OIE

Češka ambasada objavila poziv za grantove u oblasti obnovljivih izvora energije

Foto: Pixabay

Objavljeno

05.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Ambasada Češke Republike u Bosni i Hercegovini (BiH) je pozvala neprofitna pravna lica registrovana u BiH da se prijave za grantove u iznosima od 18.900 KM do 37.800 KM (9.650 evra i 19.300 evra) u okviru programa Mali lokalni projekti za 2019. godinu, naglašavajući da projekti moraju biti usmereni na obnovljive izvore energije (OIE), stoji u pozivu objavljenom na sajtu ambasade.

Prijave za grantove u oviru programa Mali lokalni projekti mogu podneti lokalne nevladine organizacije, organizacije lokalne zajednice, akademske ustanove koje rade na lokalnim projektima, međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne institucije, organizacije i agencije koje rade na lokalnim razvojnim aktivnostima, opštinske, regionalne ili državne institucije ili agencije koje rade na lokalnim projektima, navodi se u pozivu za prijave.

Grantovi će se isplaćivati u konvertibilnim markama (KM), a finansijsko učešće u projektu je minimalno 30% od ukupne vrednosti projekta. Ukupni iznos ličnih i putnih troškova, eventualno osiguranje i slično ne sme prelaziti 25% ukupnih troškova, ističe se u pozivu.

Rok za podnošenje prijava je 14. septembar 2018. godine do 12.00 sati (podne), a implementacija projektnih aktivnosti je od marta do kraja oktobra 2019. godine. Podnosilac zahteva može predati samo jedan projektni predlog, ističe se u pozivu.

Mali lokalni projekti su sastavni deo razvojne saradnje Češke Republike u Bosni i Hercegovini i implementiraju se programom grantova kojim upravlja Ambasada Češke Republike u Sarajevu, podseća se u pozivu prijave.

Grantovi za male lokalne projekte za 2018. godinu su takođe bili usmereni na obnovljive izvore energije, ali i na održivo upravljanje prirodnim resursima (sistemi vodosnabdevanja i kanalizacije) i dobro upravljanje i ojačanu demokratiju, stoji u pozivu za prijave objavljenom u septembru prošle godine.

Iznosi grantova za pojedinačne projekte koji su tada nuđeni su se kretali od oko 15.000 KM do 37.500 KM (oko 7.675 evra do 19.200 evra), navodi se u prošlogodišnjem pozivu na sajtu ambasade.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

5. septembar 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

5. septembar 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

5. septembar 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

5. septembar 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.