x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

TENDER: Švajcarska pomaže energetsku obnovu 17 javnih objekata u tri srpska grada

19.08.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: MEEMP
TENDER: Švajcarska pomaže energetsku obnovu 17 javnih objekata u tri srpska grada

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije i Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) Švajcarske objavili su javni poziv za energetsku rehabilitaciju 17 javnih objekata u tri srpska grada, a rok za dostavljanje ponuda je 22. oktobar.

Javni poziv, koji je najavljen u julu, odnosi se na nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju odnosno obnovu 17 javnih objekata – šest u Кruševcu, pet u Užicu i šest u Vrbasu. Svaka opština odnosno grad je jedan lot, a za svaki se mora dostaviti posebna ponuda ukoliko zainteresovani žele da učestvuju u dva ili tri lota.

Tender je deo Projekta energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji (MEEMP ili PEEUEO), koji se sprovodi u saradnji sa SECO-m.

Kompletna tenderska dokumentacija je dostupna na švajcarskoj stranici za javne nabavke Simap. Okvirni datum za početak radova je februar, a za završetak septembar 2021. godine. Sve cene date u ponudi moraju biti izražene u švajcarskim francima.

U okviru projekta MEEMP, vlada Švajcarske pruža podršku Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu da rekonstruišu ukupno oko 20 javnih objekata poput vrtića i škola i tako unaprede energetsku efikasnost i uklone negativne uticaje na životnu sredinu.

Projekat je otpočeo u januaru 2018. godine. Budžet je 8,4 miliona evra, pri čemu je švajcarski doprinos 7,4 miliona evra, a ostatak pokrivaju lokalne samouprave.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.