x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Srbija zamrzla isplatu podsticaja za električnu energiju iz obnovljivih izvora, visokoefikasne kogeneracije

19.03.2020. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Srbija zamrzla isplatu podsticaja za električnu energiju iz obnovljivih izvora, visokoefikasne kogeneracije

Vlada Srbije je donela odluku da suspenduje isplate podsticaja za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora i u visokoefikasnoj kogeneraciji – CHP, saznao je Balkan Green Energy News iz nekoliko dobro obaveštenih izvora. 

Naši sagovornici bliski vladi potvrdili su da je Vlada Srbije 18.marta na sastanku donela odluku da privremeno obustavi isplate subvencija povlašćenim proizvođačima struje iz obnovljivih izvora energije i postrojenja visokoefikasne kogeneracije. Nova situacija je u skladu sa članom 27 ugovora o otkupu struje koji sklapa EPS sa proizvođačima električne energije koji imaju status povlašćenih proizvođača. On propisuje da jedna ugovorna strana u slučaju više sile može da odloži svoje obaveze.

Može se očekivati da će Elektroprivreda Srbije (EPS) uskoro zvanično obavestiti proizvođače struje o vladinoj odluci.

Po dobijenim informacijama, ova mera je samo privremenog tipa i proizvođači struje će nastaviti da dobijaju podsticaje po modelu definisanom u ugovorima čim se ukine vanredno stanje.

Predsednik Aleksandar Vučić je 15. marta objavio da se usled rizika od naglog širenja virusa korona uvodi vanredno stanje.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.