Električna energija

Vasim Sarvar Dilov, Rimac Energy: U Evropi proizvodimo baterijske sisteme

rimac energy beogradski energetski forum wasim sarwar dilow

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

27.05.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

27.05.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Hrvatska kompanija za skladištenje energije Rimac Energy projektuje, razvija i proizvodi inovativne baterijske sisteme na tlu Evrope, što ne samo da pomaže lokalnim ekonomijama, već i lokalizuje kontrolu nad tim sistemima i omogućava optimizaciju rešenja za potrebe lokalnog tržišta, rekao je direktor kompanije Vasim Sarvar Dilov.

Rimac Energy osmišljava, razvija i proizvodi sopstvene sofisticirane baterijske sisteme za skladištenje energije (eng. BESS) upravo ovde u Evropi. U isto vreme koristimo najnoviju tehnologiju, koju kombinujemo sa sopstvenim inovacijama, i kreiramo nove baterijske sisteme za skladištenje energije“, naglasio je Vasim Sarvar Dilov.

On je predstavio Rimac Energy, pionira u naprednim baterijskim sistemima, na Beogradskom energetskom forumu 2024, koji je okupio 500 učesnika iz 30 zemalja.

Osim baterija, Rimac Energy je orijentisan i na razvoj softvera, upravljanje podacima i lokalizovanu podršku u Jugoistočnoj Evropi.

Ti baterijski sistemi pomaželu u lokalizaciji kontrole, istakao je on, tokom panela o ubrzanju ulaganja u skladištenje energije u regionu.

Domaće projektovanje i proizvodnja, prema njegovim rečima, omogućavaju da baterije budu optimizovane za potrebe lokalnog tržišta, kao i da jačaju lokalne privrede.

Njihovi baterijski sistemi, kako je istakao, su efikasniji, dugotrajniji i kompaktniji od konkurenata, što im omogućava da osmisle veoma primaljiva rešenja za skladištenje energije koja su uz to i profitabilnija.

„Fokusirani smo na tržište Jugoistočne Evrope i na to da naša rešenja primene brojni kupci u oko ovog regiona“, poručio je Sarvar Dilov.

SineStack, jedno pd rešenja ove kompanije, predstavlja modularan i skalabilan sistem koji zauzima vrlo malo prostora, i do 40 odsto manje u odnosu na konkurenciju, saopštila je firma.

Inače, Rimac Energy je brend kompanije Rimac Technology, koji je deo Rimac grupe.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Vetroelektrana iznad vetroelektrane najvisa turbina izgradnji rudniku uglja Nemackoj

Vetroelektrana iznad vetroelektrane – najviša turbina u izgradnji na bivšem rudniku uglja u Nemačkoj

27. maj 2024. - Gicon gradi vetroturbinu s najvišim pilonom na svetu, i to između postojećih nižih vetrenjača u okviru hibridne elektrane na mestu bivšeg rudnika uglja

hrvatska hep ods solar distributivni sistem suncane elektrane

Hrvatska na distributivnom sistemu ima solar snage 642 MW

27. maj 2024. - U Hrvatskoj je do kraja juna na distributivni sistem bilo priključeno više od 21.000 solarnih elektrana ukupne snage 642 MW

Srbija snabdevanje gasom Azerbejdzana na zimu zelene energije

Srbija ugovorila snabdevanje gasom iz Azerbejdžana na zimu; saradnja i na polju zelene energije

27. maj 2024. - Srbija je osigurala isporuke gasa iz Azerbejdžana za predstojeću zimu. Dvoje ministara pokreću i saradnju u sektoru zelene energije.

srbija China Energy International Group skladistenje energije memorandum

Srbija i kineski CEIG potpisali memorandum o skladištenju energije

27. maj 2024. - Vlada Srbije i China Energy International Group potpisale su memorandum o razumevanju koji se odnosi na stratešku saradnju u energetici