x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Takmičenje za Transformative Action Award otvoreno za prijave iz regiona

07.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: sustainablecities.eu
Takmičenje za Transformative Action Award otvoreno za prijave iz regiona

Evropskim gradovima, regionima i organizacijama civilnog društva (OCD) aktivnim na polju održive urbane transformacije, uključujući onima sa Balkana, je upućen poziv da se prijave za nagradu Transformative Action Award 2018, najavila je Platforma održivih gradova Evrope.

“Ono što tražimo je visoko inovativno transformativno delovanje, na primer, na polju društvenih inovacija i građanske privrede, koje inspiriše druge da ga primene u svojim sredinama. Prednost imaju aktivnosti koje su deo lokalne strategije ili vizije u odnosu na zasebno delovanje”, navodi se na portalu platforme.

Transformative Action Award nagrađuje Transformativno delovanje (Transformative Actions) koje se poklapa sa trasama Baskijske deklaracije u tri kategorije: socio-kulturna transformacija, socio-ekonomska transformacija; i tehnološka transformacija.

U ove tri kategorije spadaju vrste delovanja kao što je decentralizovana proizvodnja energije iz obnovljivih izvora energije (OIE), kao i cirkularna ekonomija i uvođenje inovativnih i održivih tehnologija.

Pravo na podnošenje prijave imaju sve jedinice lokalne i regionalne uprave i OCD iz zemalja članica Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora (EEA), kao i zemalja kandidata za pristupanje EU. Rok za podnošenje prijava je 30. jun.

Takmičenje organizuju partneri Platforme održivih gradova Evrope – danski Grad Olborg, Baskija i Lokalne samouprave za održivost (ICLEI).

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.