Električna energija

Đokić najavio promenu oblika organizovanja Elektroprivrede RS

Djokic-najavio-promenu-oblika-organizovanja-Elektroprivrede-RS

Photo: vladars.net

Objavljeno

17.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) u prvoj polovini sledeće godine mora da prođe proces ozbiljne transformacije kako bi bila još efikasnija u svom radu, najavio je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS).

On je, kako su preneli mediji, istakao da su velika ograničenja ERS to što RS održava politiku izuzetno niskih cena električne energije i što ova kompanija ima veliki broj zaposlenih.

„To su dva ključna faktora koja najdirektnije utiču na finansijski rezultat svih zavisnih preduzeća, ali i ERS u celini“, kaže Đokić.

On smatra da ne treba govoriti o tome da će se smenama u ERS nešto bitno promeniti, već kako da se novom, boljom organizacijom poboljša stanje ovog velikog sistema.

„ERS, posebno u prvoj polovini naredne godine, mora da prođe kroz ozbiljnu transformaciju i novi oblik organizovanja kako bi mogao da bude još efikasniji“, rekao je Đokić.

On je podsetio da ERS složen sistem sa deset zavisnih preduzeća.

„Odgovornost za neko stanje ili teškoće ima matično preduzeće i to se ne može odvojiti od odgovornosti uprava svih zavisnih preduzeća, koja čine ovaj veliki sistem“, rekao je Đokić.

On je istakao da ERS ipak ostvaruje dobre rezultate – svake godine obezbeđuje snabdevanje električnom energijom stanovništva RS i skoro svake godine obezbeđuje značajne količine energije koja se izvozi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

17. april 2018. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

17. april 2018. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

17. april 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

17. april 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora