x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Đokić najavio promenu oblika organizovanja Elektroprivrede RS

17.04.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: vladars.net
Đokić najavio promenu oblika organizovanja Elektroprivrede RS

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) u prvoj polovini sledeće godine mora da prođe proces ozbiljne transformacije kako bi bila još efikasnija u svom radu, najavio je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS).

On je, kako su preneli mediji, istakao da su velika ograničenja ERS to što RS održava politiku izuzetno niskih cena električne energije i što ova kompanija ima veliki broj zaposlenih.

“To su dva ključna faktora koja najdirektnije utiču na finansijski rezultat svih zavisnih preduzeća, ali i ERS u celini”, kaže Đokić.

On smatra da ne treba govoriti o tome da će se smenama u ERS nešto bitno promeniti, već kako da se novom, boljom organizacijom poboljša stanje ovog velikog sistema.

“ERS, posebno u prvoj polovini naredne godine, mora da prođe kroz ozbiljnu transformaciju i novi oblik organizovanja kako bi mogao da bude još efikasniji”, rekao je Đokić.

On je podsetio da ERS složen sistem sa deset zavisnih preduzeća.

“Odgovornost za neko stanje ili teškoće ima matično preduzeće i to se ne može odvojiti od odgovornosti uprava svih zavisnih preduzeća, koja čine ovaj veliki sistem”, rekao je Đokić.

On je istakao da ERS ipak ostvaruje dobre rezultate – svake godine obezbeđuje snabdevanje električnom energijom stanovništva RS i skoro svake godine obezbeđuje značajne količine energije koja se izvozi.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.