Energetska efikasnost

TENDER: Švajcarska pomaže energetsku obnovu 17 javnih objekata u tri srpska grada

Švajcarska energetska obnova MEEMP

Slika: MEEMP

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije i Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) Švajcarske objavili su javni poziv za energetsku rehabilitaciju 17 javnih objekata u tri srpska grada, a rok za dostavljanje ponuda je 22. oktobar.

Javni poziv, koji je najavljen u julu, odnosi se na nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju odnosno obnovu 17 javnih objekata – šest u Кruševcu, pet u Užicu i šest u Vrbasu. Svaka opština odnosno grad je jedan lot, a za svaki se mora dostaviti posebna ponuda ukoliko zainteresovani žele da učestvuju u dva ili tri lota.

Tender je deo Projekta energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji (MEEMP ili PEEUEO), koji se sprovodi u saradnji sa SECO-m.

Kompletna tenderska dokumentacija je dostupna na švajcarskoj stranici za javne nabavke Simap. Okvirni datum za početak radova je februar, a za završetak septembar 2021. godine. Sve cene date u ponudi moraju biti izražene u švajcarskim francima.

U okviru projekta MEEMP, vlada Švajcarske pruža podršku Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu da rekonstruišu ukupno oko 20 javnih objekata poput vrtića i škola i tako unaprede energetsku efikasnost i uklone negativne uticaje na životnu sredinu.

Projekat je otpočeo u januaru 2018. godine. Budžet je 8,4 miliona evra, pri čemu je švajcarski doprinos 7,4 miliona evra, a ostatak pokrivaju lokalne samouprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije