Električna energija

3 najčitanije objave u decembru

Foto: BGEN

Objavljeno

04.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon uspeha 10 najčitanijih objava u 2018. godini, Balkan Green Energy News uvodi pregled najčitanijih tekstova u prethodnom mesecu. Lista najčitanijih je dostupna i za verziju portala na engleskom.

A evo koje su objave privukle najviše pažnje čitalaca na srpskom.

Mesto broj 1 – U autorskom tekstu za naš portal, Pippa Gallop iz Bankwatch razmatra fid-in tarife u kontekstu kontroverznog hidroenergetskog buma u regionu

Jedan od glavnih faktora koji pokreću kontroverzni hidroenergetski bum na Zapadnom Balkanu je dostupnost fid-in tarifa, koje pružaju investitorima gotovo siguran višegodišnji prihod. Cilj ove mere je bilo podsticanje razvoja obnovljivih izvora energije, ali je većina zemalja podržala značajno više hidroenergije od energije vetra i sunca do sada.

To je rezultiralo ozbiljnom štetom po životnu sredinu– pogotovo u odnosu na skromnu količinu proizvedene električne energije – dok su dosad netaknute reke kao što su Ugar, Sana (u Bosni i Hercegovini), Jošanica, Vlasina (u Srbiji) Brajčinska i Tresonečka (u Makedoniji) oštećene i još mnogo reka je ugroženo, piše Pippa Gallop.

Produžavanjem važenja fid-in tarifa rizikujemo okretanje javnosti protiv obnovljive energije

Mesto broj 2 – 10 najčitanijih objava na portalu Balkan Green Energy News u 2018.

10 najčitanijih objava u 2018. godini bio je ujedno i naš najčitaniji tekst na srpskoj verziji portala u decembru.

Posebno nam je drago što su se među najčitanijima našli i naši partneri i druge organizacije sa kojima sarađujemo na promociji održivog razvoja.

10 najčitanijih objava na portalu Balkan Green Energy News u 2018.

Mesto broj 3 – EPCG planira tender za rekonstrukciju 5 MHE

Da li zbog kontroverze u vezi sa malim hidroelektranama (MHE) ili zbog poslovnog interesa kompanija zainteresovanih za učešće u tenderu, tek 3. najčitaniji tekst u decembru tiče se plana Elektroprivrede Crne Gore da raspiše tender za rekonstrukciju 5 MHE (čija proizvodnja inače ne spada u cenovnu politiku fid-in tarifa).

Elektroprivreda Crne Gore planira tender za rekonstrukciju 5 MHE

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solarni paneli i toplotne pumpe za dekarbonizaciju poslovanja: 5 primera firmi iz BiH

04 August 2021 - Instaliranjem solarnih panela i toplotnih pumpi firme će preći sa fosilnih goriva na zelenu energiju i smanjiti svoje troškove.

jelena matejic intervju balkan green energy news vetroparkovi banat

Elektromreža Srbije spremna da priključi vetroparkove snage 2,8 GW u Banatu

04 August 2021 - Jelena Matejić, direktorka Elektromreže Srbije, u intervjuu za Balkan Green Energy News govorila je o spremnosti kompanije za energetsku tranziciju.

Bugarska nagovestila mogucnost prestanka upotrebe uglja 2025 Maritsa iztok

Bugarska nagovestila mogućnost prestanka upotrebe uglja 2025. godine

03 August 2021 - Trenutna verzija Nacionalnog plana za oporavak i otpornost mogla bi dovesti do naglog ukidanja upotrebe uglja usled zatvaranja kompleksa Maritsa iztok

EMS konsultanta dalekovoda Obrenovac Bajina Basta

EMS traži konsultanta za izgradnju dalekovoda Obrenovac – Bajina Bašta

01 August 2021 - EMS će odabrati konsultantsku firmu za projekat dvosistemskog nadzemnog dalekovoda od 400 kilovolti između Obrenovca i Bajine Bašte