Energetska efikasnost

TENDER: Švajcarska pomaže energetsku obnovu 17 javnih objekata u tri srpska grada

Švajcarska energetska obnova MEEMP

Slika: MEEMP

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije i Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) Švajcarske objavili su javni poziv za energetsku rehabilitaciju 17 javnih objekata u tri srpska grada, a rok za dostavljanje ponuda je 22. oktobar.

Javni poziv, koji je najavljen u julu, odnosi se na nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju odnosno obnovu 17 javnih objekata – šest u Кruševcu, pet u Užicu i šest u Vrbasu. Svaka opština odnosno grad je jedan lot, a za svaki se mora dostaviti posebna ponuda ukoliko zainteresovani žele da učestvuju u dva ili tri lota.

Tender je deo Projekta energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji (MEEMP ili PEEUEO), koji se sprovodi u saradnji sa SECO-m.

Kompletna tenderska dokumentacija je dostupna na švajcarskoj stranici za javne nabavke Simap. Okvirni datum za početak radova je februar, a za završetak septembar 2021. godine. Sve cene date u ponudi moraju biti izražene u švajcarskim francima.

U okviru projekta MEEMP, vlada Švajcarske pruža podršku Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu da rekonstruišu ukupno oko 20 javnih objekata poput vrtića i škola i tako unaprede energetsku efikasnost i uklone negativne uticaje na životnu sredinu.

Projekat je otpočeo u januaru 2018. godine. Budžet je 8,4 miliona evra, pri čemu je švajcarski doprinos 7,4 miliona evra, a ostatak pokrivaju lokalne samouprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

GEFF Zapadni Balkan energetska efikasnost 28. septembar 2021.

EBRD predstavlja rezultate programa za finansiranje energetske efikasnosti na Zapadnom Balkanu

21 September 2021 - Predstavljanje rezultata GEFF programa za Zapadni Balkan i najava daljeg finansiranja energetske efikasnosti u stambenom sektoru u regionu održaće se 28. septembra 2021. u online formatu.

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.