OIE

Lokalna kompanija gradiće solarnu elektranu od 180 MW u Bugarskoj

Slika: Pixabay

Objavljeno

05.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Opština Devnja, na severoistoku Bugarske, preduzela je korake kako bi pripremila teren za izgradnju velike solarne elektrane. Solarnu elektranu kapaciteta 180 MW gradiće bugarska kompanija 4B Solar.

Vrednost projekta se procenjuje na više od 100 miliona evra, koji bi, kako su sopštile lokalne vlasti, trebalo da uloži 4B Solar, lokalna kompanija koja je osnovana u maju u Varni, preneo je portal SeeNews.

Projekat će se sprovoditi u tri faze i trebalo bi da bude završen do kraja 2022. godine.

4B Solar će izgraditi trafostanicu za povezivanje postrojenja sa lokalnom mrežom. Do kraja 2018. godine izgradiće trafostanicu napona 110 kV/20 kV i kapaciteta 5 MW, koji bi trebalo da se poveća na 65 MW do decembra 2020. godine i na 110 MW do kraja 2022. godine.

Lokalne vlasti su saopštile da su dale preliminarne dozvole za prenamenu zemljišta na lokaciji na kojoj će se graditi elektrana, objavio je portal PV magazin i naveo da nije poznato da li će projekat podržati bugarska vlada.

Taj portal je podsetio da je razvoj velikih solarnih sistema zaustavljen u Bugarskoj pošto je ukinuta štema podrške putem fid in tarifa za nove projekte 2013. godine. U 2016. godini samo 154 kW novih PV sistema prikljčeno je na mrežu u Bugarskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

5. septembar 2017. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

5. septembar 2017. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

5. septembar 2017. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

5. septembar 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.