Životna sredina

Eko Brigada i SEOS organizuju u Jagodini protest protiv rudnika litijuma

seos protest jagodina eko brigada necemo rudnik litijuma u pomoravlju

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

14.12.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.12.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Jagodinska neformalna grupa građana Eko Brigada i ostale članice Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) u četvrtak, 16. decembra, u Jagodini organizuju veliki protest pod nazivom „Nećemo rudnik litijuma u Pomoravlju“.

Savez ekoloških organizacija Srbije čine i Ne damo Jadar, Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Suvoborska greda i nEko brine za Levač.

„Dođite da čujete ljude iz Gornjih Nedeljica (Ne damo Jadar), Rekovca (nEKO brine za Levač), Dobrinje (Zaštitimo Dobrinje i okolinu), Pranjana (Suvoborska greda) i Jagodine (Eko Brigada), odnosno svih onih ugroženih mesta, kojima preti rudnik litijuma“, saopštila je jagodinska Eko Brigada.

Skup je uredno prijavljen, i održaće se na trgu između Crkve i Gimnazije

Ova grupa poziva građane da čuju istinu o Rio Tintu i da, kako navodi, „svi zajedno kažu jasno i glasno: Ne rudniku!“ Skup je, kako navode, uredno prijavljen, i održaće se na trgu između Crkve i Gimnazije.

Eko brigada je, kako je navedeno na profilu na jednoj od društvenih mreža,  udruženje i neformalna grupa građana osnovana sa ciljem da odbrani resurse naše zemlje i podigne ekološku svest javnosti.

Inače, SEOS je uz Ekološki ustanak glavni organizator blokada puteva zbog najavljenog otvaranja rudnika jadarita Rio Tinta, ali i istraživanja rude ovog metala širom Srbije. Blokade su u subotu održane treći put.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

14. decembar 2021. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

14. decembar 2021. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

14. decembar 2021. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

14. decembar 2021. - Pored ostrva Ki vest u blizini Floride, sve više riba se izvrće naglavačke i vrti u krug dok ne ugine, a naučnici još nisu pronašli zašto