Električna energija

Vice Oršulić novi šef Hrvatske elektroprivrede

Vice Oršulić novi šef HEP-a

Foto: HEP ODS

Objavljeno

08.12.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.12.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Na poslednjoj sednici Vlade Hrvatske, Vice Oršulić je predložen za vršioca dužnosti predsednika Uprave Hrvatske elektroprivrede. On će biti imenovan na period od najviše šest meseci, do raspisivanja javnog konkursa. Nakon toga se očekuju nove kadrovske promene u Upravnom odboru HEP-a.

Vice Oršulić je čovek iz sistema HEP-a. Od 1. januara 2023. obavljao je dužnost člana uprave, a prethodno je više od 10 godina bio direktor proizvodnog područja Jug, upravljajući delom kompanijinih hidroelektrana. Nadzorni odbor HEP-a je danas potvrdio vladin predlog i imenovao Oršulića za predsednika uprave.

Odluku je posle sednice saopštio potpredsednik vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. „HEP će i dalje poslovati na način da i dalje osigurava cijenu energije sukladno mjerama vlade, dakle da cijena struje ostane za građane ista, i da razvija sve ranije i nove HEP-ove investicije“, izjavio je novinarima.

Oršulić će na čelu HEP-a zameniti Franu Barbarića

Dnevnik.hr je objavio, ne navodeći izvor, da je Oršulić viđen kao trajno rešenje. Na čelu HEP-a će zameniti Franu Barbarića, koji je dovođen u vezu sa aferom „gas za cent“. Međutim, on napušta tu funkciju iz drugih razloga. Protiv Barbarića je podignuta optužnica zbog nelegalne gradnje vile na Hvaru.

Ko je Vice Oršulić

Novi predsednik Uprave HEP-a po struci je diplomirani inženjer elektrotehnike. Član je vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Oršulić je bio predsednik lokalnog parlamenta u Baškoj Vodi, a u više navrata je i odbornik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Prema podacima iz njegove imovinske karte, novi čelnik HEP-a ima stanove u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku i tri garaže. Vozi Ford Focus S-Max iz 2006. godine, koji je procenjen na 8.000 evra. Poseduje i brod Pasara Podgora, procenjen na 3.000 evra.

Pored toga, Oršulić je u dokumentu naveo da je ove godine podigao kredit od 120 hiljada evra, a da mu je neto plata 3.700 evra. U imovinskom kartonu stoji da prima i 480 evra mesečno od imovine i imovinskih prava. Tu je i prihod od 360 evra mesečno, koliko iznosi penzija koja se isplaćuje u korist dece.

Ima 20.000 evra ušteđevine koju je, kako piše, skupio „od primanja od samostalnog rada, od imovine i imovinskih prava”.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bih berza elektricne energije djokic lakic ministri sastanak

BiH konačno dobija berzu električne energije – dva ministra energetike saglasna da je to prioritet

8. decembar 2023. - Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska dogovorile su se da formiranje berze električne energije bude prioritet

eps cena struje privreda dusan stanar

Hoće li EPS smanjiti cene električne energije za privredu?

8. decembar 2023. - Dušan Stanar piše o tome šta čeka privredu od 1. maja, do kada važi trenutna cena struje od 120 evra po megavat-satu

Severnomakedonski ESM milijardu evra dekarbonizaciju

Viktor Andonov učestvuje na konferenciji BEF 2024 i poručuje: ESM investira milijardu evra u dekarbonizaciju

8. decembar 2023. - Jedan od učesnika na Beogradskom energetskom forumu (BEF 2024) biće ESM-ov direktor za razvoj i investicije Viktor Andonov

epcg novi odbor direktora milutin djukanovic

EPCG dobio novi Odbor direktora, Đukanović reizabran za predsednika

8. decembar 2023. - Na konstitutivnoj sednici Odbora direktora za predsednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju