njujorka proizvodi alkohol i parfem od ugljen-dioksida i zelenog vodonika, a svoju votku naziva najodrživijim žestokim pićem na svetu

kelag kelkos mhe kosovo vrhovni sud zatvaranje

Kelagu na Kosovu* naloženo da skine sa mreže tri MHE

20 октобра 2021 - Vrhovni sud Kosova doneo je odluku da tri elektrane u blizini sela Dečani moraju da prestanu da rade do konačne sudske odluke

Realnost energetske tranzicije proizvodnja fosilnih goriva raste 20 godina

Realnost energetske tranzicije: proizvodnja fosilnih goriva beležiće rast bar još 20 godina

20 октобра 2021 - Uprkos ciljevima iz Pariskog sporazuma i obećanjima o obaranju neto emisija na nulu, proizvodnja fosilnih goriva je na putanji rasta sve do 2040. godine

Tuzla dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

Tuzla će dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

20 октобра 2021 - Tuzla namerava da do 2040. spusti emisije iz grejanja na četiri odsto sadašnjeg obima putem desumporizacije, uvođenja obnovljivih izvora i širenja mreže