Energetska efikasnost

Opština Prijepolje modernizuje javnu rasvetu

Slika: Pixabay

Objavljeno

16.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

U Prijepolju bi do kraja godine trebalo da stara rasveta bude zamenjena novom LED rasvetom. Reč je o projekatu lokalnih vlasti koji će realizovati konzorcijum koji čine dve srpske i jedna slovenačka firma.

Ugovor o nabavci i montaži LED svetiljki i opreme u Prijepolju potpisan je 15. avgusta, a posao zamene 2.700 uličnih svetiljki je u okviru postupka javne nabavke poveren firmama Javna raszvetljava iz Ljubljane, Minel-Schreder iz Beograda i Elektrovolt iz Valjeva.

Direktor prodaje u kompaniji Minel-Schreder Nenad Plazinčić rekao je za Balkan Green Energy News da sada počinju pripremni radovi i da se očekuje da ugranja počne u septembru.

On je dodao da bi nova rasveta trebalo da bude ugrađena do kraja godine, odnosno do polovine decembra, ako to dozvole vremenske prilike.

Projekat je vredan je 59,5 miliona dinara bez PDV i finansiraće se iz opštinskog budžeta.

Plazinčić je rekao da će zahvaljujući ESCO modelu sredstva koja su u budžetu planirana za održavanje stare rasvete i utrošak električne energije sada moći da se iskoriste za optlatu koja će biti realizovana u 36 mesečne rate.

On je reko da će troškovi održavanja biti smanjeni za 70 odsto posle ugradnje nove rasvete.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska tranzicija razvojna sansa EPCG Crnu Goru

Energetska tranzicija je razvojna šansa za EPCG, celu Crnu Goru

16. avgust 2017. - Energetska tranzicija se pokazala kao razvojna šansa za Crnu Goru, naveli su glavni govornici na Simpozijumu energetike EPCG Net 2023

aukcije srbija maksimalna cena premije

Vlada Srbije odredila maksimalnu cenu na aukcijama za premije za vetar i solar

16. avgust 2017. - U isto vreme su donete i nove uredbe o balansnoj odgovornosti i premiji i fid-in tarifi, što sve predstavlja pripremu za prve aukcije u Srbiji

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara, usvojene uredbe o balansiranju i premiji i fid-in tarifi

16. avgust 2017. - Vlada Srbije odredila je kvotu za solar i definisala pravila u vezi sa balansiranjem i premijama i fid-in tarifama

Zakon o energetici izmene vlada srbije

Srbija menja Zakon o energetici: osniva se Republička komisija za energetske mreže

16. avgust 2017. - Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici kojim se usklađuje nacionalno zakonodavstvo sa propisima EU