OIE

Jaha Solar će instalirati krovni fotonaponski sistem od 2,1 MW na Kosovu*

Jaha Solar krovni fotonaponski 2 1 MW Kosovu

Slika: Jaha Solar

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlasnik maloprodajnih objekata i proizvođač mlečnih proizvoda Abi iz Prizrena potpisao je sporazum o izgradnji krovnog fotonaponskog sistema maksimalne snage 2,13 megavata.

Jaha Solar je saopštio da će instalirati krovni fotonaponski sistem za Abi, kompaniju koja proizvodi hranu i drži maloprodajne objekte, tržni centar i hotel. Domaći proizvođač solarnih panela je dodao da će to biti najveći pogon svoje vrste na Kosovu* i u regionu.

Abi je odabrao Jaha Solar da mu projektuje, isporuči i postavi krovni fotonaponski sistem maksimalne snage 2,13 megavata, stoji u saopštenju. Kompanija sa sedištem u Prizrenu prerađuje voće i povrće i ima fabrike hemijskih i mlečnih proizvoda.

Jaha Solar, osnovan 2016. godine, dodao je da se njegov novi klijent tako pridružio grupi lokalnih preduzeća koja doprinose zaštiti životne sredine. Firma je navela da je dosad projektovala i podigla solarne elektrane ukupne maksimalne snage 10 megavata.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BIG Shopping Centers grupa vetroelektrane Rumuniji 109 miliona evra

BIG Shopping Centers grupa pokreće projekat vetroelektrane u Rumuniji od 109 miliona evra

08 децембра 2021 - BIG Shopping Centers preuzima projekat vetroelektrane kapaciteta 102 megavata u Rumuniji, u značajnom iskoraku ka obnovljivoj energiji

LDK energetski i klimatski plan

EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP)

08 децембра 2021 - EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP) od 2021. do 2030. sa vizijom do 2050. godine

EFT angažovao kineski Dongfang da izgradi solarnu elektranu Bileća

07 децембра 2021 - Dongfang Electric je of EFT-a dobio ugovor za solarnu elektranu Bileća, nakon što je za njega 2016. izgradio termoelektranu Stanari

Luxor Solar solarne panele Univerzitetu Sarajevu

Luxor Solar donirao solarne panele Univerzitetu u Sarajevu za praktičnu nastavu

07 децембра 2021 - Luxor Solar je za Univerzitet u Sarajevu u BiH obezbedio 90 solarnih modula koji će se koristiti za optimizaciju i istraživanja