GGF_Green for Growth Fund_zeleno finansiranje
Voda

Počela javna rasprava o Predlogu plana upravljanja vodama u Srbiji do 2027. godine

Voda - javna rasprava o upravljanju vodama

Fotografija: Pixabay

Objavljeno

02.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Republička direkcija za vode je pozvala zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi o Predlogu plana upravljanja vodama za period do 2027. godine.

Predstavnici državnih organa i organizacija, javnih službi, privrednih subjekata, poslovnih udruženja, stručne javnosti, udruženja i međunarodnih organizacija i druge zainteresovane strane mogu da se upoznaju sa tekstom Predloga plana upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije za period 2021. do 2027. godine, saopštila je Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Rok za dostavljanje primedbi, predloga i sugestija je 1. decembar. U isto vreme je na javnoj raspravi Nacrt izveštaja o strateškoj proceni uticaja Plana upravljanja vodama na teritoriji Republike Srbije za period 2021-2027. godine na životnu sredinu.

Direkcija je saopštila da zbog epidemiološke situacije komentare prima isključivo imejlom. Predlog plana upravljanja vodama pripremljen je na osnovu Zakona o vodama. Ministarstvo je Nacrt izveštaja o strateškoj proceni uticaja izradilo u skladu sa Zakonom o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Voda busotina istrazivanje litijuma Lukavcu kod Valjeva bunarima ekstremno kontaminirana borom

Voda zatrovana oko bušotina za istraživanje litijuma kod Valjeva

16 новембра 2021 - Voda oko bušotina za istraživanje rezervi litijuma u Lukavcu kod Valjeva i u obližnjim bunarima ekstremno je kontaminirana borom

Vodovod Krusevac prerada otpadnih voda

Novo postrojenje za preradu vode u Kruševcu stvara energiju iz mulja

03 новембра 2021 - Nova fabrika za preradu otpadnih voda u Kruševcu pretvara mulj u biogas.  To je jedan od retkih primera cirkularne ekonomije u praksi u Srbiji.

Voda - javna rasprava o upravljanju vodama

Počela javna rasprava o Predlogu plana upravljanja vodama u Srbiji do 2027. godine

02 новембра 2021 - Republička direkcija za vode je pozvala na javnu raspravu o Predlogu plana upravljanja vodama za period do 2027. godine

Institut za vodoprivredu Jaroslav Cerni strateskog interesa

Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi treba da postane institut od strateškog interesa, a ne da se proda

01 новембра 2021 - Grupa organizacija i stručnjaka je pokrenula kampanju protiv prodaje instituta Jaroslav Černi zbog rizika po dostupnost pijaće vode