OIE

Lokalna kompanija gradiće solarnu elektranu od 180 MW u Bugarskoj

Slika: Pixabay

Objavljeno

05.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Opština Devnja, na severoistoku Bugarske, preduzela je korake kako bi pripremila teren za izgradnju velike solarne elektrane. Solarnu elektranu kapaciteta 180 MW gradiće bugarska kompanija 4B Solar.

Vrednost projekta se procenjuje na više od 100 miliona evra, koji bi, kako su sopštile lokalne vlasti, trebalo da uloži 4B Solar, lokalna kompanija koja je osnovana u maju u Varni, preneo je portal SeeNews.

Projekat će se sprovoditi u tri faze i trebalo bi da bude završen do kraja 2022. godine.

4B Solar će izgraditi trafostanicu za povezivanje postrojenja sa lokalnom mrežom. Do kraja 2018. godine izgradiće trafostanicu napona 110 kV/20 kV i kapaciteta 5 MW, koji bi trebalo da se poveća na 65 MW do decembra 2020. godine i na 110 MW do kraja 2022. godine.

Lokalne vlasti su saopštile da su dale preliminarne dozvole za prenamenu zemljišta na lokaciji na kojoj će se graditi elektrana, objavio je portal PV magazin i naveo da nije poznato da li će projekat podržati bugarska vlada.

Taj portal je podsetio da je razvoj velikih solarnih sistema zaustavljen u Bugarskoj pošto je ukinuta štema podrške putem fid in tarifa za nove projekte 2013. godine. U 2016. godini samo 154 kW novih PV sistema prikljčeno je na mrežu u Bugarskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

5. septembar 2017. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

biogas elektrane hrvatska bioplin troskovi propast

OIE Hrvatska: Biogasne elektrane na rubu propasti

5. septembar 2017. - Poskupljenje sirovina zbog energetske krize je problem sa kojim se biogasna postrojenja suočavaju više od godinu dana

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

5. septembar 2017. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...

epcg zelezara niksic solarna elektrana

EPCG gradi solarnu elektranu snage 47 MW u okviru nikšićke železare

5. septembar 2017. - Instaliranje solarnih panela planirano je da počne u martu i to na krovovima pogona i zemljištu nikšićke čeličane