x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Liderima održive urbane transformacije upućen poziv da se prijave za nagradu Transformative Action Award

12.03.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: sustainablecities.eu
Liderima održive urbane transformacije upućen poziv da se prijave za nagradu Transformative Action Award

Počelo je prijavljivanje za ovogodišnje izdanje nagrade Transformative Action Award. Na takmičenje mogu da se prijave gradovi, regioni i organizacije civilnog društva iz zemalja članica EU i Evropskog ekonomskog prostora, kao i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU koje su prihvatile Baskijsku deklaraciju, saopštili su organizatori.

Takmičenje za ovu evropsku nagradu za održivost organizuju Lokalne samouprave za održivost (ICLEI), Baskija i danski Grad Olborg, a podržavaju Evropski komitet regiona i Evropska investiciona banka (EIB). Nagrada se dodeljuje za tekuće ili ostvareno Transformativno delovanje (Transformative Actions) koje se poklapa sa jednom od 15 trasa Baskijske deklaracije u tri kategorije: socio-kulturna transformacija, socio-ekonomska transformacija; i tehnološka transformacija.

Transformativno delovanje treba da predstavlja lokalni ili regionalni doprinos sprovođenju Ciljeva održivog razvoja i Pariskog sporazuma.

Takmičari treba da prijave Transformativno delovanje koje traje najmanje tri meseca, a najviše pet godina. Sve prijave treba da su kompletne i jasno sročene na engleskom jeziku, navodi se u saopštenju.

Rok za prijavljivanje je 31. jul 2019. godine.

Pobednik nagrade za 2019. će se naći rame uz rame sa prethodnim pobednicima – belgijskim gradom Gentom i turskom oblašću Nilifer – i poneti laskavu titulu evropskog lidera održive urbane transformacije, a osvojiće i novčani iznos od 10.000 evra kao pomoć za dalje transformativno delovanje.

Albanski grad Tirana je prošle godine ušao u uži izbor za nagradu. Druga dva kandidata bili su italijanski grad Bolonja i Gent, koji je i pobedio.

Pobednik će moći i da besplatno učestvuje i održi prezentaciju na 9. Evropskoj konferenciji o održivim gradovima, koja se održava u Manhajmu u Nemačkoj od 30. septembra do 2. oktobra 2020. godine.

Da prihvatite Baskijsku deklaraciju i prijavite se za takmičenje za Transformative Action Award, posetite Platformu održivih gradova.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.