Energetska efikasnost

TENDER: Postrojenja i oprema za energetsku sanaciju objekata u Srbiji

TENDER Postrojenja oprema energetsku sanaciju objekata Srbiji

Photo: Pixabay

Objavljeno

28.07.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.07.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Švajcarska pomaže Kruševcu, Užicu i Vrbasu u energetskoj rehabilitaciji 17 javnih objekata. Tender u tri lota trebalo bi da bude objavljen u avgustu. Projekat traje do polovine sledeće godine i obuhvata ukupno 23 objekta u Srbiji.

Ministarstvo rudarstva i energetike je saopštilo da namerava da u narednih 30 dana objavi tendersku dokumentaciju za nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju odnosno rekonstrukciju šest objekata u Кruševcu, pet u Užicu i šest objekata u Vrbasu. Projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji (MEEMP ili PEEUEO) sprovodi se u saradnji sa Državnim sekretarijatom za ekonomske poslove (SECO) Švajcarske.

Ciljani datum je 17. avgust, stoji u najavi. Informacija o zvaničnom objavljivanju tendera će biti data na veb stranicama projekta i naručioca, dok će preuzimanje dokumentacije na zahtev ponuđača biti moguće samo na švajcarskoj stranici za javne nabavke Simap.

Rok za ponude biće u drugoj polovini oktobra, saopšteno je. Svaka opština odnosno grad je jedan lot, a za svaki se dostavlja posebna ponuda ukoliko zainteresovani žele da učestvuju u dva ili tri lota.

Januar je okvirni datum početka radova, koji bi trebalo da se završe u septembru 2021. godine. Sve cene date u ponudi moraju biti izražene u švajcarskim francima.

Vlada Švajcarske pruža podršku Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu da rekonstruišu 23 javna objekta poput vrtića i škola i tako unaprede energetsku efikasnost i uklone negativne uticaje na životnu sredinu.

Rok za realizaciju projekta je 42 meseca zaključno s junom sledeće godine, a budžet je 8,4 miliona evra. Švajcarski doprinos iznosi 7,4 miliona evra, a ostatak pokrivaju lokalne samouprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

28. jul 2020. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

28. jul 2020. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

28. jul 2020. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

28. jul 2020. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike