x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Austrija zainteresovana da investira u mini hidroelektrane u Srbiji

17.04.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Austrija zainteresovana da investira u mini hidroelektrane u Srbiji

Austrija je zainteresovana za izgradnju mini hidroelektrana (MHE) i dalju procenu značajnih hidropotencijala kojima Srbija rapolaže, saopšteno je nakon sastanka ministra energetike Aleksandra Antića i novoimenovanog ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija.

Ambasador je na sastanku održanom proteklog vikenda u Beogradu rekao da je Austrija spremna za dalje jačanje saradnje u oblasti energetike, posebno u izgradnji mini hidroelektrana.

Takođe, postoji izražen interes austrijskih kompanija za primenu najviših tehnologija u oblasti poboljšanja energetske efikasnosti u građevinskom sektoru u Srbiji, dodao je Luteroti.

Ministar Antić je rekao da je Austrija jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Srbije, dodavši da su ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou, i da energetika igra u tome veoma važnu ulogu.

Kao jedan od dobrih primera te saradnje, Antić je naveo revitalizaciju hidroelektrane Zvornik, na kojoj je austrijska kompanija Voith Hydro izvođač radova.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.