OIE

Jaha Solar će instalirati krovni fotonaponski sistem od 2,1 MW na Kosovu*

Jaha Solar krovni fotonaponski 2 1 MW Kosovu

Slika: Jaha Solar

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlasnik maloprodajnih objekata i proizvođač mlečnih proizvoda Abi iz Prizrena potpisao je sporazum o izgradnji krovnog fotonaponskog sistema maksimalne snage 2,13 megavata.

Jaha Solar je saopštio da će instalirati krovni fotonaponski sistem za Abi, kompaniju koja proizvodi hranu i drži maloprodajne objekte, tržni centar i hotel. Domaći proizvođač solarnih panela je dodao da će to biti najveći pogon svoje vrste na Kosovu* i u regionu.

Abi je odabrao Jaha Solar da mu projektuje, isporuči i postavi krovni fotonaponski sistem maksimalne snage 2,13 megavata, stoji u saopštenju. Kompanija sa sedištem u Prizrenu prerađuje voće i povrće i ima fabrike hemijskih i mlečnih proizvoda.

Jaha Solar, osnovan 2016. godine, dodao je da se njegov novi klijent tako pridružio grupi lokalnih preduzeća koja doprinose zaštiti životne sredine. Firma je navela da je dosad projektovala i podigla solarne elektrane ukupne maksimalne snage 10 megavata.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPS obustavio gradnju svoje prve solarne elektrane petka kriza

EPS obustavio gradnju svoje prve solarne elektrane

13 маја 2022 - Reč je o prvoj solarnoj elektrani Elektroprivrede Srbije, koja je planirana na deponiji jalovine ugljenokopa u kostolačkom basenu

EU 2025 sve javne zgrade krovne solarne panele

EU planira da do 2025. na sve javne zgrade postavi krovne solarne panele

12 маја 2022 - Evropska komisija će, po nezvaničnim informacijama, sprovesti mere da do 2025. svaka javna zgrada dobije krovne solarne panele

vetar-solar-kapaciteti-obnovljivih-izvora-eu-iea

EU u 2021. instalirala 30% više kapaciteta obnovljivih izvora

12 маја 2022 - U EU je prošle godine instalirano 36 GW novih kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, što je 30% više nego u 2020. godini

Kosovo 1 4 GW solara vetra 2031

Kosovo* planira 1,4 GW iz solara i vetra do 2031.

12 маја 2022 - Nedovršena prva verzija energetske strategije Kosova* za period do 2031. uključuje cilj od 1,4 gigavata novih kapaciteta iz obnovljivih izvora