OIE

Osam konzorcijuma dalo ponude za izgradnju vetroelektrana od 1 GW u Turskoj

Osam konzorcijuma dalo ponude za izgradnju vetroelektrana od 1 GW u Turskoj

Objavljeno

27.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Osam konzorcijuma, koje čine međunarodne i turske kompanije, dostavilo je ponude na tenderu za projekat izgradnje kapaciteta za energiju vetra od 1 GW, koji je Turska organizovala u okviru sistema Oblasti obnovljivih izvora energije (YEKA).

Poziv za ponude za instalaciju i upravljanje kapacitetima za energiju vetra od 1 GW objavljen  je u aprilu 2017. godine. Vrednost projekata koji obuhvata sedam regiona vredan je 1,2 milijarde dolara (1,12 milijardi evra) i predviđa i izgradnju fabrike vetroturbina.

Kako je preneo servis vesti iz energetike agencije Anadolija, na tenderu su učestvovali najpoznatiji proizvođači vetrotrubina u svetu, a osam konzorcijuma dostavilo svoje konačne ponude za ovaj projekat YEKA.

Ponude su dostavili konzorcijum danskog Vestasa i turske kompanje Enerjisa, konzorcijum američkog Dženeral elektrika (General Electric) i turske kompanije Fina Enerji, kao i konzorcijum koji su formirale kineska kompanija Goldwind i dve turske kompanije, Akfen Holding i Beycelik.

Četiri proizvođača vetroturbina iz Nemačke učestvovalo je na tenderu u konzorcijama sa turskim kompanijama.

Siemens je učestvovao na tenderu zajedno sa kompanijama Turkerler i Kaylon, Enercon u konzorcijumu sa kompanijama Polat Energy i Limak Energy, a Nordex sa kompanijama Iklim Elektrik Yatirim, MKS Marmara i Zorlu Energy.

Senvion Wind Energy Solutions je dostavio ponudu zajedno sa IC Ictas Energy.

Kineska kompanija MingYang učestvovala je na tenderu sa kompanijom Ilk Construction iz Turske.

Budući kapaciteti trebalo bi da generišu 3.000 GWh električne energije godišnje, odnosno snabdevaju oko 1.1 miliona domaćinstava. Projekat bi takođe trebalo da omogući da se izbegne emisija 1,5 miliona tona CO2 godišnje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

iberdrola-solarna-elektrana

U Španiji puštena u rad najveća solarna elektrana u Evropi

12 августа 2022 - Elektrana kompanije Iberdrola na zapadu Španije ima 1,5 miliona solarnih panela i kapacitet od 590 MW

Solarni-Paneli

Solarni paneli u američkim školama povećali plate nastavnicima

10 августа 2022 - Solarni paneli postavljeni su u hiljadama škola širom Amerike, a broj obrazovnih institucija koje usvajaju ovaj model je sve veći

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski