Električna energija

EPBiH Planom poslovanja 2020-2022. planira ulaganja od 951 milion evra

EPBiH Planom poslovanja 2020-2022. planira ulaganja od 951 milion evra

Slika: HE Vranduk trebalo bi da bude izgrađena na reci Bosni (EPBiH)

Objavljeno

05.06.2020.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.06.2020.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda BiH (EPBiH) planira da do 2022. godine investira 1,86 milijardi konvertibilnih maraka (951 milion evra), navodi se u Planu poslovanja ove kompanije za period 2020-2022. godine.

Plan poslovanja je usvojila Skupština EPBIH.

Investicije su planirane u delatnosti proizvodnje, distribucije snabdevanja, kapitalne projekte, dokapitalizaciju rudnika i neelektroprivrednih zavisnih društava, kao i zajedničke projekte, saopštila je EPBiH.

Glavne investicije su TE Tuzla 7, HE Vranduk, VE Podvežje, MHE na Neretvici

Planom je predviđen početak izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani (TE) Tuzla, puštanje u rad i početak proizvodnje u Vetroelektrani (VE) Podveležje i malim hidroelektranama (MHE) na reci Neretvici, nastavak izgradnje Hidroelektrane (HE) Vranduk, te početak izgradnje drugih proizvodnih objekata.

Skupština je razrešila i imenovala nove članove Nadzornog odbora i Odbora za reviziju

Ove investicije bile su deo i Plana poslovanja za period 2019-2021. godina koji je usvojen krajem 2018.

Na predlog Vlade FBiH, Skupština je razrešila i imenovala nove članove Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. Skupština je usvojila i Izveštaj o poslovanju za 2018. godinu.

EPBiH: Ne znamo da je Konjic obustavio gradnju dve MHE na Neretvici

Jedna od investcija iz najnovijeg Plana poslovanja – gradnja MHE na reci Neretvici izaziva veliku pažnju javnosti poslednjih dana. Naime, lokalno stanovništvo sprečilo je početak radova na gradnji dve MHE – Srijanski most i Gorovnik ušće, a nevladine organizacije su pripremile tužbe protiv nadležnih u Federaciji BiH.

Kompanija očekuje od nadležnih organa osiguranje pristupa gradilištu

EPBiH je saopštila da nije upoznata sa bilo kakvim odlukama Općinskog vijeća Konjic o obustavi gradnje MHE na Neretvici i od nadležnih organa očekuje osiguranje pristupa gradilištu.

Početak izgradnje dve MHE je dugo i pomno pripreman projekat za proizvodnju zelene energije i doprinos smanjenju emisija zagađujućih čestica, navela je kompanija.

EPBiH je, kako je istakla, uložila višemilionska sredstava u pripremu dva projekta i pribavila sve potrebne saglasnosti. Izgradnja će zaposliti domeće firme i radnike, a ukupno ulaganje je 18 miliona KM.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

5. jun 2020. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

5. jun 2020. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

5. jun 2020. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

5. jun 2020. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu