Električna energija

Đokić najavio promenu oblika organizovanja Elektroprivrede RS

Djokic-najavio-promenu-oblika-organizovanja-Elektroprivrede-RS

Photo: vladars.net

Objavljeno

17.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) u prvoj polovini sledeće godine mora da prođe proces ozbiljne transformacije kako bi bila još efikasnija u svom radu, najavio je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS).

On je, kako su preneli mediji, istakao da su velika ograničenja ERS to što RS održava politiku izuzetno niskih cena električne energije i što ova kompanija ima veliki broj zaposlenih.

“To su dva ključna faktora koja najdirektnije utiču na finansijski rezultat svih zavisnih preduzeća, ali i ERS u celini”, kaže Đokić.

On smatra da ne treba govoriti o tome da će se smenama u ERS nešto bitno promeniti, već kako da se novom, boljom organizacijom poboljša stanje ovog velikog sistema.

“ERS, posebno u prvoj polovini naredne godine, mora da prođe kroz ozbiljnu transformaciju i novi oblik organizovanja kako bi mogao da bude još efikasniji”, rekao je Đokić.

On je podsetio da ERS složen sistem sa deset zavisnih preduzeća.

“Odgovornost za neko stanje ili teškoće ima matično preduzeće i to se ne može odvojiti od odgovornosti uprava svih zavisnih preduzeća, koja čine ovaj veliki sistem”, rekao je Đokić.

On je istakao da ERS ipak ostvaruje dobre rezultate – svake godine obezbeđuje snabdevanje električnom energijom stanovništva RS i skoro svake godine obezbeđuje značajne količine energije koja se izvozi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kako su operatori prenosnih sistema BiH, Hrvatske i Srbije ujedinili evropsku sinhronu zonu posle raspada na dva dela?

03 March 2021 - Najnoviji izveštaj evropske agencije ENTSO-E objašnjava kako su kompanije iz regiona obavile spajanje sinhrone zone Kontinentalna Evrope.

vetropark-vetroturbina-EPBiH

Završena izgradnja VE Podveležje 1, prve vetroelektrane u vlasništvu EPBiH

03 March 2021 - EPBiH je završila izgradnju svoje prve vetroelektrane, VE Podveležje 1, koja je ujedno i prvi proizvodni objekat koji je EPBiH sagradila u poslednjih skoro 40 godina.

srbija predlozi wbif grant transbalkanski koridor otpadne vode

Srbija nominovala projekte za grantove iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan

03 March 2021 - Ministarstvo za evropske integracije predložilo je devet projekata za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu od 157 miliona evra.

Timmermans Ugalj buducnost radnici

Timmermans: Ugalj nema budućnost, ali je imaju radnici u tom sektoru

25 February 2021 - Izvršni potpredsednik Evropske komisije kaže da EU treba da pomogne da ugalj prestane da se koristi, ali i da isto čeka naftni i petrohemijski sektor