UNECE Globalno partnerstvo za vodu radionica rodna ravnopravnost sliv reke Drine 23.jun 2021.
OIE

Jaha Solar će instalirati krovni fotonaponski sistem od 2,1 MW na Kosovu*

Jaha Solar krovni fotonaponski 2 1 MW Kosovu

Slika: Jaha Solar

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlasnik maloprodajnih objekata i proizvođač mlečnih proizvoda Abi iz Prizrena potpisao je sporazum o izgradnji krovnog fotonaponskog sistema maksimalne snage 2,13 megavata.

Jaha Solar je saopštio da će instalirati krovni fotonaponski sistem za Abi, kompaniju koja proizvodi hranu i drži maloprodajne objekte, tržni centar i hotel. Domaći proizvođač solarnih panela je dodao da će to biti najveći pogon svoje vrste na Kosovu* i u regionu.

Abi je odabrao Jaha Solar da mu projektuje, isporuči i postavi krovni fotonaponski sistem maksimalne snage 2,13 megavata, stoji u saopštenju. Kompanija sa sedištem u Prizrenu prerađuje voće i povrće i ima fabrike hemijskih i mlečnih proizvoda.

Jaha Solar, osnovan 2016. godine, dodao je da se njegov novi klijent tako pridružio grupi lokalnih preduzeća koja doprinose zaštiti životne sredine. Firma je navela da je dosad projektovala i podigla solarne elektrane ukupne maksimalne snage 10 megavata.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nove zgrade Berlinu 2023 krovne solarne sisteme

Nove zgrade u Berlinu moraće od 2023. da imaju krovne solarne sisteme

23 June 2021 - Novim zakonom u Berlinu se uvodi obaveza instalacije fotonaponskih sistema za vlasnike svih novih privatnih zgrada i onih čiji se krovovi budu rekonstruisali

Albanija poziv za aukciju za vetroelektrane 100 MW

Albanija objavila poziv za aukciju za vetroelektrane od ukupno 100 MW

22 June 2021 - Investitori u vetroparkove snage deset do 75 megavata u Albaniji mogu da se prijave na tender s početnom kvotom od ukupno sto megavata

U novembru ce biti zavrsen idejni projekat za HE Komarnica

U novembru će biti završen idejni projekat za HE Komarnica

22 June 2021 - Završetkom idejnog projekta stvoriće se uslovi za početak izgradnje, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore.

Grcka solarne elektrane siromasni besplatnu struju

Grčka gradi solarne elektrane da siromašni dobiju besplatnu struju

21 June 2021 - Vlada u Atini će odvojiti sto miliona evra za izgradnju fotonaponskih postrojenja koja će proizvoditi besplatnu struju za ljude u oskudici