Energetska efikasnost

Resalta modernizovala rasvetu za bERS Logistics u Bugarskoj

bERS Resalta

Foto: Resalta

Objavljeno

16.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta je završila projekat obnove rasvete za bERS Logistics u objektu u Musačevu u Bugarskoj, saopštila je slovenačka ESCO kompanija.

bERS Logistics pruža logističke usluge, uključujući skladištenje, otpremu i podršku e-trgovini, sa logističkim centrima širom Bugarske. Klijent je odlučio da renovira rasvetu u svom logističkom centru u Musačevu, u blizini Sofije, kako bi optimizirao efikasnost i smanjio troškove, saopštila je Resalta.

Kroz ESCO model, Resalta je sprovela ceo projekat od faze dizajna do implementacije, obezbedila je finansiranje i vršiće održavanje nove opreme tokom trajanja ugovora.

Ukupno je zamenjeno 337 svetiljki LED svetiljkama, što smanjuje instalisani kapacitet osvetljenja sa 86 na 42 kW i tako ostvaruje godišnju uštedu od 375 MWh. Pored uštede energije i odgovarajućih finansijskih ušteda, sprovedene mere će i smanjiti emisije CO2 za 307 tona svake godine.

LED osvetljenje je energetski efikasno jer troši manje električne energije od fluorescentne alternative

LED osvetljenje je energetski efikasno jer troši manje električne energije od fluorescentne alternative, sa dužim životnim rokom. Štaviše, značajno poboljšava kvalitet i intenzitet osvetljenja, podseća se u saopštenju.

Resalta je do sada ostvarila preko 180 projekata za preko 120 klijenata. Slovenačka kompanija sarađuje sa javnim i privatnim klijentima na finansiranju, projektovanju i realizaciji projekata koji smanjuju potrošnju energije kao i emisije CO2, dok smanjuju troškove energije i promovišu održivost.

Osim što je prisutna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, Resalta se proširila i na Češku, Italiju i Poljsku.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

albanija novi zakon energetska efikasnost

Albanija odredila obavezujuće ciljeve za javni i privatni sektor, opštine, za povećanje energetske efikasnosti

26 February 2021 - Izmene Zakona o energetskoj efikasnosti odnose se na javni i privatni sektor, velike potrošače, lokalne samouprave.

energetski razredi eu

Od 1. marta uređaji iz EU imaće nove oznake za energetske razrede

24 February 2021 - S obzirom da 79 odsto Evropljana prilikom kupovine vodi računa o energetskim razredima, EU želi da sistem energetskog označavanja unapredi.

Sobni bicikli proizvode struju skladiste bateriji u mrezu

Vožnjom sobnog bicikla do dobre linije, ali i električne energije!

23 February 2021 - Kardio sprave nove generacije imaju mogućnost da pretvaraju energiju korisnika u struju i prebacuju je u distributivnu mrežu

Nemacka Severnoj Makedoniji 80 5 miliona evra kredita energetiku

Nemačka Severnoj Makedoniji odobrila 80,5 miliona evra povoljnih kredita za energetiku

15 February 2021 - Razvojna banka KfW je za Severnu Makedoniju spremila kreditni paket od 80,5 miliona evra i grant od 2,4 miliona za ESM-ove projekte u energetici