OIE

Druga epizoda solarnog podkasta Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate

solarni podkast balkan green energy news druga epizoda

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

21.03.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.03.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Druga epizoda solarnog podkasta Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate biće emitovana u četvrtak 30. marta od 18,30 do 20 sati.

Prva epizoda solarnog podkasta portala Balkan Green Energy News izazvala je veliko interesovanje građana koji su želeli da saznaju više detalja o instaliranju solarnih panela na njihovim krovovima i statusu kupca-proizvođača (prozjumera).

Tokom nje mogli su da čuju dosta odgovora, a neki od njih odnosili su se na prve korake koje neko mora da napravi, najčešće početničke greške, navike koje moraju da se menjaju, pravilno određivanje kapaciteta solarnih panela, adekvatno informisanje, prikupljanje potrebne dokumentacije.

Pitanja se mogu unapred poslati

Pitanja se unapred mogu poslati imejlom na solarnipodkast@balkangreenenergynews.com, ali i postaviti kao komentar na ovaj tekst ili Fejsbuk najavu događaja. Podkasti se uživo mogu pratiti na Fejsbuku i Yutjub kanalu portala Balkan Green Energy News.

U drugoj epizodi učesnici su:

  • Ana Radojević energetski menadžer, Grad Kragujevac
  • Rade Mrdak, savetnik ministra, Ministarstvo rudarstva i energetike
  • Dejan Stojadinović, energetski konsultant.

Sa njima će razgovarati Danko Kalkan, menadžer za ESG (eng. environmental, social and governance) savetodavne usluge u kompaniji Ernst & Young.

„Nakon veoma uspešne i informativne prve epizode solarnog podkasta, u drugoj epizodi gledaoci će imati prilike da dodatno saznaju od eksperata iz oblasti solarne energije ključne informacije o izgradnji solarnih elektrana i sticanje statusa kupca-proizvođača“, najavio je Kalkan.

Druga epizoda daće odgovore o daljim planovima za razvoj solarne energije u Srbiji

Ključne teme koje će biti diskutovane u drugoj epizodi, kako je rekao, povezane su sa daljim planovima za razvoj upotrebe solarne energije u našoj zemlji, uticajima na životnu sredinu i sa upravljanjem solarnom energijom u gradovima.

Solarni podkast imaće četiri epizode, a organizuje ga portal Balkan Green Energy News uz podršku projekta Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji, koji sprovodi nemačka razvojna agencija GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategija niskougljenicnog razvoja srbije

Usvojena Strategija niskougljeničnog razvoja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. sa projekcijama do 2050.

21. mart 2023. - Strategija predviđa da se Akcioni plan za njeno sprovođenje u periodu 2024- 2030. usvoji u roku od godinu dana

Termoelektrana Pljevlja ponovo na mrezi

Posle remonta TE Pljevlja ponovo na mreži

21. mart 2023. - Elektroprivreda Crne Gore podseća da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja

Objavljen-plan-aukcija-za-vetroparkove-solarne-elektrane-u-Srbiji

Usvojen plan aukcija za vetroparkove, solarne elektrane u Srbiji

21. mart 2023. - Sprovođenje prvih aukcija za električnu energiju iz vetroelektrana i solarnih parkova u Srbiji predviđeno je do kraja juna

CAN Europe Zapadni Balkan nacionalni energetski i klimatski planovi

CAN Europe: Zapadni Balkan uradio malo ili ništa u pripremi nacionalnih energetskih i klimatskih planova

21. mart 2023. - Članice Energetske zajednice imaju manje od mesec dana do isteka roka da dostave nacrte NEKP-ova Sekretarijatu Energetske zajednice