OIE

Jaha Solar će instalirati krovni fotonaponski sistem od 2,1 MW na Kosovu*

Jaha Solar krovni fotonaponski 2 1 MW Kosovu

Slika: Jaha Solar

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlasnik maloprodajnih objekata i proizvođač mlečnih proizvoda Abi iz Prizrena potpisao je sporazum o izgradnji krovnog fotonaponskog sistema maksimalne snage 2,13 megavata.

Jaha Solar je saopštio da će instalirati krovni fotonaponski sistem za Abi, kompaniju koja proizvodi hranu i drži maloprodajne objekte, tržni centar i hotel. Domaći proizvođač solarnih panela je dodao da će to biti najveći pogon svoje vrste na Kosovu* i u regionu.

Abi je odabrao Jaha Solar da mu projektuje, isporuči i postavi krovni fotonaponski sistem maksimalne snage 2,13 megavata, stoji u saopštenju. Kompanija sa sedištem u Prizrenu prerađuje voće i povrće i ima fabrike hemijskih i mlečnih proizvoda.

Jaha Solar, osnovan 2016. godine, dodao je da se njegov novi klijent tako pridružio grupi lokalnih preduzeća koja doprinose zaštiti životne sredine. Firma je navela da je dosad projektovala i podigla solarne elektrane ukupne maksimalne snage 10 megavata.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

6. maj 2021. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

6. maj 2021. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

6. maj 2021. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

6. maj 2021. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva