Električna energija

3 najčitanije objave u decembru

Foto: BGEN

Objavljeno

04.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon uspeha 10 najčitanijih objava u 2018. godini, Balkan Green Energy News uvodi pregled najčitanijih tekstova u prethodnom mesecu. Lista najčitanijih je dostupna i za verziju portala na engleskom.

A evo koje su objave privukle najviše pažnje čitalaca na srpskom.

Mesto broj 1 – U autorskom tekstu za naš portal, Pippa Gallop iz Bankwatch razmatra fid-in tarife u kontekstu kontroverznog hidroenergetskog buma u regionu

Jedan od glavnih faktora koji pokreću kontroverzni hidroenergetski bum na Zapadnom Balkanu je dostupnost fid-in tarifa, koje pružaju investitorima gotovo siguran višegodišnji prihod. Cilj ove mere je bilo podsticanje razvoja obnovljivih izvora energije, ali je većina zemalja podržala značajno više hidroenergije od energije vetra i sunca do sada.

To je rezultiralo ozbiljnom štetom po životnu sredinu– pogotovo u odnosu na skromnu količinu proizvedene električne energije – dok su dosad netaknute reke kao što su Ugar, Sana (u Bosni i Hercegovini), Jošanica, Vlasina (u Srbiji) Brajčinska i Tresonečka (u Makedoniji) oštećene i još mnogo reka je ugroženo, piše Pippa Gallop.

Produžavanjem važenja fid-in tarifa rizikujemo okretanje javnosti protiv obnovljive energije

Mesto broj 2 – 10 najčitanijih objava na portalu Balkan Green Energy News u 2018.

10 najčitanijih objava u 2018. godini bio je ujedno i naš najčitaniji tekst na srpskoj verziji portala u decembru.

Posebno nam je drago što su se među najčitanijima našli i naši partneri i druge organizacije sa kojima sarađujemo na promociji održivog razvoja.

10 najčitanijih objava na portalu Balkan Green Energy News u 2018.

Mesto broj 3 – EPCG planira tender za rekonstrukciju 5 MHE

Da li zbog kontroverze u vezi sa malim hidroelektranama (MHE) ili zbog poslovnog interesa kompanija zainteresovanih za učešće u tenderu, tek 3. najčitaniji tekst u decembru tiče se plana Elektroprivrede Crne Gore da raspiše tender za rekonstrukciju 5 MHE (čija proizvodnja inače ne spada u cenovnu politiku fid-in tarifa).

Elektroprivreda Crne Gore planira tender za rekonstrukciju 5 MHE

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

4. januar 2019. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

4. januar 2019. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

4. januar 2019. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

4. januar 2019. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.