x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Prijavite se za Transformative Action Award i osvojite 10.000 evra

07.04.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Prošlogodišnja ceremonija dodele nagrade
Prijavite se za Transformative Action Award i osvojite 10.000 evra

Gradovi, regioni i organizacije civilnog društva iz država članica EU i Evropske ekonomske zone, kao i iz zemalja kandidata i onih koje su potencijalni kandidati za članstvo u EU, a koje su potpisale Baskijsku deklaraciju, do 31. jula mogu da se prijave za nagradu Transformative Action Award za 2020. godinu.

Lokalne samouprave za održivost (ICLEI), jedan od organizatora takmičenja, saopštile su da sa razvojem pandemije izazvane korona virusom, lokalne i regionalne vlasti preuzimaju sve veću ulogu u očuvanju zdravlja svojih građana.

Nikada nije bilo jasnije da lokalne vlade i organizacije civilnog društva (OCD) imaju veliki potencijal da obezbede kvalitetan život za građane, navode u ovoj organizaciji.

Nikada nije bilo jasnije da lokalne vlade i nevladin sektor imaju velike mogućnosti da obezbede kvalitetan život za građane

Kako bi se istakla važnost stvaranja održivih i otpornih gradova, Transformative Action Award je namenjena transformativnim akcijama evropskih gradova, regiona ili organizacija civilnog društva, koje su u skladu sa 15 principa Baskijske deklaracije, za postizanje socio-kulturne, socio-ekonomske i tehnološke transformacija njihove zajednice.

Preduzete akcije odražavaju lokalni ili regionalni doprinos sprovođenju ciljeva održivog razvoja i Pariskog sporazuma.

Obezbeđeno je i 10.000 evra u vidu pomoći za pokretanje novih transformativnih akcija

Osim ulaska u društvo dosadašnjih pobednika – Lousada (Portugalija) 2019, Gent (Belgija) 2018. i Nilufer (Turska) 2017. – priznatih lidera održive urbane transformacije u Evropi, pobednik dobija i 10.000 evra kao pomoć u pokretanju novih transformativnih akcija u svom gradu ili regionu.

Nagrada će biti dodeljena na 9. Evropskoj konferenciji o održivim gradovima

Svečana ceremonija dodele nagrada održaće se na 9. Evropskoj konferenciju o održivim gradovima u Manhajmu (Nemačka), koja bi trebalo da se održi od 30. septembra do 2. oktobra.

Svi oni koji su zainteresovani da se prijave, a nisu potpisali Baskijsku deklaraciju, to mogu da urade preko Platforme održivih gradova.

Takmičenje za ovu evropsku nagradu organizuju Lokalne samouprave za održivost (ICLEI), Baskija i danski Grad Olborg, a podržavaju Evropski komitet regiona i Evropska investiciona banka (EIB).

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.