x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

TENDER: Izrada Programa i Plana energetske efikasnosti grada Beograda

31.10.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
TENDER: Izrada Programa i Plana energetske efikasnosti grada Beograda

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu Programa energetske efikasnosti grada Beograda za period 2021-2023. godine i Plana energetske efikasnosti grada Beograda za 2021. godinu.

Rok za dostavljanje ponuda je 25. novembar, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, navodi se u pozivu za podnošenje ponuda na ovaj tender.

Program energetske efikasnosti je prvenstveno posvećen definisanju mera kojima će se ostvariti zadati cilj uštede energije

Na osnovu člana 10. Zakona o efikasnom korišćenju energije, jedinica lokalne samouprave, kao obveznik sistema energetskog menadžmenta, donosi Program energetske efikasnosti, u skladu sa Strategijom i Akcionim planom. Program energetske efikasnosti je prvenstveno posvećen izboru i definisanju optimalnih mera kojima će se ostvariti zadati cilj uštede energije, odnosno načinima finansiranja i realizacije ovih mera.

Plan energetske efikasnosti detaljnije razrađuje mere i aktivnosti iz Programa energetske efikasnosti

Budući da Nacionalni akcioni plan za energetsku efikasnost Republike Srbije (NAPEE RS) i Program treba da čine jedinstvenu celinu, metodologija proračuna ušteda energije u Programu treba da je istovetna metodologiji koja se primenjuje prilikom izrade NAPEE RS, odnosno metodologiji za izračunavanje ušteda energije koja je razvijena u skladu sa preporukama Evropske komisije i preporukama EMEEES Projekta, navodi se u pozivu za tender.

Cilj ušteda energije definisan Programom mora da bude usklađen sa ciljem definisanim u Nacionalnom akcionom planu za energetsku efikasnost Republike Srbije

Istovremeno, cilj ušteda energije definisan Programom mora da bude usklađen sa ciljem definisanim u NAPEE, kao i sa ciljem propisanim Uredbom o utvrđivanju graničnih vrednosti godišnje potrošnje energije.

Program treba da sadrži objekte javne namene, objekte koje koriste javne službe, javno komunalna preduzeća i javna preduzeća čiji je osnivač Grad, kao i drugi objekti za koje Grad posredno ili neposredno snosi troškove potrošnje energije, energenata, održavanja, te komunalne usluge koje pružaju JKP čiji je osnivač Grad.

Plan energetske efikasnosti detaljnije razrađuje mere i aktivnosti iz Programa energetske efikasnosti.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.