Električna energija

Austrija zainteresovana da investira u mini hidroelektrane u Srbiji

Austrija zainteresovana da investira u mini hidroelektrane u Srbiji

Photo: Pixabay

Objavljeno

17.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Austrija je zainteresovana za izgradnju mini hidroelektrana (MHE) i dalju procenu značajnih hidropotencijala kojima Srbija rapolaže, saopšteno je nakon sastanka ministra energetike Aleksandra Antića i novoimenovanog ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija.

Ambasador je na sastanku održanom proteklog vikenda u Beogradu rekao da je Austrija spremna za dalje jačanje saradnje u oblasti energetike, posebno u izgradnji mini hidroelektrana.

Takođe, postoji izražen interes austrijskih kompanija za primenu najviših tehnologija u oblasti poboljšanja energetske efikasnosti u građevinskom sektoru u Srbiji, dodao je Luteroti.

Ministar Antić je rekao da je Austrija jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Srbije, dodavši da su ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou, i da energetika igra u tome veoma važnu ulogu.

Kao jedan od dobrih primera te saradnje, Antić je naveo revitalizaciju hidroelektrane Zvornik, na kojoj je austrijska kompanija Voith Hydro izvođač radova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

17. april 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

17. april 2018. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

17. april 2018. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

17. april 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji