Energetska efikasnost

TENDER: Izrada Programa i Plana energetske efikasnosti grada Beograda

TENDER-Program-i-Plan-energetske-efikasnosti-Beograd

Slika: Pixabay

Objavljeno

31.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

31.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu Programa energetske efikasnosti grada Beograda za period 2021-2023. godine i Plana energetske efikasnosti grada Beograda za 2021. godinu.

Rok za dostavljanje ponuda je 25. novembar, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, navodi se u pozivu za podnošenje ponuda na ovaj tender.

Program energetske efikasnosti je prvenstveno posvećen definisanju mera kojima će se ostvariti zadati cilj uštede energije

Na osnovu člana 10. Zakona o efikasnom korišćenju energije, jedinica lokalne samouprave, kao obveznik sistema energetskog menadžmenta, donosi Program energetske efikasnosti, u skladu sa Strategijom i Akcionim planom. Program energetske efikasnosti je prvenstveno posvećen izboru i definisanju optimalnih mera kojima će se ostvariti zadati cilj uštede energije, odnosno načinima finansiranja i realizacije ovih mera.

Plan energetske efikasnosti detaljnije razrađuje mere i aktivnosti iz Programa energetske efikasnosti

Budući da Nacionalni akcioni plan za energetsku efikasnost Republike Srbije (NAPEE RS) i Program treba da čine jedinstvenu celinu, metodologija proračuna ušteda energije u Programu treba da je istovetna metodologiji koja se primenjuje prilikom izrade NAPEE RS, odnosno metodologiji za izračunavanje ušteda energije koja je razvijena u skladu sa preporukama Evropske komisije i preporukama EMEEES Projekta, navodi se u pozivu za tender.

Cilj ušteda energije definisan Programom mora da bude usklađen sa ciljem definisanim u Nacionalnom akcionom planu za energetsku efikasnost Republike Srbije

Istovremeno, cilj ušteda energije definisan Programom mora da bude usklađen sa ciljem definisanim u NAPEE, kao i sa ciljem propisanim Uredbom o utvrđivanju graničnih vrednosti godišnje potrošnje energije.

Program treba da sadrži objekte javne namene, objekte koje koriste javne službe, javno komunalna preduzeća i javna preduzeća čiji je osnivač Grad, kao i drugi objekti za koje Grad posredno ili neposredno snosi troškove potrošnje energije, energenata, održavanja, te komunalne usluge koje pružaju JKP čiji je osnivač Grad.

Plan energetske efikasnosti detaljnije razrađuje mere i aktivnosti iz Programa energetske efikasnosti.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

31. oktobar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

31. oktobar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

31. oktobar 2019. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

31. oktobar 2019. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike