x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

3 najčitanije objave u decembru

04.01.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: BGEN
3 najčitanije objave u decembru

Nakon uspeha 10 najčitanijih objava u 2018. godini, Balkan Green Energy News uvodi pregled najčitanijih tekstova u prethodnom mesecu. Lista najčitanijih je dostupna i za verziju portala na engleskom.

A evo koje su objave privukle najviše pažnje čitalaca na srpskom.

Mesto broj 1 – U autorskom tekstu za naš portal, Pippa Gallop iz Bankwatch razmatra fid-in tarife u kontekstu kontroverznog hidroenergetskog buma u regionu

Jedan od glavnih faktora koji pokreću kontroverzni hidroenergetski bum na Zapadnom Balkanu je dostupnost fid-in tarifa, koje pružaju investitorima gotovo siguran višegodišnji prihod. Cilj ove mere je bilo podsticanje razvoja obnovljivih izvora energije, ali je većina zemalja podržala značajno više hidroenergije od energije vetra i sunca do sada.

To je rezultiralo ozbiljnom štetom po životnu sredinu– pogotovo u odnosu na skromnu količinu proizvedene električne energije – dok su dosad netaknute reke kao što su Ugar, Sana (u Bosni i Hercegovini), Jošanica, Vlasina (u Srbiji) Brajčinska i Tresonečka (u Makedoniji) oštećene i još mnogo reka je ugroženo, piše Pippa Gallop.

Produžavanjem važenja fid-in tarifa rizikujemo okretanje javnosti protiv obnovljive energije

Mesto broj 2 – 10 najčitanijih objava na portalu Balkan Green Energy News u 2018.

10 najčitanijih objava u 2018. godini bio je ujedno i naš najčitaniji tekst na srpskoj verziji portala u decembru.

Posebno nam je drago što su se među najčitanijima našli i naši partneri i druge organizacije sa kojima sarađujemo na promociji održivog razvoja.

10 najčitanijih objava na portalu Balkan Green Energy News u 2018.

Mesto broj 3 – EPCG planira tender za rekonstrukciju 5 MHE

Da li zbog kontroverze u vezi sa malim hidroelektranama (MHE) ili zbog poslovnog interesa kompanija zainteresovanih za učešće u tenderu, tek 3. najčitaniji tekst u decembru tiče se plana Elektroprivrede Crne Gore da raspiše tender za rekonstrukciju 5 MHE (čija proizvodnja inače ne spada u cenovnu politiku fid-in tarifa).

Elektroprivreda Crne Gore planira tender za rekonstrukciju 5 MHE

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.