OIE

Jaha Solar će instalirati krovni fotonaponski sistem od 2,1 MW na Kosovu*

Jaha Solar krovni fotonaponski 2 1 MW Kosovu

Slika: Jaha Solar

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlasnik maloprodajnih objekata i proizvođač mlečnih proizvoda Abi iz Prizrena potpisao je sporazum o izgradnji krovnog fotonaponskog sistema maksimalne snage 2,13 megavata.

Jaha Solar je saopštio da će instalirati krovni fotonaponski sistem za Abi, kompaniju koja proizvodi hranu i drži maloprodajne objekte, tržni centar i hotel. Domaći proizvođač solarnih panela je dodao da će to biti najveći pogon svoje vrste na Kosovu* i u regionu.

Abi je odabrao Jaha Solar da mu projektuje, isporuči i postavi krovni fotonaponski sistem maksimalne snage 2,13 megavata, stoji u saopštenju. Kompanija sa sedištem u Prizrenu prerađuje voće i povrće i ima fabrike hemijskih i mlečnih proizvoda.

Jaha Solar, osnovan 2016. godine, dodao je da se njegov novi klijent tako pridružio grupi lokalnih preduzeća koja doprinose zaštiti životne sredine. Firma je navela da je dosad projektovala i podigla solarne elektrane ukupne maksimalne snage 10 megavata.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

6. maj 2021. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

6. maj 2021. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

6. maj 2021. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

6. maj 2021. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine