Životna sredina

clim@ takmičenje za održivu budućnost – prijavljivanje do 15.aprila

clim@ takmicenje za odrzivu buducnost - prijavljivanje do 15.aprila

Slika: ggf-climat.com

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.02.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (GGF) pokrenuo je clim@ – takmičenje za inovativne firme i projekte, koji imaju potencijal da promene uobičajene načine poslovanja i ostvare pozitivan uticaj na klimu.

Sa idejom da podstakne smanjenje potrošnje energije, obnovljive izvore energije (OIE) i efikasnost resursa, kao ključne elemente za održivu budućnost, GGF poziva firme, startapove sa iskustvom, nevladine organizacije i sve druge relevantne organizacije, koje rade na plasiranju i razvoju koncepata spremnih za tržište u oblasti održive energetike i efikasnosti resursa – uključujuće energetsku efikasnost, smanjenje emisije CO2 i poboljšanje upravljanja vodama i otpadom, kao i upravljanja materijalima – da se prijave na takmičenje.

clim@ traži inovativne pristupe finansiranju, nove poslovne modele ili koncepte, koji utiču na podizanje svesti i mobilizaciju novih ciljnih grupa, koje bi preduzele akcije u oblasti klimatskih promena, navodi se u saopštenju GGF-a, i dodaje da prijavljivanje traje do 15. aprila 2018. godine.

Svi koji se prijave, imaju šansu da dobiju profesionalno mentorstvo u razvoju projekta, da svoju ideju predstave potencijalnim sponzorima i investitorima, i dobiju deo nagradnog fonda u ukupnoj vrednosti od 30.000 evra.

Petnaest najboljih kandidata biće odabrano da predstavi svoje projekte u Frankfurtu, i da prisustvuje Forumu za održivu budućnost – skupu 200 svetskih lidera u klimatskoj i oblasti finansiranja održivog razvoja. Na samom događaju, tri od 15 projekata biće odabrano za finale i novu rundu predstavljanja projekata. Pobedniku je namenjeno 15.000 evra, a drugom i trećeplasiranom deset odnosno pet hiljada evra.

clim@ takmičenje organizuje Finance in Motion GmbH u ime GGF Technical Assistance Facility (TAF), a sponzorišu Evropska komisija i nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Fond za zeleni razvoj začet je kao javno-privatno partnerstvo u decembru 2009. godine, a u njegovom stvaranju učestvovali su nemačka KfW razvojna banka i Evropska investiciona banka (EIB), uz finansijsku podršku Evropske komisije (EK), nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Evropske banke za obnovu i razvoj Razvoj (EBRD) i austrijske razvojne banke OeEB.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Naucnici kisnica nigde nije bezbedna za pice

Naučnici upozorili da kišnica nigde nije bezbedna za piće

11 августа 2022 - Ako se gleda po najstrožim standardima, kišnica svuda na svetu sadrži previše večnih hemikalija (PFAS), čiji štetni uticaj još nije dovoljno poznat

Sume_statistika_jugoistocna Evropa_posumljenost po glavi stanovnika

Za šest decenija smanjila se površina šuma po glavi stanovnika za 60 procenata

11 августа 2022 - Tokom proteklih 60 godina, u svetu je nestalo 80 miliona hektara šume što je površina...

Rio Tinto rad studiji izvodljivosti projekat Jadar

SEOS ukazuje da je obustavljanje projekta Jadar farsa, investitor nastavlja po planu i čeka formiranje nove vlade

10 августа 2022 - Rio Tinto je saopštio da u skladu s ranije preuzetim obavezama namerava da završi internu studiju izvodljivosti za projekat Jadar

Prijavite krivolov prepelica i zaštitite ugrožene ptice u Srbiji

08 августа 2022 - Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poziva ljubitelje prirode i sve građane da prijave...