Mobilnost

Investindustrial ulaže 120 miliona evra u Rimac grupu

Investiciona grupa Investindustrial ulaze 120 miliona evra u Rimac grupu

Foto: Rimac Group

Objavljeno

29.04.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.04.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Investiciona grupa Investindustrial investiraće ukupno 120 miliona evra u Rimac grupu, koja je vlasnik 100 odsto deonica firme Rimac Technology, proizvođača tehnologije za električna vozila visokih performansi i većinskog akcionara u firmi Bugatti Rimac, koja proizvodi hiperautomobile Rimac Nevera i Bugatti Chiron.

Investindustrial je grupa investicionih, holding i konsultantskih firmi koja upravlja kapitalom od 11 milijardi evra. Rimac grupa razvija i proizvodi električne hiperautomobile, kao i komponente visokih performansi i tehnološka rešenja za električna vozila, i to za vodeće proizvođače automobila širom sveta, kao što su Porsche, Hyundai, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina.

Investindustrial upravlja fondom od 11 milijardi evra

Investindustrial je investirao u Rimac grupu na više načina, obezbeđujući resurse potrebne za sledeću fazu rasta kompanije, saopštila je Rimac grupa.

Od početnog ulaganja 2021. godine, Investindustrial, kako je navela Rimac grupa, podržava ovu kompaniju kako bi se ubrzala elektrifikacija podržavajući najbolja dostupna tehnološka rešenja, koja je razvila firma Rimac Technology.

Prodaja električnih vozila činiće trećinu ukupne prodaje do 2025, a 50 odsto do 2030.

Auto-industrija je, kako se navodi, u ključnoj tački svoje održive transformacije s obzirom da projekcije govore da će prodaja električnih vozila činiti trećinu tržišta do 2025. i više od 50 odsto do 2030.

Investicija i tim Investindustrial grupe podržavaju menadžment Rimac grupe u inovacijama za vodeća svetska električna i hibridna vozila, i za obezbeđivanje najbolje tehnologije za električna vozila proizvođačima originalne opreme (eng. original equipment manufacturers – OEMs), saopštila je Rimac grupa.

Investindustrial će svoje znanje i međunarodnu mrežu stavi u službu Rimca

Andrea C. Bonomi, predsednik savetodavnog industrijskog odbora grupe Investindustrial, rekao je da će svoje veštine i međunarodnu mrežu staviti u službu Rimac grupe.

Investindustrial želi da bude dugoročan partner u implementaciji najsavremenijih tehnologija Rimac grupe koje su od suštinskog značaja za dalje jačanje njenog liderstva u sektoru elektromobilnosti, istakao je Bonomi.

Mate Rimac, osnivač Rimac grupe, izjavio je da najnovija saradnja sa grupom Investindustrial ne samo da podržava ambicije kompanije, već joj omogućava da iskoristi decenije globalnog iskustva.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektricni autobusi evropa analiza

Električni autobusi osvajaju Evropu – po prvi put prestigli dizelaše u 2023.

29. april 2022. - Od svih prodatih gradskih autobusa 36 odsto kao gorivo koristi struju , što je po prvi put veći udeo u odnosu na one koji koriste dizel

Sijarto: Nema odgovorne zelene energetske politike bez nuklearki, električne mobilnosti

29. april 2022. - Energetska politika je postala talac ideoloških rasprava i licemerja, ocenio je mađarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter Sijarto na Beogradskom energetskom forumu

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

29. april 2022. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

29. april 2022. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E