Energetska efikasnost

TENDER: Izrada Programa i Plana energetske efikasnosti grada Beograda

TENDER-Program-i-Plan-energetske-efikasnosti-Beograd

Slika: Pixabay

Objavljeno

31.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

31.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu Programa energetske efikasnosti grada Beograda za period 2021-2023. godine i Plana energetske efikasnosti grada Beograda za 2021. godinu.

Rok za dostavljanje ponuda je 25. novembar, a kriterijum za dodelu ugovora je najniža ponuđena cena, navodi se u pozivu za podnošenje ponuda na ovaj tender.

Program energetske efikasnosti je prvenstveno posvećen definisanju mera kojima će se ostvariti zadati cilj uštede energije

Na osnovu člana 10. Zakona o efikasnom korišćenju energije, jedinica lokalne samouprave, kao obveznik sistema energetskog menadžmenta, donosi Program energetske efikasnosti, u skladu sa Strategijom i Akcionim planom. Program energetske efikasnosti je prvenstveno posvećen izboru i definisanju optimalnih mera kojima će se ostvariti zadati cilj uštede energije, odnosno načinima finansiranja i realizacije ovih mera.

Plan energetske efikasnosti detaljnije razrađuje mere i aktivnosti iz Programa energetske efikasnosti

Budući da Nacionalni akcioni plan za energetsku efikasnost Republike Srbije (NAPEE RS) i Program treba da čine jedinstvenu celinu, metodologija proračuna ušteda energije u Programu treba da je istovetna metodologiji koja se primenjuje prilikom izrade NAPEE RS, odnosno metodologiji za izračunavanje ušteda energije koja je razvijena u skladu sa preporukama Evropske komisije i preporukama EMEEES Projekta, navodi se u pozivu za tender.

Cilj ušteda energije definisan Programom mora da bude usklađen sa ciljem definisanim u Nacionalnom akcionom planu za energetsku efikasnost Republike Srbije

Istovremeno, cilj ušteda energije definisan Programom mora da bude usklađen sa ciljem definisanim u NAPEE, kao i sa ciljem propisanim Uredbom o utvrđivanju graničnih vrednosti godišnje potrošnje energije.

Program treba da sadrži objekte javne namene, objekte koje koriste javne službe, javno komunalna preduzeća i javna preduzeća čiji je osnivač Grad, kao i drugi objekti za koje Grad posredno ili neposredno snosi troškove potrošnje energije, energenata, održavanja, te komunalne usluge koje pružaju JKP čiji je osnivač Grad.

Plan energetske efikasnosti detaljnije razrađuje mere i aktivnosti iz Programa energetske efikasnosti.

Tagovi:

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mali Zvornik toplanu na biomasu 2 35 miliona evra

Mali Zvornik gradi toplanu na biomasu vrednu 2,35 miliona evra

26 November 2020 - Dva kotla na drvnu sečku snage po 900 kilovata i rezervni na gas, kapaciteta 2,5...

HEP grejne mreze Zagrebu sredstava EU

HEP pokrenuo obnovu grejne mreže u Zagrebu pomoću sredstava iz EU

23 November 2020 - HEP će upotrebiti svoj najveći grant do sada iz fondova EU, 55,8 miliona evra, za revitalizaciju 68,5 kilometara grejne mreže u Zagrebu

RESET BiH energetsku tranziciju Evropski zeleni dogovor

RESET: Evropski zeleni dogovor je šansa za energetsku tranziciju BiH

19 November 2020 - Evropski zeleni dogovor je šansa za razvoj BiH i konkurentnost energetskog sistema, navode stručnjaci iz RESET-a u prikazu energetske politike BiH i njenih perspektiva.

Britanski zeleni plan zabrani kola na dizel benzin 2030

Britanija zabranjuje automobile na dizel i benzin već 2030. godine

18 November 2020 - Novi britanski zeleni plan pomera rok za prestanak prodaje automobila na benzin i dizel sa 2040. na 2030. godinu.