Energetska efikasnost

Resalta modernizovala rasvetu za bERS Logistics u Bugarskoj

bERS Resalta

Foto: Resalta

Objavljeno

16.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta je završila projekat obnove rasvete za bERS Logistics u objektu u Musačevu u Bugarskoj, saopštila je slovenačka ESCO kompanija.

bERS Logistics pruža logističke usluge, uključujući skladištenje, otpremu i podršku e-trgovini, sa logističkim centrima širom Bugarske. Klijent je odlučio da renovira rasvetu u svom logističkom centru u Musačevu, u blizini Sofije, kako bi optimizirao efikasnost i smanjio troškove, saopštila je Resalta.

Kroz ESCO model, Resalta je sprovela ceo projekat od faze dizajna do implementacije, obezbedila je finansiranje i vršiće održavanje nove opreme tokom trajanja ugovora.

Ukupno je zamenjeno 337 svetiljki LED svetiljkama, što smanjuje instalisani kapacitet osvetljenja sa 86 na 42 kW i tako ostvaruje godišnju uštedu od 375 MWh. Pored uštede energije i odgovarajućih finansijskih ušteda, sprovedene mere će i smanjiti emisije CO2 za 307 tona svake godine.

LED osvetljenje je energetski efikasno jer troši manje električne energije od fluorescentne alternative

LED osvetljenje je energetski efikasno jer troši manje električne energije od fluorescentne alternative, sa dužim životnim rokom. Štaviše, značajno poboljšava kvalitet i intenzitet osvetljenja, podseća se u saopštenju.

Resalta je do sada ostvarila preko 180 projekata za preko 120 klijenata. Slovenačka kompanija sarađuje sa javnim i privatnim klijentima na finansiranju, projektovanju i realizaciji projekata koji smanjuju potrošnju energije kao i emisije CO2, dok smanjuju troškove energije i promovišu održivost.

Osim što je prisutna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, Resalta se proširila i na Češku, Italiju i Poljsku.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mali Zvornik toplanu na biomasu 2 35 miliona evra

Mali Zvornik gradi toplanu na biomasu vrednu 2,35 miliona evra

26 November 2020 - Dva kotla na drvnu sečku snage po 900 kilovata i rezervni na gas, kapaciteta 2,5...

HEP grejne mreze Zagrebu sredstava EU

HEP pokrenuo obnovu grejne mreže u Zagrebu pomoću sredstava iz EU

23 November 2020 - HEP će upotrebiti svoj najveći grant do sada iz fondova EU, 55,8 miliona evra, za revitalizaciju 68,5 kilometara grejne mreže u Zagrebu

RESET BiH energetsku tranziciju Evropski zeleni dogovor

RESET: Evropski zeleni dogovor je šansa za energetsku tranziciju BiH

19 November 2020 - Evropski zeleni dogovor je šansa za razvoj BiH i konkurentnost energetskog sistema, navode stručnjaci iz RESET-a u prikazu energetske politike BiH i njenih perspektiva.

Britanski zeleni plan zabrani kola na dizel benzin 2030

Britanija zabranjuje automobile na dizel i benzin već 2030. godine

18 November 2020 - Novi britanski zeleni plan pomera rok za prestanak prodaje automobila na benzin i dizel sa 2040. na 2030. godinu.