OIE

Druga epizoda solarnog podkasta Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate

solarni podkast balkan green energy news druga epizoda

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

21.03.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.03.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Druga epizoda solarnog podkasta Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate biće emitovana u četvrtak 30. marta od 18,30 do 20 sati.

Prva epizoda solarnog podkasta portala Balkan Green Energy News izazvala je veliko interesovanje građana koji su želeli da saznaju više detalja o instaliranju solarnih panela na njihovim krovovima i statusu kupca-proizvođača (prozjumera).

Tokom nje mogli su da čuju dosta odgovora, a neki od njih odnosili su se na prve korake koje neko mora da napravi, najčešće početničke greške, navike koje moraju da se menjaju, pravilno određivanje kapaciteta solarnih panela, adekvatno informisanje, prikupljanje potrebne dokumentacije.

Pitanja se mogu unapred poslati

Pitanja se unapred mogu poslati imejlom na solarnipodkast@balkangreenenergynews.com, ali i postaviti kao komentar na ovaj tekst ili Fejsbuk najavu događaja. Podkasti se uživo mogu pratiti na Fejsbuku i Yutjub kanalu portala Balkan Green Energy News.

U drugoj epizodi učesnici su:

  • Ana Radojević energetski menadžer, Grad Kragujevac
  • Rade Mrdak, savetnik ministra, Ministarstvo rudarstva i energetike
  • Dejan Stojadinović, energetski konsultant.

Sa njima će razgovarati Danko Kalkan, menadžer za ESG (eng. environmental, social and governance) savetodavne usluge u kompaniji Ernst & Young.

„Nakon veoma uspešne i informativne prve epizode solarnog podkasta, u drugoj epizodi gledaoci će imati prilike da dodatno saznaju od eksperata iz oblasti solarne energije ključne informacije o izgradnji solarnih elektrana i sticanje statusa kupca-proizvođača“, najavio je Kalkan.

Druga epizoda daće odgovore o daljim planovima za razvoj solarne energije u Srbiji

Ključne teme koje će biti diskutovane u drugoj epizodi, kako je rekao, povezane su sa daljim planovima za razvoj upotrebe solarne energije u našoj zemlji, uticajima na životnu sredinu i sa upravljanjem solarnom energijom u gradovima.

Solarni podkast imaće četiri epizode, a organizuje ga portal Balkan Green Energy News uz podršku projekta Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji, koji sprovodi nemačka razvojna agencija GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

21. mart 2023. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

g7-endru-bouvi-ugalj

Britanski ministar: ‘Istorijski’ dogovor G7 da završi s upotrebom uglja u prvoj polovini sledeće decenije

21. mart 2023. - Zvanično saopštenje o obavezama koje će članice G7 preuzeti u vezi sa dekarbonizacijom biće izdato u toku dana

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

21. mart 2023. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

21. mart 2023. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače