Mobilnost

Investindustrial ulaže 120 miliona evra u Rimac grupu

Investiciona grupa Investindustrial ulaze 120 miliona evra u Rimac grupu

Foto: Rimac Group

Objavljeno

29.04.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.04.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Investiciona grupa Investindustrial investiraće ukupno 120 miliona evra u Rimac grupu, koja je vlasnik 100 odsto deonica firme Rimac Technology, proizvođača tehnologije za električna vozila visokih performansi i većinskog akcionara u firmi Bugatti Rimac, koja proizvodi hiperautomobile Rimac Nevera i Bugatti Chiron.

Investindustrial je grupa investicionih, holding i konsultantskih firmi koja upravlja kapitalom od 11 milijardi evra. Rimac grupa razvija i proizvodi električne hiperautomobile, kao i komponente visokih performansi i tehnološka rešenja za električna vozila, i to za vodeće proizvođače automobila širom sveta, kao što su Porsche, Hyundai, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina.

Investindustrial upravlja fondom od 11 milijardi evra

Investindustrial je investirao u Rimac grupu na više načina, obezbeđujući resurse potrebne za sledeću fazu rasta kompanije, saopštila je Rimac grupa.

Od početnog ulaganja 2021. godine, Investindustrial, kako je navela Rimac grupa, podržava ovu kompaniju kako bi se ubrzala elektrifikacija podržavajući najbolja dostupna tehnološka rešenja, koja je razvila firma Rimac Technology.

Prodaja električnih vozila činiće trećinu ukupne prodaje do 2025, a 50 odsto do 2030.

Auto-industrija je, kako se navodi, u ključnoj tački svoje održive transformacije s obzirom da projekcije govore da će prodaja električnih vozila činiti trećinu tržišta do 2025. i više od 50 odsto do 2030.

Investicija i tim Investindustrial grupe podržavaju menadžment Rimac grupe u inovacijama za vodeća svetska električna i hibridna vozila, i za obezbeđivanje najbolje tehnologije za električna vozila proizvođačima originalne opreme (eng. original equipment manufacturers – OEMs), saopštila je Rimac grupa.

Investindustrial će svoje znanje i međunarodnu mrežu stavi u službu Rimca

Andrea C. Bonomi, predsednik savetodavnog industrijskog odbora grupe Investindustrial, rekao je da će svoje veštine i međunarodnu mrežu staviti u službu Rimac grupe.

Investindustrial želi da bude dugoročan partner u implementaciji najsavremenijih tehnologija Rimac grupe koje su od suštinskog značaja za dalje jačanje njenog liderstva u sektoru elektromobilnosti, istakao je Bonomi.

Mate Rimac, osnivač Rimac grupe, izjavio je da najnovija saradnja sa grupom Investindustrial ne samo da podržava ambicije kompanije, već joj omogućava da iskoristi decenije globalnog iskustva.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-Parlament-zabrana-benzinaca-i-dizelasa-2035

Istorijska odluka Evropskog parlamenta: od 2035. zabrana prodaje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem

14 јуна 2022 - Evropski parlament je u Strazburu prošle nedelje doneo, reklo bi se, istorijsku odluku o zabrani...

Evropski parlament prekogranicnog poreza na CO2 CBAM

Evropski parlament odložio odluku o uvođenju prekograničnog poreza na CO2 – CBAM

08 јуна 2022 - Evropski poslanici su odbacili niz predloga iz paketa Fit for 55, među kojima je pregovaračka pozicija o prekograničnom porezu na CO2 – CBAM

Prvi zadatak nove Vlade Slovenije je rešavanje energetske krize

06 јуна 2022 - Svi će da preuzmu pravičan deo tereta energetske krize i povećanja cena hrane, po rečima novog premijera Slovenije Roberta Goloba

Investiciona grupa Investindustrial ulaze 120 miliona evra u Rimac grupu

Investindustrial ulaže 120 miliona evra u Rimac grupu

29 априла 2022 - Investindustrial grupa upravlja fondom od 11 milijardi evra i počela je da investira u Rimac grupu prošle godine