OIE

Druga epizoda solarnog podkasta Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate

solarni podkast balkan green energy news druga epizoda

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

21.03.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.03.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Druga epizoda solarnog podkasta Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate biće emitovana u četvrtak 30. marta od 18,30 do 20 sati.

Prva epizoda solarnog podkasta portala Balkan Green Energy News izazvala je veliko interesovanje građana koji su želeli da saznaju više detalja o instaliranju solarnih panela na njihovim krovovima i statusu kupca-proizvođača (prozjumera).

Tokom nje mogli su da čuju dosta odgovora, a neki od njih odnosili su se na prve korake koje neko mora da napravi, najčešće početničke greške, navike koje moraju da se menjaju, pravilno određivanje kapaciteta solarnih panela, adekvatno informisanje, prikupljanje potrebne dokumentacije.

Pitanja se mogu unapred poslati

Pitanja se unapred mogu poslati imejlom na solarnipodkast@balkangreenenergynews.com, ali i postaviti kao komentar na ovaj tekst ili Fejsbuk najavu događaja. Podkasti se uživo mogu pratiti na Fejsbuku i Yutjub kanalu portala Balkan Green Energy News.

U drugoj epizodi učesnici su:

  • Ana Radojević energetski menadžer, Grad Kragujevac
  • Rade Mrdak, savetnik ministra, Ministarstvo rudarstva i energetike
  • Dejan Stojadinović, energetski konsultant.

Sa njima će razgovarati Danko Kalkan, menadžer za ESG (eng. environmental, social and governance) savetodavne usluge u kompaniji Ernst & Young.

„Nakon veoma uspešne i informativne prve epizode solarnog podkasta, u drugoj epizodi gledaoci će imati prilike da dodatno saznaju od eksperata iz oblasti solarne energije ključne informacije o izgradnji solarnih elektrana i sticanje statusa kupca-proizvođača“, najavio je Kalkan.

Druga epizoda daće odgovore o daljim planovima za razvoj solarne energije u Srbiji

Ključne teme koje će biti diskutovane u drugoj epizodi, kako je rekao, povezane su sa daljim planovima za razvoj upotrebe solarne energije u našoj zemlji, uticajima na životnu sredinu i sa upravljanjem solarnom energijom u gradovima.

Solarni podkast imaće četiri epizode, a organizuje ga portal Balkan Green Energy News uz podršku projekta Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji, koji sprovodi nemačka razvojna agencija GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Djedovic Dedovic Lezimo na milijardama od strateskih mineralnih sirovina

Đedović: Ležimo na milijardama od strateških mineralnih sirovina

21. mart 2023. - Korišćenje strateških mineralnih sirovina mora da bude u najboljem interesu privrede, poručila je ministarka Dubravka Đedović Handanović

Rystad Energy elektricne-mreze-neophodno-investirati-3-1-biliona-dolara-do-2030-ogranici-globalno-zagrevanje

U električne mreže neophodno uložiti 3,1 bilion dolara do 2030. da se ograniči globalno zagrevanje

21. mart 2023. - Zastarelost i neodgovarajuće karakteristike elektromreže su među najznačajnijim preprekama u energetskoj tranziciji, upozorava Rystad Energy

oie hrvatska oieh prikljucak na mrezu metodologija

OIE Hrvatska: Blokirani projekti za obnovljive izvore energije u Hrvatskoj

21. mart 2023. - Zaustavljen je kompletan sistem dobijanja lokacijske, građevinske i upotrebne dozvole za postojeće projekte za obnovljive izvore energije

GGF i UniCredit Bank Srbija produbili saradnju novim zajmom od 50 miliona evra za zelene elektrane

GGF i UniCredit Bank Srbija produbili saradnju zajmom od 50 miliona evra za zelene elektrane

21. mart 2023. - UniCredit Bank Srbija je od GGF-a dobila zajam od 50 miliona evra za velike projekte zelenih elektrana, čime su ojačali saradnju