OIE

Osam konzorcijuma dalo ponude za izgradnju vetroelektrana od 1 GW u Turskoj

Osam konzorcijuma dalo ponude za izgradnju vetroelektrana od 1 GW u Turskoj

Objavljeno

27.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Osam konzorcijuma, koje čine međunarodne i turske kompanije, dostavilo je ponude na tenderu za projekat izgradnje kapaciteta za energiju vetra od 1 GW, koji je Turska organizovala u okviru sistema Oblasti obnovljivih izvora energije (YEKA).

Poziv za ponude za instalaciju i upravljanje kapacitetima za energiju vetra od 1 GW objavljen  je u aprilu 2017. godine. Vrednost projekata koji obuhvata sedam regiona vredan je 1,2 milijarde dolara (1,12 milijardi evra) i predviđa i izgradnju fabrike vetroturbina.

Kako je preneo servis vesti iz energetike agencije Anadolija, na tenderu su učestvovali najpoznatiji proizvođači vetrotrubina u svetu, a osam konzorcijuma dostavilo svoje konačne ponude za ovaj projekat YEKA.

Ponude su dostavili konzorcijum danskog Vestasa i turske kompanje Enerjisa, konzorcijum američkog Dženeral elektrika (General Electric) i turske kompanije Fina Enerji, kao i konzorcijum koji su formirale kineska kompanija Goldwind i dve turske kompanije, Akfen Holding i Beycelik.

Četiri proizvođača vetroturbina iz Nemačke učestvovalo je na tenderu u konzorcijama sa turskim kompanijama.

Siemens je učestvovao na tenderu zajedno sa kompanijama Turkerler i Kaylon, Enercon u konzorcijumu sa kompanijama Polat Energy i Limak Energy, a Nordex sa kompanijama Iklim Elektrik Yatirim, MKS Marmara i Zorlu Energy.

Senvion Wind Energy Solutions je dostavio ponudu zajedno sa IC Ictas Energy.

Kineska kompanija MingYang učestvovala je na tenderu sa kompanijom Ilk Construction iz Turske.

Budući kapaciteti trebalo bi da generišu 3.000 GWh električne energije godišnje, odnosno snabdevaju oko 1.1 miliona domaćinstava. Projekat bi takođe trebalo da omogući da se izbegne emisija 1,5 miliona tona CO2 godišnje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Maja Turković

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

27. jul 2017. - Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice u energetskom sektoru, već i podržava žene, gradeći put ka inkluzivnoj i održivoj budućnosti

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

27. jul 2017. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

27. jul 2017. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Polar Night Energy

Baterija od peska za skladištenje toplotne energije

27. jul 2017. - Finski startap Polar Night Energy izgradiće najveću bateriju koja pesak koristi kao materijal za skladištenje energije